Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 11:52 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lip 13, 2014 3:22 pm 

Slogan, który napisałem na FB nigdy nie był i nie miał zamiaru kogokolwiek obrazić. Miał opisać idee/filozofię, ścigania się w klasie Pro Stock, którą wielokrotnie w różnych postach wyjaśniałem. Po raz kolejny nie bedę. Jeśli ktokolwiek poczuł się tym sloganem urażony to bardzo przepraszam. Nie miałem nigdy takich zamiarów.

O grupie, która nie chce ścigać się w Ścinawkowej formule Stock i chce całkowicie zrezygnować z przyjazdów do Ścinawki w nowym sezonie, dowiedziałem się na ETS w Trencinie. Nigdy wcześniej takie sygnały do mnie nie docierały.

Do pozostałych, spiskowych teorii i insynuacji nie mam zamiaru się odnosić.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lip 13, 2014 4:23 pm 

Grzegorz forma jaką przyjąłeś ewidentnie wskazywała na pogardę do naszej pracy.
Co innego gdybyś zaproponował: Wzorem ETS firma Forta chcąc promować klasę Pro Stock oraz aby ulżyć zawodnikom zmianę udostępni na zawodach ileś tam silników za odpłatnością taką i taką.Firma Forta gwarantuje również stałe zaopatrzenie w koła marki takiej i takiej w cenie takiej i takiej.
Chociaż kultura wymagała by wcześniej uzgodnienia takiej decyzji z organizatorem.
Ty przyjąłeś metodę kija w mrowisku,traktując PMMS RC jak folwark pełen parobków...
Co do przyjazdu na zawody to zawodnicy mają prawo wyboru.Jakoś nie zauważyłem,żebyś ty czy Pan Pokora byli na zawodach ATA gdzie ta klasa istnieje.
Uznałeś ,że lepiej jest "kopać"Ścinawkę...
Dziwne,że osoby na które powołujesz się ,te którym Ścinawka nie odpowiada, na swoim forum nie podjęły tematu Pro Stocka.
Kilka razy przeglądam listę osób startujących w Pro Stock.
Ta liczna grupa to Pan Pick,Pan Pokora .
Pan Pick był 5 razy w Ścinawce w ostatnim sezonie,a Pan Pokora 6 razy.Forum ich klubu milczy w tym temacie...

PostNapisane: N lip 13, 2014 4:34 pm 

W moim poście pisałem tylko i wyłącznie o Pana zachowaniu na forum, nie podważałem tego co zrobiliście, tego czym kierujecie się organizując zawody. Chodziło tylko i wyłącznie o Pana stosunek do innych, z których Pan sobie zwyczajnie robi jaja !!!

Cenię sobie to, że mogłem uczestniczyć w cyklu zawodów PMMS, nigdy nic złego nie pisałem o organizatorach, jakości wykładziny itp. - zawsze przyjeżdżaliśmy i mieliśmy przyjemność, że takie zawody w ogóle mają miejsce w Polsce. Na tych zawodach poznałem wiele ciekawych osób.

Niestety z Pana zachowaniem na forum nigdy się nie zgodzę i uważam, że jest stanowczo ukierunkowane na szyderę i drwiny. Przykładem może być ostatni post z linkami do filmików !!!

Jeżeli chodzi o stanowisko Grzegorza i jego post w sprawie ProStocka to gwarantuję, że nie był on jego bezpośrednim pomysłem, zaczęło się na zawodach ETS i w rozmowie doszliśmy do wspólnego wniosku, że można by taką propozycję przedstawić, ponieważ Grzegorz jest jakby najbliżej całego grona organizatorów PMMS poprosiliśmy jego o napisanie pierwszego postu. Przypuszczałem, że będą podteksty związane z faktem, że akurat Grzegorz zajmuje się również modelarstwem zarobkowo, osobiście nie widziałem w tym nic złego, obojętnie kto zajął by się tym tematem finalnie skończyło by się tak samo - "On chce na Nas zarobić, nie dopuśćmy do tego!!!"

PS. Muszę Pana rozczarować - nie stać mnie na starty w całym cyklu ETS !!!

Teraz jak zwykle Pana kolej, proszę przystąpić do kontrataku, wytoczyć kolejne linki i porównać to co napisałem do jakiejś śmiesznej sytuacji, proszę jednak pamiętać, że chyba tylko Pan się z tego śmieje a to już raczej robi się żałosne.

