Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 10:46 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt maja 28, 2013 9:03 am 

Witam Panowie

na początku zacznę sloganem "ale o co chodzi" ;-)
Patrzę na komentarze po imprezie na której bardzo chciałem być (praca), i chyba byłem w zeszłym roku na innym torze ;-)
Krzysiek, w życiu są ważniejsze rzeczy niż 20 zł ( tylko sie nie denerwuj, ale myślę że to nie jest zaporowa kwota, nie ma sensu się tak denerwować i kłócić, ja też musiałem zapłacić 40 zł, zasada jest prosta nie chcesz- nie startujesz, nie wiem po co dyskutować i się kłócić)
Lesławie - jak zwykle przeczytałem tylko pierwsze 2 linijki z postu którego napisałeś i stwierdzam że nic sie nie zmieniło w podejściu cały czas jad, i że wszyscy jesteśmy jacyś nienormalni że jeździmy na zawody LOK - monotonia
A teraz coś do Organizatorów - Panowie i Panie nie przejmujcie się takimi uwagami, z tego co ja wiem impreza była zajebista, organizacja też. Macie zajebisty tor, lokalizacja obiektu też jest świetna, dojazd super, życzę aby nie zabrało Wam zapału do organizowania zawodów bo robicie świetne zawody. Do zobaczenia na PP

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt maja 28, 2013 9:44 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Witam Panowie ...
Lesławie - jak zwykle przeczytałem tylko pierwsze 2 linijki z postu którego napisałeś i stwierdzam że nic sie nie zmieniło w podejściu cały czas jad, opierdol, i że wszyscy jesteśmy jacyś nienormalni że jeździmy na zawody LOK - monotonia ... ja też musiałem zapłacić 40 zł, zasada jest prosta

Michał i to jest Twój problem. Jak o LOK źle to nawet nie czytasz. A warto. Nie chodzi o zawodników ,którzy startują tylko o organizatorów ,którzy się wypinają w skłonie.
Myślę,że wielu przekonałeś do LOK-owskich zawodów tym faktem,że zapłaciłeś 40 zl za licencję. To trzeba podkreślić "Michał Karpiński zapłacił za licencję LOK ,to reszta też powinna podążać tą drogą...jak owieczki płci męskiej."
Ps.Być może będzie okazja zaprosić Cię na zawody do Murowanej Gośliny (mam nadzieję,że wiesz gdzie to jest). Zobaczysz,że LOK nie jest kluczem do czegokolwiek.

PostNapisane: Wt maja 28, 2013 7:31 pm 

Witam Panowie

na początku zacznę sloganem "ale o co chodzi" ;-)
Patrzę na komentarze po imprezie na której bardzo chciałem być (praca), i chyba byłem w zeszłym roku na innym torze ;-)
Krzysiek, w życiu są ważniejsze rzeczy niż 20 zł ( tylko sie nie denerwuj, ale myślę że to nie jest zaporowa kwota, nie ma sensu się tak denerwować i kłócić, ja też musiałem zapłacić 40 zł, zasada jest prosta nie chcesz- nie startujesz, nie wiem po co dyskutować i się kłócić)

Witaj Michale, na wstępie, bardzo żałuje, że nie mogłeś przyjechać na I EMP do Szczecina i mam nadzieje, że na Finale Pucharu Polski 21-22/09 Ciebie nie zabraknie.
Jeszcze raz wyjaśnię sprawę licencji. EMP są organizowane pod egidą LOK. Zawodnicy startujący w tych zawodach są zobligowani do posiadania ważnej (opłaconej) licencji. Jeśli inna instytucja będzie organizatorem EMP i zostane poproszony o pomoc przy zbiórce opłat, też pomogę.
W naszych zawodach dopuszczaliśmy zawodników, którzy nie chcieli opłacić licencji, i zgodzili się na to, by nie być w nich klasyfikowani. Na taki udział w zawodach zdecydował się tylko jeden zawodnik. Drugi, który nie chciał opłacić licencji, twierdząc, że bierze udział w zawodach w innym kraju i Polska licencja nie jest mu do niczego potrzebna, po informacji, iż nie będzie w zawodach klasyfikowany, ( bo to jest EMP, a nie impreza lokalna) po krótkiej awanturze, zdecydował się na wpłatę.
Przeciwnikom licencji muszę powiedzieć, że tego typu opłaty to norma np.:
Biorę udział w amatorskich, międzynarodowych turniejach tenisowych pod egidą ITF. Bez opłaconej licencji nawet nie można się wpisać na zawody.
Znam sytuacje w rajdach samochodowych, w imprezach pod szyldem PZM, jeśli są to zawody punktowane w MP – musisz mieć ważną licencje (opłaconą).
To jest reguła. Są imprezy mistrzowskie i inne. Jak komuś nie pasują zawody rangi MP, to może brać udział w innych, też bardzo interesujących imprezach.

