Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 6:33 pm

Autor
PostNapisane: Wt sie 27, 2013 8:12 pm 

Witam

Od dluzszego czasu przegladam forum szukajac odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczace wyboru modelu.Ostatnio zainteresowal mnie ten model http://allegro.pl/caster-ex-1-5r-pro-i3 ... source=mlt

Panowie czy warto za to sie brac,co myslicie o cenie i stanie danego modelu ?
Bede wdzieczny za wszystkie wasze opinie!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 9:00 am 

Nie wiem czy jest to dobry wybor a poczatek.Elektryk-jak najbardziej,ale nie pakuj się w sprzet z wyzszej polki-wydasz pieniadze,moze ci sie po tygodniu odwidzi i co dalej?Po za tym,jest to podwozie w ktore trzeba jeszcze wlozyc jakis silnik,serwa,aparature,pakiety.Lepiej kup bagusa rtr nawet nowego,pojezdzij,zobacz,a pozniej mysl o czyms lepszym.Nie wiem czy zauwazyles ale sprzedjacy sprzedaje tylko to co opisal czyli podwozie,bez silnika i calej elektroniki niezbednej do sterowania.Ale jakbys sie uparl i chcial go koniecznie kupic,to jedz do tej warszawy i zobacz go na wlasne oczy(wydajac 800zl na uzywane podwozie TRZEBA je obejrzec.)

Savage X 4.6/Absima CR3P #2/
Losi 8ight 2.0 eu/OS MAX-21VZ-B
[SPRZEDAM WSZYSTKO Z OPISU]-14.06.2017

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 9:28 am 

jasne kolega wyzej ma racje :) jest to troche za duzy zestaw zeby go wysylac no chyba ze ktos sie uprze .ale zapewniam ze za ta cene nie znajdziesz nawet rustlera z taka liczba czesci zamiennych - spredaje poniewaz potrzebuje kasy i mam juz za duzo modeli ....
i zapraszam do warszawy :)

moge dorzucic jesli wemiesz zestaw regiel tekina rx8 dos tanio bo juz do mnie plynie rx8 gen 2:)

z tanszych modeli to kupisz cos co bedzie CI sie ciagle psulo a nikt mi nie powie ze modele rc nie sa awaryjne :) chcesz jedzic bez zmartwienia ze cos za chwile padnie to musisz miec drugi taki model na czesci :)
tu masz wsedzie walki cvd do tego caly naped ktory jest wlozony jest nowy i na najmocniejszy czesciach castera

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:01 am 

Zgierzanin napisał(a):
Nie wiem czy jest to dobry wybor a poczatek.Elektryk-jak najbardziej,ale nie pakuj się w sprzet z wyzszej polki-wydasz pieniadze,moze ci sie po tygodniu odwidzi i co dalej?Po za tym,jest to podwozie w ktore trzeba jeszcze wlozyc jakis silnik,serwa,aparature,pakiety.Lepiej kup bagusa rtr nawet nowego,pojezdzij,zobacz,a pozniej mysl o czyms lepszym.Nie wiem czy zauwazyles ale sprzedjacy sprzedaje tylko to co opisal czyli podwozie,bez silnika i calej elektroniki niezbednej do sterowania.Ale jakbys sie uparl i chcial go koniecznie kupic,to jedz do tej warszawy i zobacz go na wlasne oczy(wydajac 800zl na uzywane podwozie TRZEBA je obejrzec.)

nie kupuj bagusa rtr bo poprostu wyrzucisz pieniadze w bloto .... pouzywasz go kilka godzin i bedzie mocno zuzyty - no chyba ze kupisz bagusa rtr kyosho mp9 lub mugena... serpenta ale to juz spory wydatek . tanie modele rc sa kiepskiej jakosci - brak walkow cvd, cienkie wierzyczki amortyzatorow ... brak czesci itp ... a combo do podwozia mozesz dostac w niskiej cenie zalezy co chcesz wrzucic ale silnik z hk dostaniesz juz za 180 zł i to dobry sprawdzony sensorowy .... a regiel na poczatek xerun a docelowo mamba lub tekin

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:26 am 

Tak, słuchaj rad kolegi ze Zgierza i jedź z Opola do Wawy obejrzeć model :lol: za bilety zapłacisz 1/3 modelu, a jak autem to 2/3 :)
Reszty rad nie bierz do siebie.
Torque, dlaczego piszesz, że xerun przejściowo ? On dużo nie odbiega od mamby, a jest zdecydowanie tańszy. Mam 2szt i śmigają bez zarzutów, jeden utopiłem przypadkowo w kałuży i nadal działa...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:34 am 

Ralf2107 napisał(a):
Tak, słuchaj rad kolegi ze Zgierza i jedź z Opola do Wawy obejrzeć model :lol: za bilety zapłacisz 1/3 modelu, a jak autem to 2/3 :)
Reszty rad nie bierz do siebie.
Torque, dlaczego piszesz, że xerun przejściowo ? On dużo nie odbiega od mamby, a jest zdecydowanie tańszy. Mam 2szt i śmigają bez zarzutów, jeden utopiłem przypadkowo w kałuży i nadal działa...

byc moze mam pecha do xerunow ale mialem 3 sztuki i padaly ...2 padly na silniku sensorowym a jeden na leopardzie 4282 ... ale jak sie pozniej okazalo w opisie leo bierze 120 amper - a na stronie producenta 148 wiec na granicy regulatorow
dlatego leo pod obciazeniem moe spalic nawet mambe

Do tego w srodku xerun ma 5 tranzystorow na polowke fazy a mamba tekin ma 6 wiec po przeliczneiu takk naprawde xerun 150 ma 120 amper pradu a mamba tekin 150 dlatego sa slabsze

jakos z mamba i tekinem niemam problemow

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 11:01 am 

Tak piszemy bo piszemy a nie mamy pojęcia ile kolega chce na model wydać :P Jak szuka odrazu zawodniczego,to sie nie czepiam moze go brac.Ale jesli szuka czegos na poczatek zeby pojezdzic ,,po podworku,, to lepiej niech kupi cos tanszego.No i wiadomo,musi to obejrzec :] Castery są spoko,nie mówie że złe.Jak kupisz bagusika za 1k wiadomo że będzie gorszy i bardziej awaryjny niż znany i lubiany model/marka.Po jakims czasie po prostu nie ma opcji żeby coś się nie stało.W spalinach jest to max 5/7l paliwa i idzie nawet głupia mała śrubka bez której nie zapina napędu... Nie wiem jak się to przelicza na pakiety,ale w elektrykach nie ma chociaz aż takich trudności z silnikiem.

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 4:41 pm 

Panowie spokojnie...:)

Wiem co ile kosztuje i nie liczę na to ze będę latał za 1000,1500...zł. Zamierzam kupić już coś bardziej konkretnego i wole się sam w to pobawić wiec nie interesuje mnie zestaw RTR. Zainteresował mnie Caster z uwagi na sam model w pewnym przedziale cenowym a poza tym dystrybutor tej marki znajduje się w Opolu i myślę ze powinno to być ułatwieniem.

Pytanie zadałem o konkretny model,aukcje by poradzić sie z osobami które juz dłużej siedzą w RC. Na co zwrocic uwage przy tego konkretnego modelu by "torque3" niczego nie wcisną :wink:

Kolego torque3 jeszcze pomyśle i dam Ci znać,wtedy pogadamy.

Dzieki za info

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 4:54 pm 

Super okazja z tym podwoziem to nie jest,po prostu kosztuje tyle ile mniej wiecej powinno.Jak chcesz sie pobawic w kompletowanie może być,tym bardziej że masz części pod nosem.Z wyborem silnika nie pomoge,bo się nie znam na silnikach i reglach. To powodzenia życze z modelkiem i żeby się ci tam nie psuło nic :P

PostNapisane: Śr sie 28, 2013 11:32 pm 

Zgierzanin napisał(a):
Super okazja z tym podwoziem to nie jest,po prostu kosztuje tyle ile mniej wiecej powinno.Jak chcesz sie pobawic w kompletowanie może być,tym bardziej że masz części pod nosem.Z wyborem silnika nie pomoge,bo się nie znam na silnikach i reglach. To powodzenia życze z modelkiem i żeby się ci tam nie psuło nic :P

to prosze pokaz mi model ktory sie nadaje na zawody z taka iloscia czesci w tej cenie :) kupowalem modele drosze i jakos nie mialem problemow ... zreszta jak cos komus nie pasuje zawsze mozna oddac ;)

Tak poza tym eksploatacja modelu w przypadku braku czesci czasem przewyzsza koszt calego modelu ....

PostNapisane: Cz sie 29, 2013 7:36 am 

No jak arek chce chodzic na zawody i uzytkowac model ciagle no to jasne że musi mieć części zapasowe.Ja właśnie jestem w trakcie omawiania zakupu zawodniczego bagusa,zobaczymy jak mi to wyjdzie :p
No i pamiętajmy że jest to 1 model kolegi więc zapewne będzie ,,troszeczkę bardziej" narażony na usterki,np pęknięcia wachaczy.

PostNapisane: Cz sie 29, 2013 3:38 pm 

Wszystko kwestia na co Cie stać, moje doświadczenie mówi, że jeśli stać Cie na nowy model, to kup nowy. Ale bagus 1/8 to na pewno dobry wybór na początek, chociażby z względu na wytrzymałość. Musisz się zastanowić czy nie będą Ci przeszkadzać "uroki" używanego modelu czyli zużycia, luzy, porysowane części itp. Jak nie, i lubisz dłubać w modelu to używane podwozie będzie dobrym wyborem.