PostNapisane: N lip 13, 2014 5:03 pm 

Chciałbym oświadczyć, że ja jak i sklep fortasport.pl nigdy nie był i nie jest wyłącznym dystrybutorem opon RIDE czy produktów marki Muchmore w tym silników. Nie posiadam żadnych umów ustnych czy pisemnych w tej sprawie.

Każdy indywidualnie w ramach swobodnego przepływu towarów i usług w UE może powyższe towary kupić w sklepie Tonisport jak i każdy sklep, który ma ochotę dystrybuować w Polsce te produkty może się indywidualnie zgłosić do Toniego.

PostNapisane: N lip 13, 2014 5:50 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Grzegorz forma jaką przyjąłeś ewidentnie wskazywała na pogardę do naszej pracy.
Co innego gdybyś zaproponował: Wzorem ETS firma Forta chcąc promować klasę Pro Stock oraz aby ulżyć zawodnikom zmianę udostępni na zawodach ileś tam silników za odpłatnością taką i taką.Firma Forta gwarantuje również stałe zaopatrzenie w koła marki takiej i takiej w cenie takiej i takiej.
Chociaż kultura wymagała by wcześniej uzgodnienia takiej decyzji z organizatorem.
Ty przyjąłeś metodę kija w mrowisku,traktując PMMS RC jak folwark pełen parobków...
Co do przyjazdu na zawody to zawodnicy mają prawo wyboru.Jakoś nie zauważyłem,żebyś ty czy Pan Pokora byli na zawodach ATA gdzie ta klasa istnieje.
Uznałeś ,że lepiej jest "kopać"Ścinawkę...
Dziwne,że osoby na które powołujesz się ,te którym Ścinawka nie odpowiada, na swoim forum nie podjęły tematu Pro Stocka.
Kilka razy przeglądam listę osób startujących w Pro Stock.
Ta liczna grupa to Pan Pick,Pan Pokora .
Pan Pick był 5 razy w Ścinawce w ostatnim sezonie,a Pan Pokora 6 razy.Forum ich klubu milczy w tym temacie...

Lesław, nie mam wpływu na to jak odbierasz i rozumiesz slogany, w większości przypadków jest to zależne od nastawienia, wszystko można zinterpretować w zależności od nastawienia. Dziś masz potrzebę odczytania atakując moją osobę, cóż ...

Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby oferować jakieś rozwiązania sponsorskie itd klasy Pro Stock na PMMS, i nie mam takiego zamiaru. Gdybym takie miał to bym się zgłosił ale nigdy takich nie było.

Jak zauważyłeś ATA w biegłym sezonie nie przeprowadziła zawodów w ogóle a sezon wczesniej podobnie. Pro Stock na ATA był proponowany na rónież kontrolowanym regulatorze SP, który był tak zawodny i palił się w taki sposób, że skutecznie zniechęcił do ścigania. Potem okazało się, że ten regiel kontrolowany można było "hakować" i wgrywać programy z boosterem.

Nie kierowały mną, żadne złe i podstępne intencje, nikogo nie traktuję jak "parobka" i widzę, że zaczynasz mnie obrażać i snujesz w moim kierunku insynuacje, które zaczynają wykraczać poza ramy merytorycznej dyskusji.

Zanim Marek oznajmił jednoznacznie że nie bedzie żadnych zmian w klasie STOCK ja proponowałem "salomonowe" rozwiązanie zmiany w klasie stock czyli:

- silnik 17.5T x12/x20 i jego odpowiedniki Nosram,
- przełożenie 4.0

sugerując porozmawianie ze sklepem modele.sklep czy nie chciałby z racji dystrybucji ww. produktów zaoferować te silniki w jakiś cenach promocyjnych itd.

Po komunikacie Marka sprawa została zamknięta a ja przeniosłem się na FB rozmawiać dalej o klasie Pro Stock a tam rozmawiamy o startach w ramach ideii pro Stock na Ścinawce i Benek Cup. Wątek w którym jesteśmy dotyczy sezonu PMMS.

