Wczoraj stałem się prawie szczęśliwym posiadaczem Traxxasa Summita VXL. Problem z moim egzemplarzem polega na tym, ze model wyjęty z pudełka okazał się wadliwy. Uszkodzony jest regulator. Model sam hamuje po dodaniu gazu, bez zmiany kierunku jazdy. Ten problem załatwiłem już ze sklepem, w którym Summit został kupiony. Regiel jest już wyjęty i przygotowany do odesłania, do wymiany, ale...
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Model ma duże luzy na mocowaniach wahaczy i na zwrotnicach. Problem widać na
filmie. Nigdy wcześniej nie miałem małego Summita. Być może to normalne, choć wydaje mi się mocno dziwne. Będę wdzięczny za opis, czy w Waszych modelach Traxxasa w skali 1/16, zwłaszcza w Summitach, też są takie luzy. Sam posiadam jeszcze Slasha VXL 1/16. Tam również są luzy, ale znacznie mniejsze, a Slash już swoje przeżył.
Być może powinienem odesłać cały model. Dwie wady to już trochę dużo, jak na model prosto z pudełka. Napiszę jeszcze, że model nie nosi śladów używania w postaci pęknięć, czy otarć, więc chyba faktycznie nie był używany, co nie zmienia faktu, że wzbudził moje mocne podejrzenia.
Z góry dzięki za wszelkie uwagi.