Jeżeli producent przewidział dwa serwa na skręcie, to zapewne zasilanie do nich też przewidział

Te serwa potrzebują pojedynczo od 4,8v lub 6v, poprzednie miałeś o identycznym zapotrzebowaniu, także wszystko powinno być ok. Z tym, że jest spora różnica, czy jest to 4,8 czy 6v - u mnie Towerpro na 4,8v (bateriach) nie skręcał w miejscu (nie dawał rady), natomiast po włożeniu piramidki 6v różnica była naprawdę zauważalna. To tak na marginesie. Także o ich zasilenie nie powinieneś się martwić.
Nie miałem nigdy doczynienia z dwoma serwami na skręcie i nie wiem jak wygląda tam sprawa blokowania, ale mówię z własnego doświadczenia - po około 15 minut jazdy model nie jechał już idealnie prosto. Teoretycznie może się blokować i po jakimś czasie któreś z nich może "wysiąść". Nie wiem, co mam Ci poradzić
Dziwi mnie, że u mnie na skręcie w Terierze wystarcza jedno takie TowerPro, a u ciebie 2 x 10 kg nie

Nie wiem czy coś Ci to pomoże, ale u mnie na początku były bardzo mocno skręcone zwrotnice i po wyczepieniu orczyka z serwa koła chodziły b. ciężko. Poluzowałem je i jest ok. Więcej Ci niestety nie pomogę.
BTW. mogę od Ciebie odkupić te dwa BMS-620MG