Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj i od razu przechodzę do rzeczy.
Od kilku dni bawię się wspomnianym w temacie modelem. Radocha jest przednia, ale nasuwa mi się kilka pytań do bardziej doświadczonych użytkowników. Szukałem odpowiedzi na forum ale niestety nie bardzo rozumiem to co przeczytam (to mój debiut w modelarstwie).
Zauważyłem, że zawieszenie mojego samochodziku jest hm dla mnie profesjonalne, ale wydaje się dość twarde i podczas jazdy (przynajmniej tak stwierdzam) nie pracuje. Jak naciska się je to poprawnie się ugina i amortyzuje ale czy podczas jazdy? Czy jest możliwość, że seryjnie jest po prostu za twarde?
Kolejna sprawa to pytanie o akumulator. Ja w swoim mam MBP-28 7,2V 800mAh Ni-MH. I starcza mi to na jakieś 20 minut zabawy. myślałem o (jak to tutaj nazywacie) Lipo. Przeszukałem forum i widzę, że są takie z moim napięciem ale o wiele bardziej pojemne. Czy wiąże się dokupienie takiego akumulatorka z jakimiś przeróbkami? Wspominacie o "Buzerach" wiem czym to jest (do sygnalizacji) ale po co dokładnie to? Montuje się to w aucie? Jeżeli to nie problem to prosił bym jakaś nazwę rzucić Lipo żebym wiedział czego mam szukać.
Po tych 20 minutach zabawy kiedy mój akumulator już jest na wyczerpaniu silnik jest dość ciepły. Po zamontowaniu akumulatora z większą pojemnością pewnie będzie trzeba robić przerwy, co?
I ostatnia sprawa ładowania, tego mojego akumulatorka. W dołączonej ładowarce jest lampka która jak podłącze do akumulatorka (jeszcze nie podłączając do gniazdka) pali się na zielono. W instrukcji jest żeby nie ładować dłużej niż 3h ale po tym czasie owa lampka nie zmienia koloru ani nie gaśnie czy to normalne? Kiedy czas ładowania dochodzi do tych 3h akumulator robi się ciepły wtedy go odłączam bo chyba wtedy już jest naładowany, dobrze postępuje? Może ta dioda zmieni kolor jak będzie naładowane? Może nie doładowuje go tak szybko odłączając?
Trochę czytania jest mam nadzieję, że jasno opisałem moje pytania. Liczę na pomoc z Waszej strony.
Przepraszam jeżeli gdzieś odpowiedź pojawiła się na forum ale naprawdę jestem bardzo początkujący w tych sprawach i nie wszystko rozumiem co piszecie.
Pozdrawiam TheBocios