|
Fragles: błąd! Dziś dostałem ta aparaturę, chwilke się z nią zapoznałem i doszedłem do wniosku, że można podłączyć dwa serwa bez rozgałęźnika. Jedno serwo włożyłem do kanału sterowania a drugie pod aux. W opcjach ustawia się parametry wyjścia aux na proporcjonalne względem wyjścia sterowania i... działa. Dodatkowo można sobie poustawiać maksymalne wychylenia serwa aux dzięki czemu problem niedokładności serw (mimo że oba takie same, ale jednak się różnią) gdzie jedno ciągnie bardziej a drugie mniej.
I wszystko jest cacy oprócz jednej rzeczy. Mianowicie jak chcę ustawić trymerami położenie serw skrętu (by model jechał prosto) okazuje się, że ustawia się tylko jedno serwo - te podłączone pod wyjście STR. Z racji tego, że oba serwa są ze sobą połączone cięgnem niemożliwe staje się wyregulowanie ich bo jedno będzie blokowało drugie...
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć korzystający z tej aparatury czy da się jakoś "spiąć" oba wyjścia by regulować je o ten sam kąt na raz? Skoro można kazać jednemu serwu działać tak samo jak "pierwotnemu" to taka opcja chyba tez powinna być?
_________________ Waler
|