Nie jestem wielkim fanem aluminiowych części, bo łatwiej niż z plastiku wykręcają się z nich śrubki. A to jednak wkurzające.
W SC10.2 jest z tym inaczej, zerknij na przykład na tylną zwrotnicę - tam gdzie wymagana jest sztywność - jest alu, ale już połączenie z drążkami to carbon.
http://rcnewz.com/wp-content/uploads/20 ... eam_10.jpgAle czy to się dobrze sprawuje - za wcześnie mi o tym mówić, bo SC10.2 jeżdżę dopiero 2 tygodnie
W każdym razie - zamiast kupować części z alu - wybrałbym przedni zderzak, przednie wachacze z RPM'a - to faktycznie działa. Alu sprawia dobre wrażenie, ale żeby specjalnie takie części kupować, i to pewnie chińszczyzne... to raczej nie było by rozsądne.
Jeśli chcesz 2wd, to jest SC10 (KMC) w wersji kit. Dyfer zębatkowy, amory prostsze, opony raczej na asfalt (norma w RTR, polecam wymianę na opony Louise) - ale ogólnie model całkiem spoko.
Nie wiem czy wiesz, ale SC10 ma śruby calowe, więc musisz kupić specjalne imbusy i nasadkowy do kół. Same oznaczenia śrub są nieco kosmiczne, ale już się przyzwyczaiłem. Minus śrub calowych to to, że ich nie kupisz poza sklepem modelarskim który prowadzi asso. Plus taki, że żadna śruba mi się nie zepsuła, co miało miejsce w metrycznych śrubach z modelu HPI

Kolejnym fajnym Short Course jest HPI Blitz. Model podobny do Firestorma, dyfer zębatkowy, śruby metryczne - części łatwo dostępne. Jest dostępny jako RTR ze szczotką. Szczotkę sprzedać - wstawić combo z HK, najlepiej sensorowe. Kumpel ma takiego od miesiąca, na razie zero usterek.