Lesław, jaki mam cel "kopać" cykl PMMS, cykl przy którym byłem od początku, gdzie udzielałem się w nim na tyle ile mogłem. Lesław, proponuję się uspokoić, przestań snuć teorie spiskowe i analizy startów Mateusza, zostaw to bo naprawdę możesz zabrnąć w takie obszary śmieszności ... po co?

Wszystkim, pozostałym osobom organizatorom PMMS chciałbym powiedzieć, że nie miałem i nie mam żadnych złych zamiarów a co z tym zrobicie to już Wasza sprawa.

Ostatnio edytowano N lip 13, 2014 7:10 pm przez Grzegorz Ogonowski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N lip 13, 2014 5:57 pm 

zostaliśmy,delikatnie mówiąc urażeni takim działaniem.

Działanie, które zostało przeprowadzone, jego pośpiech, ataki na organizatorów PMMS, wytykanie im ignorancji, arogancji itd., brak odpowiedzi ze strony zainteresowanych na propozycję stworzenia sezonu przejściowego (wspólna grupa modi i prostock) + przeniesienie rozmowy na FB, próba przeniesienia grupy zawodników do innego organizatora zawodów (bardziej europejskiego?) zasługuje na dużo mocniejszy komentarz.

PostNapisane: N lip 13, 2014 6:00 pm 

Jacek Osiewała napisał(a):
zostaliśmy,delikatnie mówiąc urażeni takim działaniem.

Działanie, które zostało przeprowadzone, jego pośpiech, ataki na organizatorów PMMS, wytykanie im ignorancji, arogancji itd., brak odpowiedzi ze strony zainteresowanych na propozycję stworzenia sezonu przejściowego (wspólna grupa modi i prostock) + przeniesienie rozmowy na FB, próba przeniesienia grupy zawodników do innego organizatora zawodów (bardziej europejskiego?) zasługuje na dużo mocniejszy komentarz.

Jacek, nakręciliście się ponad miarę. Tyle mogę powiedzieć. Ale każdy może oceniać jak chce. Jacek jakie ataki? Jakie przeniesienie zawodników na inny cykl? Jacek ... proszę opanujcie się.

Powyżej napisałem wyjaśnienia więcej nie mam zamiaru. Nie będę się w kółko tłumaczył z tego że nie jestem wielbłądem.

Wracając do meritum, na dziś jest 5 deklaracji do klasy Pro Stock na PMMS, zadałem pytanie o jazdę wramach Modi ale nikt nie odpisał jednoznacznie tak lub nie na jazdę z Modified wiec nie mam o czym poinformować. Jak wypracowane zostaną zasady klasy Ppro Stock wramach klasy Modified to poinformują, jaka jest liczba chętnych i jakie przepisy zostały wypracowane. Gotowiec dla organizatorów PMMS.

PostNapisane: N lip 13, 2014 8:02 pm 

No to zacznę...
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
...Jeżeli będziemy cokolwiek zmieniać to zaczniemy dyskusję zaraz następnego dnia po zakończeniu sezonu, ale na pewno nie będzie to tak, że coś się pojawi na 2 miesiące przed pierwszym startem w dodatku w okresie wakacyjnym.

Święte słowa...
Grzegorz Ogonowski napisał(a):
...Slogan, który napisałem na FB nigdy nie był i nie miał zamiaru kogokolwiek obrazić. Miał opisać idee/filozofię, ścigania się w klasie Pro Stock, którą wielokrotnie w różnych postach wyjaśniałem

Moje linki odzwierciedlały ,pokazywały jakie znaczenie może przyjmować pojęcie "stanu umysłu.Ograne słowa,które mogą dotrzeć do subkultury wykorzystujące jej "słabość" intelektualną...w celu pokazania wyższości nad innymi...
Filip Pokora napisał(a):
... Chodziło tylko i wyłącznie o Pana stosunek do innych, z których Pan sobie zwyczajnie robi jaja !!!...

