Michał Karpiński napisał(a):
Leszek ty tak poważnie

? nie macie innych zmartwień ?
Kolejny raz mówię - nikt nikogo nie zmusza, po co ta dyskusja ??????
Michał od roku 1989 w którym Polska weszła na drogę demokracji minęło trochę czasu. Niestety są jeszcze ostoje minionej epoki,którą jest właśnie LOK. Dla świętego spokoju i wygody urzędników ,łamiąc prawo zapisane w ustawie z dnia 25.10.2010 r LOK uzurpuje sobie monopol.
Myśląc takimi kategoriami można by reaktywować PZPR i nie przejmować się tym,że będzie to promowanie ustroju totalitarnego.
Dyskutuję bo chciałbym żeby demokracja w Polsce była "dopieszczona" a nie taka na "pół gwizdka" ze smrodem ciągnącym się jak za wojskiem.
A jeśli chodzi o Ojczyznę to oczywiście, każdy z polaków powinien być gotowy do jej obrony, chyba że u was jest inaczej

a niektórzy tak twierdzą

Co do broni - ja mam rakietę w piwnicy, gotową i uzbrojoną

tylko cicho, bo jeszcze ktoś się dowie.
Tak o Ojczyznę trzeba się martwić... Ale są odpowiednie organizacje,którym bliżej do LOK niż dzieciom 7 letnim ,ścigającym się samochodzikami. Takie organizacje to np. dwie wersje Harcerstwa, Młodzież Wszechpolska,Ruch Narodowy i inne.
a co do EMP, chyba mają sie dobrze, wystarczy spojrzeć na frekwencję w Piasecznie, i tutaj przypomnę moje słowa które kiedyś napisałem, nie ważne jaka to impreza kto ja organizuje (organizacja wiodąca) ważne jaki tor i organizacja imprezy.
Właśnie,że ważne kto organizuje,a nie kto spija śmietankę. Czy bez znaczka LOK w Szczecinie czy w Piasecznie było by gorzej ?
Michał Karpinski napisał(a):
a jeszcze jedno Leszek jak uważasz że wszytko jest be to przestań pisać posty na jedynym słusznym forum tylko weź łopatę, zbuduj tor i wtedy przyjedziemy do ciebie na zawody i ocenimy jak to wygląda.

Michał ,forum na którym piszę jest największym w Polsce portalem ,demokratycznym umożliwiającym swobodną wypowiedź. Tu poruszane są różne interesujące tematy,porady i t.p.
Pojęcie "słusznego" jest zarezerwowane dla strony LOK. Tam "towarzystwo" do dyskusji jest dobierane. Kiedy ja tam pisałem forum tamto tętniło życiem.Niestety za pomocą cenzorów dzisiaj to forum wygląda jak wygląda. Jest martwe .Najświeższy wpis jest z dnia 09.09.2012. Ileż tam jest pytań bez odpowiedzi?
Ze "świeżych" rzeczy pojawiają się tylko informacje o zawodach i rejestracja. Ale to tak wygląda jak byś powiesił swoje CV o pracę na bramie cmentarza.
Może nie wypalaj się tutaj i napisz coś tam. No chyba,że chcesz merytorycznie przekonać mnie ,że statut LOK jest zgodny z wymogami ustawy o Sporcie.
Jest druga taka instytucja o podobnych korzeniach,PZW ,ale oni przynajmniej zajmują się jedną dyscypliną,łowieniem ryb.
Co do łopaty... Współorganizując zawody na terenie Dolnego Śląska,może nie za pomocą łopaty ale z przysłowiowymi "podwiniętymi rękawami" wraz z kolegami przygotowujemy się do IV już cyklu.
Gdybyś może zaproponował : Lesław weźmy łopaty i zróbmy coś wspólnie...
Był taki plakat w hołubionym przez Ciebie okresie z zapytaniem : A co Ty kolego zrobiłeś... ?
W Twoim wypadku odpowiedź brzmi: NIC ja czekam ,aż ktoś zrobi za mnie...