Mam nadzieję, że wybaczycie dubla, a to co chcę wam sprzedać chyba zasługuje na odrębny post. Tak więc upraszam uniżenie Admina i Moderatorów o wyrozumiałość.
W końcu się zdecydowałek i kupiłem. Nie obyło się bez cyrków, ale koniec końców miałem więcej szczęścia niż rozumu

Ale mój grafomański umysł nie przepuści sprzedania wam całej historii, więc szykujcie się na lekturę.
Jak już się zdecydowałem na Slasha to została kwestia "gdzie najtaniej", bo jak nie widać różnicy to po co przepłacać, prawda? Gugl, ceneo, alledrogo i inne takie dały wynik: domenasportowa pe el i cena:
1537zł. Za rtr Traxxas Slash 4x4 VXL 1:10 z pakietem NiMH 3k mAh. Plus 15zł za dostawę.Dość atrakcyjna oferta, zważywszy na fakt, że średnia rynkowa to 1700 - 2200zł. Zależy od sklepu i wersji. Choć widziałem takie kwiatki, jak
Slash 2WD za 1700... no comment.
Wracając do domentysportowej pe el. Opis produktu normalnie mnie powalił. Zestaw rtr, silnik Velineon, reg VXL 3s, pakiet, apka. Dosłownie, 5 linijek opisu modelu. Pozostałe 5 stron to opis możliwości apki. Że link, że pamięć, że 2,4 GHz i inne *****.
Zależało mi na konkretnej wersji (tym wyżej zawieszonym, nie-LCG), więc w poniedziałek rano mail z pytaniami: czy aby nie LCG, czy mają konkretne wersje lakierowe (chciałem czarno-czerwone, Mike albo Mark J. Ed.) i czy mogą potwierdzić, że to ten model (link do strony Traxxasa).
Odpowiedź przyszła we wtorek, przed 15. Nie, nie jest to LCG. Tak, mają wszystkie kolory. Nie, nie potwierdzą, bo w linku jest LiPo, a u nich nie. Hmm... znaczy autko chyba to samo, tylko pakietem się różnią. Ok. Decyzja zapadła - biere

Wracam do domu, loguje do banku, wchodzę na stronę i ... <litościwię pominę niecenzuralną wiązankę, aczkolwiek dość długa, kwiecista i pomysłowa była> ... c
ena wynosi 1709. Ba dum - tssss. Brzydkie podejrzenie mnie dopadło. Szybkie sprawdzenie pozostałej oferty sklepowej (maja sporo Traxxasów, w różnych wersjach). I co? I z kilkunastu modeli TYLKO TEN JEDEN KONKRETNY ZDROŻAŁ. No żesz kurrr... żeby was pogięło. Slash'ów mają chyba ze 6 różnych. 1:16, 1:10, zwykłe, szczotki, VXLe i nawet Ultimate/Platinum (nie pamiętam dokładnie które). Tamte ceny BZ, mój upatrzony - droższy o prawie 200zł.:zly:
A już skalkulowałem, że za nieco ponad 1700zł będę miał i autko i pakiety. Wkuty niemiłosiernie logout i myślę. Im bardziej myślę, tym bardziej mi ciśnienie skacze. Wydymali mnie bez mydła. :maad: Wysłałem maila z zapytaniem - znaczy zainteresowanie jest i szykuje się klient. Trzeba oskubać, i zanim wyślemy odpowiedź - podniesiemy cenę. A co.
Ale klient sknera (hehe), świadomy swych praw i w dodatku nie lubi być dymany przez pazernych sprzedawców :banhim:. Nota bene - nie było żadnej promocji, ani innej akcji, która usprawiedliwiałaby ruchy na cenach. Ale jak by nie patrzeć to nadal najtańsza oferta. Inne sklepy dają najniższe ceny tak do ~1770zł. Czyli najkorzystniej u chciwca. Ale dziadowi nie przepuszczę, będę szukał tak długo, aż znajdę taniej. Choćby parę złotych.
Połasili sie na dwie stówy? To stracą półtora tysiąca.Środa, znaczy wczoraj. Na lekkim wqrvie idę do pracy. Herbatka i zrezygnowany wrzucam "slash 4x4 cena" w gugla wiedząc, że raczej nie znajdę taniej. Przeglądam sklepy... drożej... drożej... masakra...
o? 1660zł. I w tym miejscu uśmiechnąłem się normalnie jak Kot z Alicji. Evil Grin to był... Różnica niewielka, ale mściwa natura została zapokojona

wned:. Gwoli spokoju ducha jeszcze jedna strona wyników i koniec.
I zawał na miejscu. Traxxas Slash 4x4 VXL 1:10 + pakiet NiMH 3k mAh za 1529zł. Nooooooooo. Impossible. It can't be true... Telefon w łapkę i dryndamy. Bo sklep pokazuje "stan: mało".W słuchawce słyszę: aha, mamy. Tak, na stanie. Cena jak na stronie: 1529zł. Przesyłka? Przy zakupie za półtora tysiąca - gratis. Aha, jak zamów pan jeszcze dziś i zapłaci do 10 to jutro model jest u pana.
Umarłem. Zbyt pięknie. Pytam jeszcze o karoserie. Yyy, zobaczmy... no niestety, są tylko żółto-niebieskie. Ech... a srał to pies. I tak się na początku "zczochra", jak to określił sprzedawca. 1500 zeta to za duża okazja żeby mieć sentyment do kabinki. I jeszcze starczy mi na pakiety. Się dopytuje, a ile ich tam macie? Dwa.

Ok, podziękował. Klik, zamówiłem, zapłaciłem i się cieszę. Dostawa w piątek.:happy:
A teraz gwóźdź programu - co to za sklep. Panie i Panowie:
StrefaHobby. Ta-dam.
Ale to nie koniec opowieści, czas na pakiety bo i finanse są. I już nie będę was trzymał w niepewności. Mam taki ulubiony sklepik modelarski:
Radio-Modele (dawny rc-elecrotown). Upatrzyłem tam pakiety, uwaga:
Zippy Flightmax 5200 mAh 30C hardcase za 128zł sztuka.Tak się składa, że w zeszłym tyg. zamawiałem u nich części do heli i miały dojść przed weekendem, najpóźniej w poniedziałek. Środa i nadal nie ma. To dryndam coby zapytać o pakiety i przy okazji o wcześniejsze zamówienie.
Co się okazało - przegapili moja wpłatę (zmieniali bank i jakoś nie ogarnęłi do końca nowego systemu). Właściciel przepraszając mówi, że zaraz priorytetem wysyła. A ja mu żeby się wstrzymał. Lekko go zatkało. Mówię, że nawet lepiej, bo chcę domówić pakiety. Telefonicznie dogadałem co i jak i za ile. Dopłata - 260zł.
Tak z głupia frant pytam o rabat dla stałego klienta... i dostałem. Na pakiety.
Obniżył mi cenę do 119zł sztuka. No to się nazywa podejście do klienta. Dostawa w piątek. Razem z autkiem.:happy:
Weekend zapowiada się dość ciekawie, nie sądzicie?
Summa summarum z
a Traxxas'a Slash 4x4 VXL 1:10 RTR z pakietem NiMH 3000 mAh + dodatkowe 2x LiPo 5200 mAh 30C zapłaciłem ~1775zł. Z kosztami przesyłki. Za tyle w innym sklepie to bym dostał co najwyżej 2WD, i to bez pakietów LiPo.
Subscribe, like, comment.