Tak robię sobie jaja...Ale to wynika z czasu jaki borykam się z różnymi działaniami w obrębie modelarstwa...Każda metoda jest dobra do "walki" z nieprawidłowościami.W czasie okupacji satyra też była mocnym orężem.Oczywiście jestem świadomy ,że nie do każdego dociera. Potyczki na tym forum miały już różnoraki obraz.Były też aktywne osoby z Warszawy o których dzisiaj słuch zaginął.A mocne były w gębie ,ale wg.własnego mniemania.Było więc obrażanie mnie,mojej rodziny ,straszenie.Ja trwam do dzisiaj.Ich nie ma...Dzięki temu powstało kilka tekstów na tym forum,ale i wierszyki i grafika.
Jeśli ktoś się czuje obrażony to znaczy,że czyta po łebkach...i nie rozumie sarkazmów i ironii.Jak pisał Ignacy Krasicki cyt."Prawdziwa cnota krytyki się nie boi..."
Filip Pokora napisał(a):
...Jeżeli chodzi o stanowisko Grzegorza i jego post w sprawie ProStocka to gwarantuję, że nie był on jego bezpośrednim pomysłem, zaczęło się na zawodach ETS i w rozmowie doszliśmy do wspólnego wniosku...

W rozmowie doszliście do wniosku...Prywatna rozmowa trzech osób.W wyniku tej rozmowy nie było nawet podjęcia dyskusji w gronie klubowym Poznania. Od razu stawianie warunków organizatorom PMMS RC.
Chciałbym oświadczyć, że ja jak i sklep fortasport.pl nigdy nie był i nie jest wyłącznym dystrybutorem opon RIDE czy produktów marki Muchmore w tym silników. Nie posiadam żadnych umów ustnych czy pisemnych w tej sprawie.
Każdy indywidualnie w ramach swobodnego przepływu towarów i usług w UE może powyższe towary kupić w sklepie Tonisport jak i każdy sklep, który ma ochotę dystrybuować w Polsce te produkty może się indywidualnie zgłosić do Toniego.

Najbardziej cieszę się z tych słów.Woda na mój młyn.
Okazuje się,że tego co proponujecie nie ma zagwarantowanego w kraju.A w zasadzie można powiedzieć,że w ogóle nie ma.Tak więc proponujesz ludziom trudności. Sugerujesz indywidualny zakup związany z perturbacjami stanowiącymi dla niektórych zaporę nie do przejścia.Zakupy za granicą to jeszcze znacznie wyższe koszty przesyłki i pieniędzy i potem przesyłki.Promujesz Toniego.Bardzo sympatyczny chłopak,ale gdzie interes Polski.
Drugie cenne zdanie to:
Jak zauważyłeś ATA w biegłym sezonie nie przeprowadziła zawodów w ogóle a sezon wczesniej podobnie. Pro Stock na ATA był proponowany na rónież kontrolowanym regulatorze SP, który był tak zawodny i palił się w taki sposób, że skutecznie zniechęcił do ścigania.

Tego nam życzysz?.Czy na tej niekorzystnej i niepewnej propozycji my mamy budować zawody? O tym właśnie pisałem,nie można rzucać kamieni pod nogi...Dlatego pisałem o rozwadze organizatora,a nie zachłyśnięciem się dwóch osób.
...przestań snuć teorie spiskowe i analizy startów Mateusza, zostaw to bo naprawdę możesz zabrnąć w takie obszary śmieszności ... po co?

Grzegorz,tak snuję teorie spiskowe ,żeby znaleźć logiczne uzasadnienie takiego postępowania.Wydawało mi się ,że celem zawodników o zacięciu sportowym jest dążenie do sukcesów w klasie Modi. Czyli zdobywanie szczytów...Myślałem,że celem opiekunów ,trenerów będzie też rozwój tej klasy. Bronisz się przed tymi teoriami. Więc masz rację ,jestem śmieszny bo nie rozumiem Twojego postępowania...
Gdzie można zasięgnąć informacji na temat zawodów które promujesz na FB.
Na razie to wszystko wirtualne:silniki i koła u Toniego,a zawody mają nazwę.
Może teraz Panowie odczytując własne słowa zrozumiecie więcej.
Ps.Grzegorz nie nakręcamy się .Po prostu tak wspólnie stwierdziliśmy wczoraj podczas odświeżania elementów toru...właśnie w Ścinawce.

PostNapisane: N lip 13, 2014 8:43 pm 

W rozmowie doszliście do wniosku...Prywatna rozmowa trzech osób.W wyniku tej rozmowy nie było nawet podjęcia dyskusji w gronie klubowym Poznania. Od razu stawianie warunków organizatorom PMMS RC.