gg: 26666129

PostNapisane: Wt maja 28, 2013 7:42 pm 

Witam Panowie

A teraz coś do Organizatorów - Panowie i Panie nie przejmujcie się takimi uwagami, z tego co ja wiem impreza była zajebista, organizacja też. Macie zajebisty tor, lokalizacja obiektu też jest świetna, dojazd super, życzę aby nie zabrało Wam zapału do organizowania zawodów bo robicie świetne zawody. Do zobaczenia na PP

Gwarantuję Ci, że tego typu uwagami się nie przejmujemy, ale konstruktywne opinie bierzemy bardzo poważnie. Nie mnie oceniać, jakość naszych zawodów i naszego toru, tu się liczą opinie gości, w które się uważnie wsłuchujemy. Obiecuje, że imprezy jeszcze będą i mam nadzieję coraz lepsze. Jak fundusze pozwolą, to tor też będziemy udoskonalać.
Pozdrawiam, Robert.

PostNapisane: Wt maja 28, 2013 8:52 pm 

r.podkalicki napisał(a):
...
Przeciwnikom licencji muszę powiedzieć, że tego typu opłaty to norma np.:
Biorę udział w amatorskich, międzynarodowych turniejach tenisowych pod egidą ITF. Bez opłaconej licencji nawet nie można się wpisać na zawody.
Znam sytuacje w rajdach samochodowych, w imprezach pod szyldem PZM, jeśli są to zawody punktowane w MP – musisz mieć ważną licencje (opłaconą).
To jest reguła. Są imprezy mistrzowskie i inne. Jak komuś nie pasują zawody rangi MP, to może brać udział w innych, też bardzo interesujących imprezach.

Panie Podkalicki tu wykazał się Pan błyskotliwością...ale nie do końca.
We wszystkich dyscyplinach sportowych ,które posiadają Związki Sportowe zgodne z ustawą z dnia 25.10.2010 występuję kwestia licencji i jest ona nie podważalna. http://www.krs-online.com.pl/polski-zwi ... 49468.html
W Naszym przypadku patologią jest samozwańczy pseudo Związek,który w niby praworządnym Państwie łamie podstawowe zasady demokracji,bo działa wbrew istniejącemu w tym Państwie prawu. Na potwierdzenie: polecam Art.11 tejże ustawy.
Związek jest dla jednej dyscypliny i zrzesza Kluby.Lok "trzyma" kilka srok za ogon,a ich statut nie ma nic wspólnego ze sportem.
Ponadto jeśli były zbierane pieniądze za licencję , to czy były wypełnione następujące przepisy zgodne z Art.37 pkt.1 i Art.38
Niestety działalność "Polskiego Związku Sportowego LOK" (kpina) ogranicza się do pobierania pieniędzy za licencje i "dojenia" Ministerstwa.
Ale mam nadzieję ,że do czasu.

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 7:44 am 

r.podkalicki napisał(a):

W naszych zawodach dopuszczaliśmy zawodników, którzy nie chcieli opłacić licencji, i zgodzili się na to, by nie być w nich klasyfikowani. Na taki udział w zawodach zdecydował się tylko jeden zawodnik. Drugi, który nie chciał opłacić licencji, twierdząc, że bierze udział w zawodach w innym kraju i Polska licencja nie jest mu do niczego potrzebna, po informacji, iż nie będzie w zawodach klasyfikowany, ( bo to jest EMP, a nie impreza lokalna) po krótkiej awanturze, zdecydował się na wpłatę.

KPINA I KŁAMSTWO..................do dziś co niektórzy pamiętają minę i rozgoryczenie 15 latka który przychodzi i mówi iż p.Podkalicki nie dopuszcza go do zawodów a jesli pojedzie to nie stanie na podium a zapłacił tylko za namową jednej osoby na tych zawodach

a ja zapytam jeszcze o coś : czy ktoś dostał potwiedzenie wpłaty wpisowego za zawody w Szczecinie ?

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 7:48 am 

Michał tu nie chodzi o 20 pln a o zasady i przepisy które na prędce się tworzy na kolanie i jak komu pasują

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 8:12 am 

Panie Podkalicki i Ty Michale Karpiński,na pewno jesteście dumni,że startujecie pod patronatem organizacji,która ma w statucie zapisane:
Cyt.:
Liga Obrony Kraju jest ogólnopolskim, patriotycznym stowarzyszeniem skupiającym w swoich szeregach obywateli dążących do umacniania obronności Rzeczypospolitej Polskiej oraz gotowych do jej obrony.
Liga Obrony Kraju kultywuje tradycje narodowe i tradycje oręża polskiego oraz nawiązuje do dorobku swoich poprzedniczek – Towarzystwa Przyjaciół Żołnierza i Ligi Przyjaciół Żołnierza, a także Towarzystwa Żołnierza Polskiego i Polskiego Białego Krzyża.

