Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:18 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
PostNapisane: N mar 16, 2014 12:24 pm 

Dejan, myślę, że Lesław temat wyczerpał w swoich postach. To są zawody rangi MP, (eliminacja PMMS jest przy okazji) zasada na takich imprezach federacji światowych jest powrzechnie znana, jedno podwozie do jednej klasy.

Na wszystkie Twoje pytania Lesław w swoich postach udzielił odpowiedzi. Co do porozumienia z LOK, również ;-) nawet jeśli nie odczytujesz wprost.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 16, 2014 2:32 pm 

Na zawodach rangi ME czy MŚ - jak i wielu innych podwozia są znaczone, więc nie ma w ogóle opcji startować 2 modelami z jednej klasie - owszem przy awarii można zmienić płytę, ale trzeba się zgłosić do technicznych z ponownym sprawdzeniem furki i podbiciem naklejki na podwozie.

Inna sprawa że np w buggy 1/8 czołówka potrafi mieć cały przód i tył w zapasie z innymi olejami i podmienia całość - ale to inna półka:)

Brak zawarcia tego w przepisach - fatalne niedopatrzenie - ale z drugiej strony jest to rzecz normalna.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: N mar 16, 2014 2:45 pm 

Łukasz własnie mi o to chodzi, organizuja impreze rangi MP a przepisy niewiadomo jakie obowiazuja. W polsce nie istnieje federacja modeli kolowych wiec na pewno nie pojedziemy zgodnie z przepisamy ktorych niema.

PostNapisane: N mar 16, 2014 3:02 pm 

Z mojego punktu widzenia jest to oczywiste i nie ma o czym dyskutować, jest to po prostu uszanowanie dla rangi zawodów.

PostNapisane: N mar 16, 2014 3:26 pm 

Dejan zanim wyjaśnię dalej Twoje wątpliwości ,jak w dowcipie powiem :a u Was biją murzynów... W zeszłym roku zarzuciłeś nam brak flagi serbskiej.Teraz też się pytałeś czy będzie. "Wybebeszyliśmy" się na flagę, a Ty zgłosiłeś się jako PL. Mam nadzieję że Twoje pytania nie są wszystkie tak przekorne.
Co do modeli to jak sobie wyobrażasz że zawodnicy z klasy Hobby Junior zgłaszają się do wszystkich wyższych klas żeby pojeździć.Przy takim układzie to ci prawdziwi z Modi byli by pokrzywdzeni bo oni nie mogli by potrenować w klasie Hobby Junior ani w żadnej innej.
Co do zawodników z Poznania i głodu jazdy...To właśnie zawody lokalne są po to żeby ten głód zaspokajać i dlatego tam można co nieco pofolgować w tej kwestii robiąc ukłon w kierunku tych "głodnych". Na wszystkich zawodach czas oczekiwania pomiędzy biegami zawodnik zagospodarowuje sobie sam.
I tak często się zdarza,że pomimo przerwy zawodnicy są nie gotowi i wołają o czas techniczny.
Co do porozumień to my jesteśmy otwarci na każdego.Jeśli LOK chciałby podjąć rozmowy to jesteśmy w stanie takie podjąć. Nie uznajemy nadrzędności LOK jako Związku Sportowego, a to za sprawą łamania prawa w związku z niewywiązywaniem się z założeń ustawy o sporcie jaka obowiązuje w Polsce.
Nasze zawody są niezależne o randze Indywidualnych Mistrzostw Polski o czym już pisałem.
Po za tym rangę zawodów tworzą zawodnicy.Co można powiedzieć o randze zawodów na, których zgłasza się 3-5 zawodników w klasie.
Są to zawody o formule otwartej.Żadne punkty nie są nigdzie liczone (oczywiście za wyjątkiem cyklu PMMS RC). Zawodnicy którzy zwyciężą,zostaną odpowiednio uhonorowani. Będą też zapewne mieli satysfakcję,że wśród licznej konkurencji wypadli najlepiej.
ps.Jeśli nastąpią jakieś zmiany co do naszej niezależności,na pewno podamy do publicznej wiadomości. Póki co jesteśmy jedynie związani z ideą jak najlepszego służenia zawodnikom.