Stawianie warunków :) tak właśnie potrafi Pan kreować fałszywą rzeczywistość.

Grono klubowe Poznania... My nie musimy wszystkiego wałkować na forum, mamy ze sobą kontakt, znamy się bardzo dobrze i praktycznie jesteśmy w stanie przewidzieć stanowisko poszczególnych osób bez roztrząsania tego na forum. Wystarczy spojrzeć na deklaracje na FB :)

Tak robię sobie jaja...Ale to wynika z czasu jaki borykam się z różnymi działaniami w obrębie modelarstwa...Każda metoda jest dobra do "walki"...

Szkoda, że musimy ze sobą walczyć, znacznie lepiej było by rozmawiać z ludźmi. :(

PostNapisane: N lip 13, 2014 8:47 pm 

To może 1/12 ;) ?

PostNapisane: N lip 13, 2014 9:10 pm 

Lesław,

Nie bedę w kółko pisał to sam tylko dlatego, że nie czytasz dokładnie postów albo zapominasz co było pisane wcześniej.

1. Proponowałem organizatorom PMMS przepisy oparte o MIBO czyli silniki LRP/Nosram oparte o sprawdzonego partnera PMMS czyli modele sklep.
2. Nie oferowałbym modelu ATA, który sam wielokrtonie krytykowałem, masz mnie za głupca? gdbybym nie był przekonany, że ta idea ścigania ma sens. Idea była dobra ale wykonanie było fatalne, na ETS też się połapali i zmienili sporo od tamtego czasu.
3. Nie promuję Toniego. Na FB zawodnicy samodzielnie głosują za silnikiem do tej klasy, nic nie jest przesądzone ale na dziś wygrywa silnik MM Fleta
4. Osobom, które mają ochotę używać opon RIDE czy silników MM sugeruję aby porozmawiali ze swoimi lokalnymi ulubionymi sklepami aby im sprowadziły ww proodukty, nie ma żadnych barier.
5. Marek zaoferował start klasie Pro Stock w ramach Modi i o tym na FB rozmawiamy, o gotowych przepisach i zasadach klasy Pro Stock
6. Nie promuję żadnych zawodów i nie mają żadnej nazwy. Opracowujemy przepisy i zasady klasy Pro Stock, takie które będą najszerzej akceptowane.
7. Nie mam zamiaru opowiadać publicznie o tym jakie mam plany, motywacje - niby dlaczego? Ale są tak proste, że jakbym powiedział to i tak byś nie uwierzył i powstałyby kolejne teorie, to zostańmy przy tym co jest i snuj dalej. Na razie poweim Ci "zimni, zimno, baaaardzo zimno ..."
8. No wiem, tak się wspólnie spotkaliście i przyjaźnie o mnie porozmawiali, dzięki.

Lesław, spróbuj cofnąć się raz jeszcze do poniedziałku i poczytaj posty ale przyjmij założenie, że odczytasz je z dobrą wolą.

PostNapisane: N lip 13, 2014 9:49 pm 

Witam,

Gratuluję Panie Zaremba, jak zwykle osiągnął Pan swój cel.
Na każdym kroku swojej działalności robi Pan wszystko żeby pokazać swoją wyższość nad innymi,
pokazał już Pan niejednokrotnie swoim aroganctwem co Pan sądzi o społeczności modelarskiej,
dziwi mnie tylko, dlaczego organizatorzy PMMS tolerują Pana postawę ??

Niestety ta manipulacja Panu nie wyjdzie, nie ma Pan bladego pojęcia jakie są ustalenia i jakie są prowadzone dyskusje w gronie
klubowym Poznania i na szczęście dla środowiska poznańskiego Pana macki tam nie sięgają, aby jednak zaspokoić Pańską ciekawość
to mogę zapewnić, że większość zarządu wyraziła gotowość do prowadzenia rozmów i podjęcia kroków do wprowadzenia klasy Pro Stock
w cykl zawodów jako zupełnie odrębna klasa.
Nawiązując do ostatniego zdania z cytatu i kwestii obrażania innych o czytaniu ze zrozumieniem, proponuje Panu, żeby Pan sobie doczytał
jaka jest różnica pomiędzy propozycją, a stawianiem warunków, odnosząc się jeszcze do kwestii osób zainteresowanych tą klasą to proponuje
policzyć zainteresowanych jeszcze raz bo chyba z tym też ma Pan problem.

biuro@rctecnica.pl
Poznań

PostNapisane: N lip 13, 2014 10:51 pm 

Grzegorz.Nie czytaj tego co ja piszę,ale przeczytaj to co Ty napisałeś. Wszystkie te wyszczególnione punkty to bariery dla potencjalnego zawodnika,który nie zasmakował "światowego" życia.
Zawodnikom trzeba "dać" łatwość startów,a nie wskazywać ścieżek dostępu.To ,że na FB zawodnicy wybierają to albo tamto,nie świadczy o świadomości na jakie mogą natrafić. Dwa miesiące przed rozpoczęciem cyklu można oferować konkrety.A więc udostępnić silniki,najlepiej na zasadzie wypożyczania,zagwarantować "obecność" kół na zawodach. Cykl zamawiania towaru przez sklepy nie jest taki prosty.I ty to powinieneś wiedzieć.Odpowiednie ceny i zatowarowanie mogą gwarantować tylko oficjalni dystrybutorzy...
Co do Pana ttq to moja mądrość polega na tym,że w przeciwieństwie do Pana bywałem na wielu imprezach wielodniowe.Długie wieczory sprzyjają do rozmyśleń,zwłaszcza tatusiów ,których pociechy poszły spać.W przypadku Tręcina ,wyobrażam sobie Was trzech Panów zatroskanych przyszłością modelarstwa w Polsce.
ttg napisał(a):
Niestety ta manipulacja Panu nie wyjdzie, nie ma Pan bladego pojęcia jakie są ustalenia i jakie są prowadzone dyskusje w gronie
klubowym Poznania i na szczęście dla środowiska poznańskiego Pana macki tam nie sięgają, aby jednak zaspokoić Pańską ciekawość
to mogę zapewnić, że większość zarządu wyraziła gotowość do prowadzenia rozmów i podjęcia kroków do wprowadzenia klasy Pro Stock
w cykl zawodów jako zupełnie odrębna klasa.

Przykro mi ale jest Pan w błędzie.Moje macki sięgają do Poznania.To ja odpowiadałem Maćkowi Nowakowi na pytania ,jak założyć Klub.To ja użyczyłem Statutu Klubu RC Wrocław na którym wzorowaliście się.
Tak nie mam bladego pojęcia... Ale właśnie chodzi o to ,żeby zawodnicy mieli jak najwcześniej chociaż minimum informacji o nadchodzącym sezonie.Należy im się jak psu kość informacja o planowanych zmianach. Wy jako zarząd możecie być gotowi,Pan jako Prezes może zapalić cygaro,ale zawodnicy,którzy nabiorą bladego pojęcia w ostatniej chwili mogą się poczuć oszukani.No chyba ,że w Poznaniu udostępnicie Tekiny...
ttq napisał(a):
Gratuluję Panie Zaremba, jak zwykle osiągnął Pan swój cel.

Dziękuję. Cieszę się z tego ,że mogę stanąć w obronie Maćka Szkopa i Jarka Siwka...
ttq napisał(a):
...żeby Pan sobie doczytał jaka jest różnica pomiędzy propozycją, a stawianiem warunków,

Tu ma Pan rację, to nie stawianie warunków,to czysty szantaż.Straszenie ,że nie wystartujecie w Ścinawce.Te ankiety na FB,które mają zasugerować niechęć do zawodów. Mają Nas straszyć. Panowie ,zajmujcie się sondażami i teorią ,a my będziemy robić swoje...
Co do mojego udziału w PMMS RC to proszę się nie martwić.To Wy macie dziwne standardy Klubowe. Prezes jest handlarzem i skarbnik ma sklepik. Polecam podczas wieczorów na kolejnych ETS-ach lekturę ustawy o sporcie...
Ps.ja nic nie liczę...to pozostawiam sprzedawcom...mi liczenie nie wychodzi bo na razie doliczyłem się :Grzegorz Ogonowski,ttq,Filip Ogonowski,Dejan Bosniakowicz. Czy tą grupę reprezentatywną ma Pan na myśli?
Rozumiem też dalszy ciąg żalu za Nową Rudę...

