Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 2:58 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt mar 25, 2014 8:12 am 

To nie jest miejsce na konwersacje.
Torque, a Tobie konto zablokowali ?

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt mar 25, 2014 3:28 pm 

Zablokowali fo 14 kwietnia :F korzystam z konta brata

PostNapisane: So kwi 12, 2014 9:47 am 

Problem nie dotyczy użytkownika forum ale warto wiedzieć:

Nie polecam sprzedawcy z USA RC Hobbies 4 Life. Prowadzi sprzedaż na eBayu, podczas pierwszych zakupów u tego dostawcy okazało się, że handluje przedmiotami, których fizycznie nie ma. Wysłał tylko część zamówienia z obietnicą późniejszego dosłania reszty. Niestety od ponad 4 miesięcy nie mogę się doczekać, a w trakcie wymiany maili próbowano mi wmówić, że nic takiego nigdy nie zamówiłem, bo nie ma u nich w systemie (szkoda tylko, że jest pełna historia na eBayu i PayPalu).

Krótko mówiąc nie polecam, a jeśli już ktoś się skusi lub go przyciśnie potrzeba części to nie szczypać się i od razu zakładać spór i żądać zwrotu środków przez system PayPal. Niestety byłem zbyt ugodowy i nawet negatywa nie mogę już wystawić. :evil:

PostNapisane: So kwi 12, 2014 10:01 am 

Nie wiem jak jest na eBayu ale na allegro miałem taki przypadek że po około 7 msc wystawiłem negatywa po mimo iż aukcja już dawno była w archiwum :)

PostNapisane: So kwi 12, 2014 10:38 am 

Na ebay po 2 miesiącach nie można już wystawić komentarza. Miałem raz taki przypadek, że towar nie dotarł do mnie, ale koleś go wysłał, bo w śledzeniu przesyłki był w sortowni na Hawajach i tam utknął... Niestety po 2 miesiącach brak możliwości zwrotu kasy z paypala i brak możliwości wystawienia negatywa... Takie sprawy trzeba załatwiać do 50 dni :) Ja jestem w plecy ok 130zł, ale trzeba się uczyć na błędach.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz maja 15, 2014 11:11 pm 

arek18 - LINK do profilu

Postanowiłem zakupić adapter vrc 3nt z tego ogłoszenia LINK. Porozumiałem się ze sprzedawcą poprzez smsy i ustaliłem min. ,że paczka zostanie wysłana za pobraniem. Przekazałem również wytyczne co do rodzaju przesyłki oraz jej kosztów. Następnego dnia przyjechał kurier i zażyczył sobie 62zł. Byłem mocno zdziwiony i postanowiłem nie odbierać paczki o czym poinformowałem sprzedawcę. W odpowiedzi dostałem takiego oto sms'a "Nie no odbierz to najwyżej oddam ale tak to 55 kosztował ten adapter a wysyłka 7zł policzyłem"...
W ogłoszeniu wyraźnie napisana jest cena. Nie oceniam. Postanowiłem opisać zaistniałą sytuację dla przyszłych potencjalnych kupujących.

PostNapisane: Cz maja 22, 2014 9:36 am 

Uważajcie na użytkownika allegro barchosky Kupowałem od oszusta dwa razy; najpierw pakiety małe pakiety 2s jako nowe, a okazały używane w stopniu agonalnym, potem ramę do koptera która także była zupełnie inna niż w ogłoszeniu.

PostNapisane: So cze 07, 2014 9:24 pm 

Niestety zostałem oszukany przez użytkownika Torque3(drugie konto Arniuch), dokonaliśmy wymiany - części za części, ja jemu wysłałem w trybie natychmiastowym, lecz niestety , otrzymałem tylko połowe obiecanych części(paczka przyszła od innego użytkownika forum), a reszty części, które miał dosłać Torque3 po prostu nie wysłał. Dodam jeszcze, że czekałem z ogłoszeniem oszustwa przez kilka tygodni, pomyślałem, dam mu szanse może zapomniał albo coś wypadło, ale kilkukrotnie odpisywał, że już wysyła i że dorzuci jeszcze atak 15t gratis za opóźnienie, ale do dziś tego nie zrobił. Ja tu wyczuwam zwykłe cwaniactwo, no ale tak to jest jak się mieszka w wawie i ma się tylko złotówki w oczach.
Jest to tylko mój mały krok w kierunku walczenia z cwaniactwem, jeżeli po tym poście nie będzie reakcji i nadal nie otrzymam obiecanej reszty części to podejme dalsze działania, i będe stopniowo po kolei pisał o nim na każym forum modelarskim jakie znajde, podam jego nick allegro i ostatecznie też dane osobiste, żeby każdy wiedział kogo trzeba unikać.
Powtarzam uważajcie na Torque3(Arniuch) to cwaniak i oszust.