Zastanawia mnie czy wypełniliście statutowe założenia swojej "matczynej" organizacji i byliście w jakiś sposób przygotowani na ewentualne zagrożenia w kwestii obronności. Czy byliście gotowi ? Jakieś karabiny albo chociaż siekiery i łańcuchy.
Bo jedno jest pewne,że duma kultywowania komunistycznych tradycji na pewno Was rozpierała, a zebrany grosz dał możliwość godnego ugoszczenia przedstawiciela ówczesnego reżimu w osobie Jaśnie Oświeconego Sędziego. (monopol-kult jednostki ?).
Pewnym jest też to,że w takim duchu wychowywana młodzież,stawia Nasz Kraj na równi z tak rozwiniętymi krajami jak Białoruś czy nawet Korea Północna .

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 12:19 pm 

Leszek ty tak poważnie :? ? nie macie innych zmartwień ? :shock:
Kolejny raz mówię - nikt nikogo nie zmusza, po co ta dyskusja ?????? :x
A jeśli chodzi o Ojczyznę to oczywiście, każdy z polaków powinien być gotowy do jej obrony, chyba że u was jest inaczej ;-) a niektórzy tak twierdzą ;-)
Co do broni - ja mam rakietę w piwnicy, gotową i uzbrojoną ;-) tylko cicho, bo jeszcze ktoś się dowie. :)
a co do EMP, chyba mają sie dobrze, wystarczy spojrzeć na frekwencję w Piasecznie, i tutaj przypomnę moje słowa które kiedyś napisałem, nie ważne jaka to impreza kto ja organizuje (organizacja wiodąca) ważne jaki tor i organizacja imprezy.
a jeszcze jedno Leszek jak uważasz że wszytko jest be to przestań pisać posty na jedynym słusznym forum tylko weź łopatę, zbuduj tor i wtedy przyjedziemy do ciebie na zawody i ocenimy jak to wygląda. :idea:

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 2:56 pm 

Leszek ty tak poważnie :? ? nie macie innych zmartwień ? :shock:
Kolejny raz mówię - nikt nikogo nie zmusza, po co ta dyskusja ?????? :x

Michał od roku 1989 w którym Polska weszła na drogę demokracji minęło trochę czasu. Niestety są jeszcze ostoje minionej epoki,którą jest właśnie LOK. Dla świętego spokoju i wygody urzędników ,łamiąc prawo zapisane w ustawie z dnia 25.10.2010 r LOK uzurpuje sobie monopol.
Myśląc takimi kategoriami można by reaktywować PZPR i nie przejmować się tym,że będzie to promowanie ustroju totalitarnego.
Dyskutuję bo chciałbym żeby demokracja w Polsce była "dopieszczona" a nie taka na "pół gwizdka" ze smrodem ciągnącym się jak za wojskiem.
A jeśli chodzi o Ojczyznę to oczywiście, każdy z polaków powinien być gotowy do jej obrony, chyba że u was jest inaczej ;-) a niektórzy tak twierdzą ;-)
Co do broni - ja mam rakietę w piwnicy, gotową i uzbrojoną ;-) tylko cicho, bo jeszcze ktoś się dowie. :)

Tak o Ojczyznę trzeba się martwić... Ale są odpowiednie organizacje,którym bliżej do LOK niż dzieciom 7 letnim ,ścigającym się samochodzikami. Takie organizacje to np. dwie wersje Harcerstwa, Młodzież Wszechpolska,Ruch Narodowy i inne.
a co do EMP, chyba mają sie dobrze, wystarczy spojrzeć na frekwencję w Piasecznie, i tutaj przypomnę moje słowa które kiedyś napisałem, nie ważne jaka to impreza kto ja organizuje (organizacja wiodąca) ważne jaki tor i organizacja imprezy.

Właśnie,że ważne kto organizuje,a nie kto spija śmietankę. Czy bez znaczka LOK w Szczecinie czy w Piasecznie było by gorzej ?
Michał Karpinski napisał(a):
a jeszcze jedno Leszek jak uważasz że wszytko jest be to przestań pisać posty na jedynym słusznym forum tylko weź łopatę, zbuduj tor i wtedy przyjedziemy do ciebie na zawody i ocenimy jak to wygląda. :idea:

