Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:27 pm

Autor
PostNapisane: Wt sty 07, 2014 9:36 pm 

Witam serdecznie,
Trochę poczytałem na forum i powyszukiwałem tematy które mnie interesują jednak nie do końca znalazłem to co mnie ciekawi...
Na początku myślałem o modelu do 200 zł jednak po odwiedzeniu forum postanowiłem o zakupie za 500 zł ale teraz wydaje mi się że za te 900zł mogę znaleźć coś ciekawego co mnie zachwyci.

Poszukuje modelu na on-road, już gotowy czyli RTR, nie chcę się bawić w zestawy KIT bo nie miałem jeszcze z tym styczności i nie wiem czy byłbym w stanie to złożyć.
Chciałbym sie dowiedzieć czy samochodami on-road można "skakać" nie martwiąc się o zawieszenie.

A teraz co do modeli, szukam modelu który bd wytrzymały, zamierzam jeździć po asfalcie na trawie nie ma zapewne co próbować. Jednak dobrze żeby elektronika była w jakimś stopniu chroniona przed wodą i piaskiem. Interesują mnie modele 1:10, zastanawiałem się nad tymi jednak jestem otwarty na sugestię.

1 http://allegro.pl/hpi-strada-tc-evo-s-b ... 76450.html , http://allegro.pl/strada-dc-evo-s-bezsz ... 79421.html

2 http://allegro.pl/rtr-sprint-2-sport-2- ... 76462.html

3 http://allegro.pl/sprint-2-drift-2-4ghz ... 73731.html

4 http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/S ... .html?pa=2
Proszę o napisanie swoich odczuć oraz w co powinienem się dodatkowo zaopatrzyć zakupując jeden z tych modeli.

Dodam od siebie że przejrzałem wiele tematów jednak linki już wygasły stąd nie mogłem odnaleźć tego co mnie interesuje choć tematów podobnych jest mnóstwo. Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI I PODPOWIEDZI :) POZDRAWIAM

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sty 08, 2014 2:23 pm 

http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/S ... .html?pa=2

Warto dopłacić :)

PostNapisane: Śr sty 08, 2014 2:53 pm 

Dokładnie asso słyszałem że jest nie do zdarcia.

Jak już byś się uparł przy tym co podałeś to proponował bym tego Stradę ale z silnikiem szczotkowym. Te fabryczne zestawy bezszczotkowe są beznadziejne.
Oszczędzasz kupę kasy którą możesz przeznaczyć na uniwersalną ładowarkę, pakiet lipo i dobry zestaw bez szczotkowy.

PostNapisane: Śr sty 08, 2014 9:33 pm 

Czemu bezszczotkowe sa beznadziejne ?;> Ja kupilem bezszczotke i jestem zachwycony.Wydaje mi sie,ze jak na 1 model to dobry wybor i daje duzo mozliwosci tunningu.Dodam tylko,ze ja swoj kupilem za 400zl uzywany.

PostNapisane: Śr sty 08, 2014 10:16 pm 

No właśnie kupiłeś używany za 4 stówki a za nowy trzeba dać ponad 2x tyle co się nie opłaca. Jak za szczotkę trzeba dać ok 4 stówek to drugie tyle można wydać na jakieś fajne combo a nie to fabryczne badziewie z okrojonym softem.

PostNapisane: Cz sty 09, 2014 3:00 am 

Skusiłbym się na ten za około 1100 jednak żeby ten pojazd "jeździł" musiałbym kupić pakiet 7,2 a to wydatek kolejnych stu czy 150 zł, a co w cenie 1100 jesteście mi w stanie polecić ? Zastanawiam się czy nie skusisić się na jakiś model do driftu, w przedziale 1100 mamy do czynienia z innymi firmami .... Jakie firmy polecacie a jakie powinienem unikać ?

PostNapisane: Cz sty 09, 2014 3:23 am 

Przedewszystkim patrz na dostępność częsci w PL. Co do pakietu, jeżeli niechcesz startować w zawodach warto zainwestować w lipo i ładowarkę typu turnigy accucell 6 czy Imax B6 itp.
Do modelu nie będe się wypowiadał bo strzele jakąś gape pewnie :)

PostNapisane: Cz sty 09, 2014 3:45 am 

Wątpię by było mi dane wybrać się kiedyś na jakieś zawody... :) bd to model używany rekreacyjnie, może od czasu do czasu wybiorę się na jakiś profesjonalny tor :) Model ten bd używany 5-8 godzin tygodniowo jak nie mniej, tak więc zdaje się w sporej części na was ... Model drift bądź on-road mnie zadowoli, jednak nie chciałbym wykraczać poza 1100 :) a jeśli jest model tańszy i również wart uwagi to jestem i takim zainteresowany :) DZIĘKUJE za dotychczasowe ODPOWIEDZI.

PostNapisane: Cz sty 09, 2014 2:21 pm 

no to masz te asso TC4 i do tego jakis pakiecik

PostNapisane: Cz sty 09, 2014 2:49 pm 

Ja bym zaczął od ładowarki i pakietu, czyli ok 300zł.
Na model zostaje 800. Jeśli koniecznie ma to być nowy model to proponuję jakąś stradę lub HSP w wersji szczotkowej za ok 500zł, sprzedaż zestawu szczotkowego jako nowy 50-80zł, więc zostaje Tobie 350-380 na zestaw bezszczotkowy. W tej cenie kupisz jakieś chińskie, w miarę dobre combo w PL, a jak się skusisz na zakupy z za granicy to wystarczy na drugi pakiet, drugi komplet kół lub mały serwis.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz sty 09, 2014 5:09 pm 

Ewentualnie jeżeli gość jeszcze nie sprzedał tego modelu :http://allegro.pl/hpi-sprint-2-rtr-i3837316609.html można by się z nim dogadać już do driftu zrobiony jest w miare.

PostNapisane: Pt sty 10, 2014 3:11 pm 

Dziękuję za odpowiedzi temat do zamknięcia :)