PostNapisane: So cze 07, 2014 10:41 pm 

ja pozdrawiamtych ktorym sprzedales kit tzn zakaowane revo wcisnales niezorientowanej osobie

pozdrawiam CIe udostepnij moje dane osobe a zglaszam sprawe na policje

USTAWA
z dnia 29 sierpnia 1997 r.
o ochronie danych osobowych1)
(tekst jednolity)

Rozdział 1

Przepisy ogólne

Art. 1.

1) Każdy ma prawo do ochrony dotyczących go danych osobowych.

2) Przetwarzanie danych osobowych może mieć miejsce ze względu na dobro publiczne, dobro osoby, której dane dotyczą, lub dobro osób trzecich w zakresie i trybie określonym ustawą.

Art. 2.

1. Ustawa określa zasady postępowania przy przetwarzaniu danych osobowych oraz prawa osób fizycznych, których dane osobowe są lub mogą być przetwarzane w zbiorach danych.

2. (1) Ustawę stosuje się do przetwarzania danych osobowych:

1) w kartotekach, skorowidzach, księgach, wykazach i w innych zbiorach ewidencyjnych,

2) w systemach informatycznych, także w przypadku przetwarzania danych poza zbiorem danych.

3. W odniesieniu do zbiorów danych osobowych sporządzanych doraźnie, wyłącznie ze względów technicznych, szkoleniowych lub w związku z dydaktyką w szkołach wyższych, a po ich wykorzystaniu niezwłocznie usuwanych albo poddanych anonimizacji, mają zastosowanie jedynie przepisy rozdziału 5.

Jest to prawnie karane jezeli udostepnisz moje dane osobowe rperwsze co to robie print screeny i zglaszam sprawe na policje :)

dodaj i nadmien towar wymiany :) i jak kidys czekalem na Towar od Ciebie bo pamiec maz krotka a za to ze piszes ztakie rzeczyna forum to i ja poczekam z wysylka;)

PostNapisane: N cze 08, 2014 9:26 am 

Umowa ustna, bo pewnie innej nie zawieraliście też jest wiążąca i nie wywiązanie się z niej też podlega pod paragraf.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N cze 08, 2014 11:36 am 

Nie ma co ukrywać. Ja też już oferty pana z Warszawy omijam szerokim łukiem.

PostNapisane: N cze 08, 2014 11:53 am 

Michał Głąb napisał(a):
Nie ma co ukrywać. Ja też już oferty pana z Warszawy omijam szerokim łukiem.

a co zle kupiles ode mnie czesci ?:D

co do umowy ustnej :) rzeczy ktore dosle roniemu jak tylko będę w warszawie to jakieś ***** 8 zużytych zebatek dyfra 2 oleje do centralnego dyfra i 1 zebatka 15t za czekanie

a on placze jak bym go okradl to po pierwsze

podrugie wyjezdzacie mitu z umowami zaraz będę siedzieć za 30 zł widzę :)

powtarzam nie ma mnie w warszawie !!! to jak mam mu to wyslac? mam to wszytko porozrzucane musze zebrac do kupy

i przy okazji wyslac jak bede

ciekawe czy przeprosi za takie posty ktore pisze

aha i to ze ktos mieszka w warszawie tzn ze jest cwaniakiemi oszustem ?ciekawa teza

PostNapisane: N cze 08, 2014 9:57 pm 

Cytuj:
a co zle kupiles ode mnie czesci ?:D

Nie nie, części tylko cały model o którym napisałeś że jest w dobrym stanie i wystarczy wymienić jedną zębatkę.
Okazało się że model był tak skatowany że nie nadawał się do dalszej eksploatacji.

Miałem się o tym nie rozpisywać ale że dalej prowadzisz takie zagrywki to lepiej wszystkich o tym powiadomić.

PostNapisane: N cze 08, 2014 11:58 pm 

haha stary ile zaplaciles za sprzet? co kupiles pokaz zdjecia miales troche wirygodnosci tutaj mozna wiele napisac:)

PostNapisane: Pn cze 09, 2014 7:02 am 

Cytuj:
zeczy ktore dosle roniemu jak tylko będę w warszawie to jakieś ***** 8 zużytych zebatek dyfra 2 oleje do centralnego dyfra i 1 zebatka 15t za czekanie
a on placze jak bym go okradl to po pierwsze
podrugie wyjezdzacie mitu z umowami zaraz będę siedzieć za 30 zł widzę

Cytuj:
haha stary ile zaplaciles za sprzet?

Faktycznie lekka słoma z buciorów od torque zalatuje... Stary, nie wszyscy są dziani jak Ty i moga sobie pozwolić na przeróbki 3 modeli , by bić rekordy, dodatkowo samemu (z pomocą kolegi tokarza) tworzyć jakieś mocowania i inne perdoły. Ogólenie nie będę wnikał w szczegóły sporu (zwłaszcza, że już kilka ostrzeżeń od moderacji mam na koncie) , ale te teksty o 30 zł - słabe :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Następna strona