Michał ,forum na którym piszę jest największym w Polsce portalem ,demokratycznym umożliwiającym swobodną wypowiedź. Tu poruszane są różne interesujące tematy,porady i t.p.
Pojęcie "słusznego" jest zarezerwowane dla strony LOK. Tam "towarzystwo" do dyskusji jest dobierane. Kiedy ja tam pisałem forum tamto tętniło życiem.Niestety za pomocą cenzorów dzisiaj to forum wygląda jak wygląda. Jest martwe .Najświeższy wpis jest z dnia 09.09.2012. Ileż tam jest pytań bez odpowiedzi?
Ze "świeżych" rzeczy pojawiają się tylko informacje o zawodach i rejestracja. Ale to tak wygląda jak byś powiesił swoje CV o pracę na bramie cmentarza.
Może nie wypalaj się tutaj i napisz coś tam. No chyba,że chcesz merytorycznie przekonać mnie ,że statut LOK jest zgodny z wymogami ustawy o Sporcie.
Jest druga taka instytucja o podobnych korzeniach,PZW ,ale oni przynajmniej zajmują się jedną dyscypliną,łowieniem ryb.
Co do łopaty... Współorganizując zawody na terenie Dolnego Śląska,może nie za pomocą łopaty ale z przysłowiowymi "podwiniętymi rękawami" wraz z kolegami przygotowujemy się do IV już cyklu.
Gdybyś może zaproponował : Lesław weźmy łopaty i zróbmy coś wspólnie...
Był taki plakat w hołubionym przez Ciebie okresie z zapytaniem : A co Ty kolego zrobiłeś... ?
W Twoim wypadku odpowiedź brzmi: NIC ja czekam ,aż ktoś zrobi za mnie...

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 4:33 pm 
Administrator forum

Michał,

Pamiętasz tor off-road w Kłodzku? Tam też jest przysłowiowa łopata Leszka.

Żyłby do dzisiaj gdyby nie zmiana władzy w Kłodzku i ważniejsze cele - padok dla koni, kiedy nie pytając nikogo o nic zrównano wszystko na 2 tygodnie przed zawodami.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 6:36 pm 

Krzysztof Skrzypiec napisał(a):
r.podkalicki napisał(a):

KPINA I KŁAMSTWO..................do dziś co niektórzy pamiętają minę i rozgoryczenie 15 latka który przychodzi i mówi iż p.Podkalicki nie dopuszcza go do zawodów a jesli pojedzie to nie stanie na podium a zapłacił tylko za namową jednej osoby na tych zawodach

Nie wiem gdzie tu jest "kpina i kłamstwo"?
Prawie tak było, Patryk został poinformowany, iż bez licencji może brać udział w zawodach, ale nie zostanie sklasyfikowany ( słowo to oznacza, że nawet jak wygra, to nie stanie na podium). Wynika to z przepisów o zawodach rangi EMP, na których treść miał wpływ jego tata, jako członek SMS przy CKM LOK.

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 7:03 pm 

r.podkalicki napisał(a):

a ja zapytam jeszcze o coś : czy ktoś dostał potwiedzenie wpłaty wpisowego za zawody w Szczecinie ?

Wreszcie konstruktywne pytanie.
Jeśli któryś z zawodników biorących udział w I EMP chce otrzymać potwierdzenie wpłaty za tzn. „wpisowe” proszę o informacje na e-mail: autoklubszczecinsmk@gmail.com , proszę również nie zapomnieć o podaniu imienia, nazwiska i dokładnego adresu na który zostanie wysłane to potwierdzenie. Jesteśmy Sekcją przy Stowarzyszeniu Auto-Klub, w weekend sekretariat był nieczynny i dlatego potwierdzenia musimy rozsyłać pocztą. Dla ścisłości sprawozdanie i rozliczenie finansowe z zawodów znajduje się u Prezesa Auto-Klubu i jest dla zainteresowanych do wglądu.

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 7:33 pm 

Michał tu nie chodzi o 20 pln a o zasady i przepisy które na prędce się tworzy na kolanie i jak komu pasują

Krzysztof, to już chyba schizofrenia. Przepis ten istnieje od dawna, jak byłeś członkiem SMS przy CKM LOK mogłeś go zmienić. Jak to ludzie zmieniają poglądy. :D

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 7:44 pm 

r.podkalicki napisał(a):
r.podkalicki napisał(a):

Nie wiem gdzie tu jest "kpina i kłamstwo"?
Prawie tak było, Patryk został poinformowany, iż bez licencji może brać udział w zawodach, ale nie zostanie sklasyfikowany ( słowo to oznacza, że nawet jak wygra, to nie stanie na podium). Wynika to z przepisów o zawodach rangi EMP, na których treść miał wpływ jego tata, jako członek SMS przy CKM LOK.

możemy poznać z imienia i nazwiska tego pierwszego zawodnika który odmówił opłacenia licencji bo drugi to patryk

dla przypomnienia mnie już nie ma 2lata w SMS-sie

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona