Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 2:56 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:15 pm 

Witam, mam problem, mam "high-speed needle" ustawiony w revo na 6-7 obrotów i "Low-speed needle" na 2 obroty (ustawienie fabryczne) a śrubke od obrotów mam ustawioną tak na takie średnie obroty, no i mam paliwo TORNADO 16% nitro (car), no i zabrałem się za docieranie revo ( mam nówke revo) no i mam pakiet DYNAMITE 1500 mah, ale wchodzi około 1800 mah, no i naładowałem pakiet i kręce rotostarterem i mi odpalił, pierwszy zbiorniczek się wypala w miejscu więc odpaliłem i w miejscu wypala zbiorniczek i silnik chodził fajnie i po jakichś 30 sekundach zgasł, tak poprostu zgasł, dotykam silnik, splówam śliną na radiator no i aż taki gorący niejest, niewiem z jakiej przyczyny mi zgasł, 3 razy odpalałem no i tak po 30 sekundach zgasał :(:(, kolega mi powiedział żebym "high-speed needle" ustawił na 3-3,5 obrota więc ustawiłem i mi wogule nie odpalił nawet nie chytał obrotów itd. BARDZO PROSZE O NATYCHMIASTOWĄ POMOC, BŁAGAM, GG 9294942, CZEKAM NA POMOC OD SPECJALISTÓW Z FORUM ;) raczej nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem, więc założyłem temat, jeśli był podobny temat lub taki sam, to prosze chociaż o kontakt na gg zemną i mi pomuc, wrazie podobnego tematu lub takiego samego BARDZO PRZEPRASZAM i możecie zablokować temat.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:33 pm 
-=ADA$=-

gratuluje specjaliscie co poradzil zeby przy dociaraniu zubozyc mieszanke o 3 obroty, od tego zaczne. Ustaw wysokie (HSN) tak jak byly i zacznij powoli zubazac az bedzie mogl dluzej chodzic, pozatym docieranie w miejscu nie jest najlepszym systemem jaki na ziemi istnieje. Ale zubazaj mieszanke o 1/8 obrotu a nie o 3 obroty

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:47 pm 

Nie wiem skąd kamikadze bierze następne bezmyślne teorie jak zawsze ale w gaźniku Revo standardowe ustawienie HigH speed to wykręcenie o 4 obroty więc nie dziiwe sie że jak już tak ostro kręci nie chce odpalić. W instrukcji dość obszernie jest opisane krok po kroku jak docierać przy kazdym baku i nawet jest to napisane na ulotce którą zrywa sie z baku.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:47 pm 

ja tylko jeden zbiorniczek w miejscu na wolnych obrotach będe docierał, większość tak robi, no ale niekapuje którym się zuboża mieszanke: "high-speed needle" czy "low-speed needle" bo kolega mi powiedział żeby dać na 3 obroty na "high-speed needle" ta czarna śrubka na dopływ paliwa, a "low-speed needle" jak mam ustawic i co to jest do zubożania mieszanki czy co ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:48 pm 

Adas mowi dobrze. A tak wedlug mnie to mieszanka byla za bogata i go zalewalo dlatego gasl.

ps. wypal max dwa baki w powietrzu a potem wolne jazdy :)

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:51 pm 

"jasiulek" ja nierobie żadnych śmieci z formu itd. a ztych ulotek to nic skapowac zabardzo nieumie ;]

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:52 pm 

ok wojti 2002, wypale 2 zbiorniki w miejscu ;)

Prosze cie pisz wszystko w jednym poscie :) - wojti2002

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:54 pm 
-=ADA$=-

A swoja droga nie dostales DVD z instrukcja jak docierac i ustawiac? Pozatym to powinno byc w pisanej instrukcji( na poczatku jest zawsze napisane zeby przeczytac instrukcje zanim zaczniesz jezdzic bo to nie jest zabawka.. bla bla bla)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:55 pm 

przeczytałem instrukcje oglądałem film DVD ale tam gość wogule nie grzebał przy low-speed needle to doczego to służy, prosze o konkretne odpowiedzi a nieśmieccie tematu ;]

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 9:57 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
no własnie rob wszystko tak jak panowie z filmu a bedzie dobrze a swoją drogą to moze byc tez problemem temperatura nie wiem jak u ciebie ale u mnie w dzien jest okolo -10

a tak pozatym to ciesz sie ze nie dostales LST bo w instrukcji pisze tylko ze trzeba go dotrzec :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 10:03 pm 

no ada$ pomóż mi z tobą chyba najlepiej się da dogadać :P:P:]:]

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 10:07 pm 

Kamikadze jak nie znasz angielskiego ani nie potrafisz dokładnie całego filmu przejrzeć na którym jest powiedziane i pokazane w jakich przypadkach krecimy kazdą ze śrubek w gaźniku to nie moja wina ino twoja bo ja ciebie na tyle już znam że przez GG to szału idzie dostać nawet jak ci powiem co masz zrobić i wytłumacze w taki sposób, że wszyscy napewno zrozumieją to ty i tak mnie nie rozumiesz i nadal walisz do mnie beznadziejne pytania. Moja rada - poproś kolege kto zna angielski i poproś go żeby nie tylko ci poprzetłumaczał ale puść mu filma,
bo tu ludzie i tak będą ci pisać na forum swoje domysły aby ci pomóc a ty i tak z tego nic nie zrozumiesz tak samo jak instrukcji sam nie rozumiesz.
O docieraniu masz napisane na stronie 29. I przy okazji 1 Bak już sie jeździ na 1/4 gazu przez 2 sekundy i hamulec. Narta

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 10:11 pm 

nie no kapuje film troche DVD i instrukcje, ale nadal niewiem kiedy się kręci i poco i do czego służy "low- speed needle", w filmie nic o low-speed needle niebyło, niech ktoś mi tylko to powie :D:D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 07, 2005 11:22 pm 

Nawet jezeli nie znasz angielskiego to istnieje cos takiego jak slownik :wink:
LSN jak sama nazwa mowi jest od regulacji mieszanki na niskich obrotach
HSN jest od wysokich
i to cala filozofia zrob ustawienia fabryczne i bedzie ok jezeli nadal nie bedzie chcial dzialac mozesz troszeczke zubozyc mieszanke (1/4 obrotu) oczywiscie pamietajac o pilnowaniu temp i o tym by lecial dymek z rury

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 08, 2005 10:49 am 
-=ADA$=-

LSN sluzy tak jak Black powiedzial do regulacji mieszanki w zakresie niskie-srednie obroty. Przy docieraniu nie jest konieczna regulacja, wazniejsza jest regulacja HSN z tego powodu ze HSN wplywa na LSN ale nie odwrotnie. Czyli najpierw ustaw HSN, i jak bedziesz juz zadowolony, wtedy sie zglos to dostaniesz porady jak LSN dobrze wyregulowac.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona