No to zacznę...
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
...Jeżeli będziemy cokolwiek zmieniać to zaczniemy dyskusję zaraz następnego dnia po zakończeniu sezonu, ale na pewno nie będzie to tak, że coś się pojawi na 2 miesiące przed pierwszym startem w dodatku w okresie wakacyjnym.
Święte słowa...
Grzegorz Ogonowski napisał(a):
...Slogan, który napisałem na FB nigdy nie był i nie miał zamiaru kogokolwiek obrazić. Miał opisać idee/filozofię, ścigania się w klasie Pro Stock, którą wielokrotnie w różnych postach wyjaśniałem
Moje linki odzwierciedlały ,pokazywały jakie znaczenie może przyjmować pojęcie "stanu umysłu.Ograne słowa,które mogą dotrzeć do subkultury wykorzystujące jej "słabość" intelektualną...w celu pokazania wyższości nad innymi...
Filip Pokora napisał(a):
... Chodziło tylko i wyłącznie o Pana stosunek do innych, z których Pan sobie zwyczajnie robi jaja !!!...
Tak robię sobie jaja...Ale to wynika z czasu jaki borykam się z różnymi działaniami w obrębie modelarstwa...Każda metoda jest dobra do "walki" z nieprawidłowościami.W czasie okupacji satyra też była mocnym orężem.Oczywiście jestem świadomy ,że nie do każdego dociera. Potyczki na tym forum miały już różnoraki obraz.Były też aktywne osoby z Warszawy o których dzisiaj słuch zaginął.A mocne były w gębie ,ale wg.własnego mniemania.Było więc obrażanie mnie,mojej rodziny ,straszenie.Ja trwam do dzisiaj.Ich nie ma...Dzięki temu powstało kilka tekstów na tym forum,ale i wierszyki i grafika.
Jeśli ktoś się czuje obrażony to znaczy,że czyta po łebkach...i nie rozumie sarkazmów i ironii.Jak pisał Ignacy Krasicki cyt."Prawdziwa cnota krytyki się nie boi..."
Filip Pokora napisał(a):
...Jeżeli chodzi o stanowisko Grzegorza i jego post w sprawie ProStocka to gwarantuję, że nie był on jego bezpośrednim pomysłem, zaczęło się na zawodach ETS i w rozmowie doszliśmy do wspólnego wniosku...
W rozmowie doszliście do wniosku...Prywatna rozmowa trzech osób.W wyniku tej rozmowy nie było nawet podjęcia dyskusji w gronie klubowym Poznania. Od razu stawianie warunków organizatorom PMMS RC.
Chciałbym oświadczyć, że ja jak i sklep fortasport.pl nigdy nie był i nie jest wyłącznym dystrybutorem opon RIDE czy produktów marki Muchmore w tym silników. Nie posiadam żadnych umów ustnych czy pisemnych w tej sprawie.
Każdy indywidualnie w ramach swobodnego przepływu towarów i usług w UE może powyższe towary kupić w sklepie Tonisport jak i każdy sklep, który ma ochotę dystrybuować w Polsce te produkty może się indywidualnie zgłosić do Toniego.
Najbardziej cieszę się z tych słów.Woda na mój młyn.
Okazuje się,że tego co proponujecie nie ma zagwarantowanego w kraju.A w zasadzie można powiedzieć,że w ogóle nie ma.Tak więc proponujesz ludziom trudności. Sugerujesz indywidualny zakup związany z perturbacjami stanowiącymi dla niektórych zaporę nie do przejścia.Zakupy za granicą to jeszcze znacznie wyższe koszty przesyłki i pieniędzy i potem przesyłki.Promujesz Toniego.Bardzo sympatyczny chłopak,ale gdzie interes Polski.
Drugie cenne zdanie to:
Jak zauważyłeś ATA w biegłym sezonie nie przeprowadziła zawodów w ogóle a sezon wczesniej podobnie. Pro Stock na ATA był proponowany na rónież kontrolowanym regulatorze SP, który był tak zawodny i palił się w taki sposób, że skutecznie zniechęcił do ścigania.
Tego nam życzysz?.Czy na tej niekorzystnej i niepewnej propozycji my mamy budować zawody? O tym właśnie pisałem,nie można rzucać kamieni pod nogi...Dlatego pisałem o rozwadze organizatora,a nie zachłyśnięciem się dwóch osób.
...przestań snuć teorie spiskowe i analizy startów Mateusza, zostaw to bo naprawdę możesz zabrnąć w takie obszary śmieszności ... po co?
Grzegorz,tak snuję teorie spiskowe ,żeby znaleźć logiczne uzasadnienie takiego postępowania.Wydawało mi się ,że celem zawodników o zacięciu sportowym jest dążenie do sukcesów w klasie Modi. Czyli zdobywanie szczytów...Myślałem,że celem opiekunów ,trenerów będzie też rozwój tej klasy. Bronisz się przed tymi teoriami. Więc masz rację ,jestem śmieszny bo nie rozumiem Twojego postępowania...
Gdzie można zasięgnąć informacji na temat zawodów które promujesz na FB.
Na razie to wszystko wirtualne:silniki i koła u Toniego,a zawody mają nazwę.
Może teraz Panowie odczytując własne słowa zrozumiecie więcej.
Ps.Grzegorz nie nakręcamy się .Po prostu tak wspólnie stwierdziliśmy wczoraj podczas odświeżania elementów toru...właśnie w Ścinawce.