Ostatnio edytowano Pn lip 14, 2014 6:45 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 6:04 am 

Cytuj:
Grzegorz.Nie czytaj tego co ja piszę,ale przeczytaj to co Ty napisałeś. Wszystkie te wyszczególnione punkty to bariery dla potencjalnego zawodnika,który nie zasmakował "światowego" życia.
Zawodnikom trzeba "dać" łatwość startów,a nie wskazywać ścieżek dostępu.To ,że na FB zawodnicy wybierają to albo tamto,nie świadczy o świadomości na jakie mogą natrafić. Dwa miesiące przed rozpoczęciem cyklu można oferować konkrety.A więc udostępnić silniki,najlepiej na zasadzie wypożyczania,zagwarantować "obecność" kół na zawodach. Cykl zamawiania towaru przez sklepy nie jest taki prosty.I ty to powinieneś wiedzieć.Odpowiednie ceny i zatowarowanie mogą gwarantować tylko oficjalni dystrybutorzy...

Nie interesuje mnie dostarczanie silników na zasadzie wypożyczenia, mówiłem to już wiele razy. Rozmawiamy o modelu MIBO. Nie ma trudności, trudności starasz się wymyślać Ty w ramach swojej misji społecznej ostrzegania przed sektami i handlarzami. Zamówienie u Toniego to dla osób indywidualnych zwykły portal handlowy w internecie a dla sklepów to e-mail do Toniego z informacją co się chce zamówić, 2-3 dni i towar jest w sklepie. No i to jest takie trudne a ja wiem i ogłaszam wszem i wobec, że jest to bardzo łatwe. I nie pisz mi, że nie każdy indywidualnie potrafi i ma możiwości zamówienia u Toniego bo 99.9% modelarzy ściąga produkty z drugiego końca świata.

Widzę, że Ty nawet wiesz jak skompliowany jest cykl zamówień w sklepach, wiesz Wszystko Lesław, garatuluję samopoczucia. Na FB podałem jasną informacje, nie bedę gwarantował dostawy silników MM i opon RIDE, będę je miał w sklepie tak jak to było dotychczas w sezonie. Gwarantować nie będę i nigdy nie miałem takiego zamiaru. Osoby, które deklarują chęć startów w klasie Pro Stock wiedzą o tym a przynajmniej mam taką nadzieję, że przeczytali tą informację. Jest wystarczająco dużo czasu aby sklepy dla swoich zawodników zamówiły opony czy silniki, jeśli oczywiścia mają taką chęć.

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 6:44 am 

... No i to jest takie trudne a ja wiem i ogłaszam wszem i wobec, że jest to bardzo łatwe.

Grzegorz Toni to sklep.Koła o których piszesz to u niego na stronie kosztują 26 Eur. Jaką cenę będzie miał komplet kół po przesyłce. Taką jak w Twoim sklepie około 130 zł.
... I nie pisz mi, że nie każdy indywidualnie potrafi i ma możiwości zamówienia u Toniego bo 99.9% modelarzy ściąga produkty z drugiego końca świata...

No to ja stanowię tą 0,1% procenta. Chociaż mam nadzieję,że Twój szacunek jest błędny.Ponadto uważam,że kto jak kto ale właśnie Ty powinieneś zabiegać o zmianę tej struktury zakupów.
...Widzę, że Ty nawet wiesz jak skompliowany jest cykl zamówień w sklepach...

Tak ,Grzegorz wiem.Bo mówię nie o kupnie od pośrednika lecz o przedstawicielstwie jakieś Firmy tak ,żeby można było negocjować ceny.
Wy proponujecie zmianę przepisów z ograniczeniami i trudności oraz większe koszty zakupu. Mówiąc "róbta jak chceta.." Jeszcze raz powtarzam tak drastycznych zmian nie wprowadza się tak chaotycznie po wieczornej nasiadówce trzech osób.To musi być przemyślane.
Dwa zdania ,jeden slogan i poklask w ankietach jest. A gdzie informacja konkretna odnośnie sprzętu. Wskazanie zagranicznego sprzedawcy to nie rozwiązanie.
A nie odpowiedziałeś mi gdzie znajdę informację na temat tych zawodów konkurencyjnych dla nas,które promujesz.
ps.Grzegorz to co opisuję to nie jest moja mądrość.To głosy zasłyszane i zebrane.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona