|
Cześć,mam grave diggera od traxasa z silnikiem bez szczotkowym velineon,i pierwsza sprawa to czy wał silnika ma prawo mieć delikatny luz?jak złapałem za zębatkę atakującą to czuć że się rusza razem z wałem w górę i w dół,duga sprawa to czy koło odbiorcze może miec luz bo to że ono się wysówa to chyba normalne ale umnie się też wyraźnie rusza w każdą stronę a wydaje się że wszystko jest dokręcone,trzecia sprawa i ostatnia to taka że ostatnio zaczęły dochodzić dziwne dźwięki nie wiem czy to z przekładni głównej czy mechanizmu różnicowego,ciężko go tak po prostu zmusić żeby wydawał te dźwięki,bo raz jest normalnie cicho a czasami jak mu podniosę tylnie koła do góry i wcisnę delikatnie gaz i koła ruszą to czasami pojawia się taki głuchy dźwięk jak by tryby przeskakiwały gdzieś i zawsze w tedy prawe koło się zatrzymuje a lewe cały czas sie obraca i jest ten dziwny dźwięk i jak dodam więcej gazu to obracają się obydwa koła i niby jest ok,jak puszcze gaz i tuż przed zatrzymaniem się kół znów pojawia się ten dziwny dźwięk z okolic przeniesienia napędu ale obracają się wtedy obydwa koła,ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem ma jakiś pomysł?to jest praktyczne nowy sprzęt nowy silnik założyłem jakiś nie cały miesiąc po kupnie miał już sporo zderzeń z asfaltem,trawnikiem ale cały czas się uczę jeździć tym potworem,bo używam całej jego mocy.
|