PostNapisane: N mar 16, 2014 3:54 pm 

Dejan Bosnjakovic napisał(a):
Łukasz własnie mi o to chodzi, organizuja impreze rangi MP a przepisy niewiadomo jakie obowiazuja...

To zdanie nie bardzo mi się podoba i nie pozostaje mi nic innego jak polecić Ci Dejan zawody tydzień później. Tam będziesz wiedział jakie przepisy obowiązują...Może weż ze sobą Maćka,zaspokoisz jego nostalgię...
Sam napisałeś ,że chciałeś zabić nudy startem w drugiej klasie ,a więc nie ma to nic wspólnego ze sportową rywalizacją o jaką chodzi na takich zawodach.
Mam nadzieję,że część nudnego czasu "zabijesz" obsługiwaniem sklepiku ,o możliwość którego uruchomienie prosiłeś organizatora.
W przepisach PMMS RC takiego zapisu nie ma bo na zawodach cyklu jest dopuszczony start jednym podwoziem w celach promocyjnych .Obowiązek jednego nadwozia obligatoryjnie jest narzucony rangą zawodów.
Szacunek dla Marcina Grygiela jak się okazuje jedynego ,prawdziwego zawodnika z wielkopolski...

PostNapisane: N mar 16, 2014 4:56 pm 

Jako współorganizatorowi jest mi przykro za całe zamieszanie, ale jeszcze bardziej jest mi przykro, że coś zmusiło mnie do przeczytania wpisów na forum klubu w wielkopolski. Mam nadzieję, że z jednym z komentujących całe zamieszanie nie będę musiał się nigdy spotykać. I mam nadzieję, że jest zdrowy.

PostNapisane: N mar 16, 2014 5:32 pm 

Jacek Osiewała napisał(a):
Jako współorganizatorowi jest mi przykro za całe zamieszanie, ale jeszcze bardziej jest mi przykro, że coś zmusiło mnie do przeczytania wpisów na forum klubu w wielkopolski. Mam nadzieję, że z jednym z komentujących całe zamieszanie nie będę musiał się nigdy spotykać. I mam nadzieję, że jest zdrowy.

Chyba coś zażył bo mu się polepszyło i usunął posta...z drugiej strony ciekawe co by napisał ten komentujący po zawodach jak by mu się Dejan plątał przed zderzakiem ze swoim Hobby...

Ps.Jedna z nagród została już sprecyzowana: http://www.pmmsrc.pl/pages/posts/nagrod ... 014-23.php

PostNapisane: N mar 16, 2014 7:41 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Dejan zanim wyjaśnię dalej Twoje wątpliwości ,jak w dowcipie powiem :a u Was biją murzynów... W zeszłym roku zarzuciłeś nam brak flagi serbskiej.Teraz też się pytałeś czy będzie. "Wybebeszyliśmy" się na flagę, a Ty zgłosiłeś się jako PL.

Ma Pan Racje zgłosiłem się jako PL ponieważ Serbia w myrcm nie istnieje, jest Yuoslavia (państwo którego nie ma już od lat 90-tych),
co im już zgłosiłem.
Jakoś nie pamiętam że z Panem rozmawiałem na temat braku Serbskiej flagi, tylko z Markiem, i to nie były żadne zastrzeżenia lub pretensje.

Co do modeli to jak sobie wyobrażasz że zawodnicy z klasy Hobby Junior zgłaszają się do wszystkich wyższych klas żeby pojeździć.Przy takim układzie to ci prawdziwi z Modi byli by pokrzywdzeni bo oni nie mogli by potrenować w klasie Hobby Junior ani w żadnej innej.

A jaki problem aby jechali w jednej klasie wyżej, czyli Hobby, ja bym z tym nie miał problemów.

Co do zawodników z Poznania i głodu jazdy...To właśnie zawody lokalne są po to żeby ten głód zaspokajać i dlatego tam można co nieco pofolgować w tej kwestii robiąc ukłon w kierunku tych "głodnych". Na wszystkich zawodach czas oczekiwania pomiędzy biegami zawodnik zagospodarowuje sobie sam.

Może i Pan tutaj ma rację, udowadnia to, że lubimy jeździć nawet ze szybszymi od siebie

To zdanie nie bardzo mi się podoba i nie pozostaje mi nic innego jak polecić Ci Dejan zawody tydzień później. Tam będziesz wiedział jakie przepisy obowiązują...Może weż ze sobą Maćka,zaspokoisz jego nostalgię...
Sam napisałeś ,że chciałeś zabić nudy startem w drugiej klasie ,a więc nie ma to nic wspólnego ze sportową rywalizacją o jaką chodzi na takich zawodach.
Mam nadzieję,że część nudnego czasu "zabijesz" obsługiwaniem sklepiku ,o możliwość którego uruchomienie prosiłeś organizatora.
W przepisach PMMS RC takiego zapisu nie ma bo na zawodach cyklu jest dopuszczony start jednym podwoziem w celach promocyjnych .Obowiązek jednego nadwozia obligatoryjnie jest narzucony rangą zawodów.
Szacunek dla Marcina Grygiela jak się okazuje jedynego ,prawdziwego zawodnika z wielkopolski...

I tu Pan pokazał swoje prawdziwe Ja obrażając bogu ducha niewinnych modelarzy z WLKP zamiast tylko mnie, pozostawię to beż komentarza, a przy okazji dziękuję za reklamę.

PostNapisane: N mar 16, 2014 8:11 pm 

Nie mogę zrozumieć jednej sprawy, jak może zrodzić się w głowach zawodników klasy STOCK pomysł, że wpadną sobie na dodatkowe treningi do klasy MODIFIED podczas zawodów organizowanych jako MP, gdzie lość treningów, kwalifikacji jest limitowana i dla wszystkich taka sama.

To jest kompletny brak szacunku dla zawodników klasy Modified, ich pracy, zaangażowania i rywalizacji sportowej. Modified jedzie w ramach rywalizacji sportowej a inni .... dla zabicia czasu? zabawy? zbudowania dodatkowej przewagi nad innymi w klasie stock? A jak podczas tej wycieczki do klasy Modified kogoś wysadzicie, wywalicie, zablokujecie w dobrym wyniku itd. to co? Jak to sobie wyobrażacie?

Sorry, nie ogarniam tej logiki. Nawet jeśli coś nie zostało zapisane/ogłoszone. To jest oczywiste, to jest poza dyskusją.

PostNapisane: N mar 16, 2014 8:16 pm 

Kiedyś była fajna zasada. Że ktoś bez pozycji w pierwszej 3 w Klasie niżej nie mógł pójść do klasy wyżej.

Po zmianie klasy na wyższą nie można było jeździć w niższej - bardzo dobra opcja. Nie było by wtedy problemów.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: N mar 16, 2014 8:31 pm 

Dejan Bosnjakovic napisał(a):
Panie Lesławie trzymam Pana za słowo, mam nadzieje że tym razem flagi Serbii nie zabraknie :D

W tym temacie ,trochę wcześniej napisałeś takie zdanie. Czy kontrolujesz to co piszesz bo może ja trwonię swój czas traktując ciebie poważnie...
Co do zawodników z wielkopolski to wyraziłem się na temat tych którzy na waszym forum zamieścili komentarze. Niektórzy poszli po rozum do głowy i usunęli posty,ale są i tacy jak niejaki C13,który napisał taki komentarz: "
Niespotykane nawet w innych sportach motorowych... Downy i tyle ;-) "
Przykro mi,że wśród was jest debil,który chorobę genetyczną uważa za obelgę. Taka osoba rzuca cień na wasze środowisko tym bardziej,że nikt nie zareagował.
Marcin Grygiel za to zaimponował mi tym,że ma własne zdanie i potrafi rozsądnie ocenić sytuację.Życzę wam jak najwięcej zawodników reprezentujących wysoki poziom nie tylko sportowy, jak Marcin.
Powracając do startów jednym modelem w jednej klasie to jeszcze raz postaram ci się wytłumaczyć dlaczego tak ,a nie inaczej.Będę używał prostych sformułowań ,żeby było prościej.
Klasy reprezentują różne parametry techniczne modeli, ale i różne umiejętności zawodników. Ty jeździsz w Hobby i chciałbyś się "wałęsać" pomiędzy zawodnikami ze Stocka.Wyobraź sobie sytuację,że właśnie Ty roz...lasz model Maćka Marcinka do takiego stanu,że nie może kontynuować dalszej rywalizacji.Wyobrażasz sobie reakcję.Już ci mogę powiedzieć.Pretensje były by do organizatorów,że stworzyli niezdrową rywalizację.Zawodnicy często mają pretensję o przypisanie do słabszej grupy. Sam jestem ciekaw co Ty byś powiedział gdyby zawodnik klasy Hobby Junior przejechał po twoim modeliku,swoją ważącą niekiedy 2 kg wanną.Mógł byś się nudzić do końca zawodów. Wtedy pozostało by ci tylko dłubanie w nosie dla zabicia czasu.
Maćka uważałem za doświadczonego zawodnika ,który z takich rzeczy powinien sobie zdawać sprawę bardziej niż kto inny.Strasznie zaskoczył mnie jego wpis,ale chyba przemyślał i usunął bzdurny komentarz.
Więcej nie będę pisał na ten temat bo nie widzę sensu.Żyjemy w kraju demokratycznym i każdy ma prawo wyborów.Jeśli ktoś ciebie zaprasza i prosi o zdjęcie butów ,to albo to uszanujesz albo nie przyjmiesz zaproszenia...No można jeszcze na siłę wleźć w buciorach i gospodarza obrzucić obelgami w stylu C13 ,ale to nie ta strefa kulturowa...
Jedno co to powinniśmy wszyscy napiętnować debila C13) ,który szydzi z ludzkiej ułomności

PostNapisane: N mar 16, 2014 8:43 pm 

...I mam nadzieję, że jest zdrowy.

Z tym nie najlepiej, ale dziękuję za troskę.
Do Rudy jednak się wybieram.

...
Chyba coś zażył bo mu się polepszyło i usunął posta...z drugiej strony ciekawe co by napisał ten komentujący po zawodach jak by mu się Dejan plątał przed zderzakiem ze swoim Hobby...

"mu" usunął, bo nie miało to prowadzić do tego typu dyskusji... Cieszy jedynie fakt, że nasze forum jest podglądane.
Na tą chwilę nie muszę zażywać leków, które poprawiają mój stan emocjonalny/psychiczny, więc o ile "pogorszeniem" nazwać można fakt wyrażania własnej opinii - która nie zawsze musi być pozytywna - to niestety jest to u mnie nieuleczalne i się to nie polepszy.

W kwestii pałętającego się zawodnika hobby przed zderzakiem:
Jeśli sędzia torowy nie zauważyłby, że zawodnik dublowany nie chce oddać pozycji - pewnie wyjaśniałbym sprawę na miejscu.
W przypadku winy Dejana, porozmawialibyśmy w 4 oczy.

Na szczęście, wybór imprezy w której dany zawodnik bierze udział, jest jeszcze wolny.
Z pewnością nie jedne zawody z Dejanem, i nie tylko, objedziemy, nostalgicznie wspominając każde poprzednie starty.

Na MŚ nie bylem, na ME nie byłem, widać nie jestem na tyle obeznany w modelarskim świecie, żeby zrozumieć zasady tam panujące.
Również uważam, że temat jest wyczerpany.

Pozdrawiam.

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

PostNapisane: N mar 16, 2014 9:06 pm 

Maciej Marcinek napisał(a):

Dla wyjaśnienia,Jackowi chodziło o członka waszego środowiska ,niejakiego C13.
Ps.Maciek mam nadzieję,że jesteś na tyle doświadczonym zawodnikiem i moja argumentacja przemawia do ciebie.I nie chodzi o zasady tam czy tu tylko takie ,które na zawodach takiej rangi dają jak najbardziej obiektywne możliwości ścigania się... Tak jak dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach ,tak pewne zasady wśród zawodników walczących o tytuł, nie muszą być zapisane...

PostNapisane: N mar 16, 2014 9:15 pm 

Maciej Marcinek napisał(a):

Dla wyjaśnienia,Jackowi chodziło o członka waszego środowiska ,niejakiego C13.
Ps.Maciek mam nadzieję,że jesteś na tyle doświadczonym zawodnikiem i moja argumentacja przemawia do ciebie.

Nadinterpretacja.
Tak jak pisałem, na naszym forum, ma to sens. Ale przyszłościowo, takie dobrze znane, nowinki dotyczące przepisów warto byłoby podawać z większym wyprzedzeniem, tym bardziej, że jeśli NR liczy się w cyklu "Ścinawki", przepisy i "zwyczaje" również wszyscy brali stamtąd.

Pozdrawiam

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona