Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 7:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt gru 17, 2013 9:18 pm 

Witam Serdecznie wszystkich ;-)

Niestety nie miałem nigdy modelu Rc ,ale zawsze o nim marzyłem oglądałem filmiki itd.Postanowiłem kupić sobie model lecz nie wiem jaki.Czytałem wiele ciekawych tematów tutaj lecz potrzebuje aby ktos mi to bardzo dobrze wytlumaczył.

Szukam modelu używanego(z chęcią kupie od użytkownika z forum)
Nie chce nowego bo wiem,ze karoseria mi sie nie podoba standardowa i i silniki jakie tam są ,wiec po co płacić tak dużo jak i tak pojdzie do wywalenia.

Moj budzet to do 400zl na uzywane autko ,chcialbym aby:

-Miało naped na 4 koła oraz aparature 2,4Ghz
-Bylo w skali 1:10 i
-Nadawalo sie do driftu z mozlioscia rally (tak dla siebie nie mowi ,ze koniecze wyczynowe)
-Silnik Szczotkowy ,wolalbym silnik bez szczotkowy bo czytalem ze jest tanszy w utrzymaniu.

Wydaje mi się ,że dobrym autkiem rc bedzie flying fish 1

Ps.Szukam mentora ,ktory po prowadzi mnie przez zakup i budowe auta,dziekuje za jakie kolwiek odp.

Ostatnio edytowano Wt gru 17, 2013 9:38 pm przez Jelon3k, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt gru 17, 2013 9:31 pm 

400zł za model 1/10 z apka 2,4 i zestawem bezszczotkowym?
watpie abys znalazl cos z takimi wymaganiami za taka mala kase

PostNapisane: Wt gru 17, 2013 9:38 pm 

Wolałbym-napisalem po to aby sie dowiedziec czy moje interpretowanie tego,ze jest tanszy w utrzymaniu to dobre rozumowanie ,lecz czekam dalej na objasnienie innych pytan i moze jakies oferty sprzedazy lub zaproponowanie plyt podlogowych

PostNapisane: Śr gru 18, 2013 12:06 am 

http://allegro.pl/tt-01-super-zestaw-za ... 10005.html dobry klasyk :D

PostNapisane: Śr gru 18, 2013 10:33 am 

Ogladalem go jak dla mnie bardzo zmodyfikowany i swoje przezyl ,a jak dostepnosc czesci ?:) wolalbym zestaw jakis bez karoseri ;)

PostNapisane: Śr gru 18, 2013 11:26 am 

Za 400zł to nie ma co wybrzydzać, bo sama ładowarka to koszt ok 100zł, a gdzie model, apka 2,4 GHz i jeszcze silnik bezszczotkowy...
Możesz szukać HSP flying fish, podwozia są za 100-200zł, ale z osobną elektroniką i ładowarką możesz się nie zmieścić w budżecie.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr gru 18, 2013 12:17 pm 

TT01 sobie odpusc, badziew straszny.
Szukaj ff/strady.
O dziwo ze strad to latwiej i taniej kupic bagusa na tym podwoziu.
Tylko za 400 zl rtr na bezszczotce z lipo i ladowarka - nierealne

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

PostNapisane: Wt gru 24, 2013 11:26 pm 

Nadal nie odpuszczam o obserwuje allegro ,a co powiedzie o tym ile to jest warte i czy wgl warto...na poczatek oczywiscie...

http://allegro.pl/tamiya-tt-01d-modul-t ... 22783.html

PostNapisane: Śr gru 25, 2013 1:15 am 

Panie Jelon3k , tak jak koledzy wyżej piszą , chcesz model jako spełnienie marzeń ? to nie kupuj tt-01 , strada będzie dużo lepszym wyborem , zadałeś pytanie na forum a i tak nadal upierasz się przy swoim , to po co w ogóle pytasz jak wiesz lepiej ?

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

PostNapisane: Śr gru 25, 2013 11:57 am 

Dzięki za ODP. I to chyba moje wszystkie dylematy rozwiązuje z wyborem jakia to bedzie plyta podwoziowa.Wracajac do wyboru znalazlem chyba jedyny egzeplarz na allegro dostepny czy sie oplaca? chodzi mi o uzywke..
http://allegro.pl/maverick-strada-dc-ev ... 08391.html

Ps. co trzeba by bylo tam zmodyfikowac aby w miare dobrze jezdzil... chodzi mi jaki legurator i silnik trzeba by bylo zamonotwac..

PostNapisane: Śr gru 25, 2013 12:37 pm 

Jelon3k napisał(a):
Ps. co trzeba by bylo tam zmodyfikowac aby w miare dobrze jezdzil... chodzi mi jaki legurator i silnik trzeba by bylo zamonotwac..

Na razie nic a potem zobaczysz jak się przyzwyczaisz do osiągów które ten model posiada.
Sprzedający napisał że w zestawie jest ładowarka, pewnie tak a żeby pisało że jest skoro nawet nie napisał co to ani nie dał fotki. :D

Więc skup się na dodatkach typu ładowarka (najlepiej sensorowa) oraz zasilacz do niej.

PostNapisane: Śr gru 25, 2013 2:40 pm 

Jeżeli chcesz zeby nic nie przeszkadzało ci w zabawie , musisz wyłożyć więcej kasy , to norma. Jezeli kupisz załóżmy zestaw rtr FF/Strada , zaczna ci przeszkadzac takie rzeczy jak brak mocy , słabej jakości ogumienie , krótki czas jazdy , i zasięg/zakłucenia . Sam miałem sporo modeli w tym Strade XB o ile dobrze pamiętam, model według mnie super , dużo częsci zamiennych , jakość wykonania w porządku, ołożyskowane zwrotnice/c-huby , nie tuleje jak w tt-01 , niektórzy pokazują sie nimi nawet na zawodach . Z modeli jakie podałeś rozumiem ze szukasz auta torowego/Rally . Jeżeli chcesz zacząć i potem sie nie męczyć zainwestuj troche wiecej kasy , nie mowie tu o 1000zł ale coś do 700zł dało by rade już złożyć z apką 2,4 Ghz i podwoziem FF . Jeżeli naprawde zależy ci na wyscigach Rally , poleciłbym ci podwozia firmy Lossi , świetnie nadają sie do tego typu ,zabawy łatwo je wyżej podnieść , maja dobre własciwosci jezdne . Jeśli natomiast chcesz pozostac przy niskim budżecie
-Podwozie FF/Strada
-Pamiek nimh co namniej 5000
-Turingy Accucell 6 + zasilacz ( w norauto znajdziesz za 25zł )
-Aparatura 2,4 ghz moze byc hobby king
-Serwo Tower Pro 10 kg- niektórzy odradzaja , ja polecam , uszczelniłem je i śmigało w moim Asso Rc8 , dawało rade do zabaw , w miare szybkie
-I jakieś serce myśle ze na początek coś z silkikiem Saturna od Hpi , moze być nawet seryjny regiel od FF

Przekracza to twój budżet ale to według mnie jest dobre rozwiazanie , i napewno nie bedziesz żałował , i nie zrazisz sie do modelarstwa.

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Śr gru 25, 2013 3:07 pm 

Dziekuje bardzo ,takiej odpowiedzi oczekiwalem.. mam 400zl poczekam gdzies do stycznia tak kolo 20 bede mial moze juz nawet kolo 700zl i zakupie cos, czy moge odezwac sie na prywatna wiadomosc, ;)? moze pomogl bys mi zlozyc taki model?:) jeszcze raz dziekuje za tyle informacji

PostNapisane: Śr gru 25, 2013 8:55 pm 

Jelon3k napisał(a):
Dziekuje bardzo ,takiej odpowiedzi oczekiwalem.. mam 400zl poczekam gdzies do stycznia tak kolo 20 bede mial moze juz nawet kolo 700zl i zakupie cos, czy moge odezwac sie na prywatna wiadomosc, ;)? moze pomogl bys mi zlozyc taki model?:) jeszcze raz dziekuje za tyle informacji

Nie wiem o co Ci chodzi ale dałeś link do strady przedmówca napisał o stradzie tylko za większe pieniądze i jest ok .
Moim zdaniem model z linka jest ok.

A jak chcesz zbierać to kup model asso tc5 za 500 oczywiście używane potem dokup elektronikę nosram używany za 500zł potem apkę Mt-4 za 800zł do tego pakiety ze 2 za 500 zł i ładowarkę lepszą za 300zł i bądź szczęśliwym posiadaczem porządnego modelu do rekreacji.
Wesołych Świąt . :D

PostNapisane: Śr gru 25, 2013 10:03 pm 

Oczywiscie ze mozesz , ale lepiej rozwiac problem tu zeby inni tez mogli zobaczyc co wybrac . Osobiscie uwazam jak przedmowca , lepiej ochlanac , zlozyc cos porzadnego , moze nie tak , ale miec frajde . Z modelami jak z autami 1:1 lepiej nie brać szitu do jazdy do pracy bo mozna wykorkowac , a jak jedziesz na tor musisz wylozyc troche kasy , proporcjonalnie do skali :)

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona