Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 8:45 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Cz maja 09, 2013 5:18 pm 

Marvel napisał(a):
Dziwię się o jakość części, które są pewnie tak wytrzymałe jak w innych modelach i nie chodzi tutaj o markę.

Mylisz się, są marki w których części są bardzo wytrzymałe. HPI i Traxxas są markami pod dom, dla zabawy i nie szufladkowałbym marek, bo obie mają dobre i kiepskie modele. Akurat przytoczone małe revo i XS nie należą do tych lepszych...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz maja 09, 2013 9:18 pm 

Marvel napisał(a):
Nie lubię fanbojstwa, a tutaj mi tym zaleciało na kilometr...

Nie chodzie tu o "fanbojstwo". Po prostu po pewnych wydarzeniach z niedawna moje zdanie o tej marce i jej dystrybucji w Polsce znacząco się zmieniło :| Dlatego teraz wyznaję zasadę: WSZYSTKO, TYLKO NIE HPI.

Team: RC-Bazarka

PostNapisane: Pt maja 10, 2013 12:23 am 

Ja oczywiście jeżdżę "pod domem", czyli plaża, skoki na hopkach, trawa, asfalt i co jeszcze mi wejdzie pod koła. Model HPI wydawał się bardzo solidny, opinie miał dobre, był on z lepszych modeli tej firmy (wg info na necie). A jakby to był dziad, to po tym co z nim robiłem ucząc się jeździć w miarę prosto, to już by się połamał cały. Ogólna wytrzymałość swoją drogą, ale niektóre użyte części są po prostu zbyt miękkie (te metalowe), ale mam już mały patent na to, rozbieram swój model i będę działał. Może podasz dokładniej te wady HPI, dlaczego nigdy więcej nie chcesz mieć z nią do czynienia. Wydawało mi się, że Traxxas i HPI to z tych lepszych, ale ważna jest też cena autka, bo ja swojego kupiłem za około 350 euro, więc może dla niektórych jest to po prostu śmieszna cena, w której nie znajdzie się czegoś porządnego. To jest auto do zabawy, nie dla pro zawodów.

PostNapisane: Pt maja 10, 2013 6:05 am 

Tutaj masz po części dlaczego:
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=67291
Miałem sprinta, bulleta i vorzę. Okazały się zupełną tandetą :? Poprzysiągłem sobie więc, że nigdy więcej nie kupię nic od HPI.

PostNapisane: So maja 11, 2013 12:31 am 

No tak :lol: Niczego się nie dowiedziałem, prócz osobistych przepychanek. Fajne argumenty przeciw hpi :lol:

PostNapisane: So maja 11, 2013 7:50 am 

Tu nie chodzi tylko o osobiste przepychanki. W HPI nie istnieje gwarancja. Potwierdzają to przypadki z tego forum.
To, że dystrybutor jest chamski i nie toleruje krytyki, a sklep otwarty okazjonalnie jest innym argumentem przeciw.
Jak napisał kiedyś Pan Lesław:
Cytuj:
HPI
z ludzi kpi.
Nie kupujcie u Flisiaka,
bo to Firma byle jaka...

PostNapisane: So maja 11, 2013 3:00 pm 

Nie mam pojęcia jak się to ma do Polski, ja kupowałem w Niemczech, więc mam nadzieję, że tutaj to będzie lepiej działało.

PostNapisane: So maja 11, 2013 3:04 pm 

Marvel napisał(a):
kupowałem w Niemczech

W takim razie rozmowy nie było :D

PostNapisane: Wt maja 14, 2013 9:35 pm 

To ja powiem tak, nigdy więcej HPI i innych samochodzików. Dzisiaj coś mi gruchnęło podczas normalnej jazdy po asfalcie, w tym całym głównym mechanizmie przeniesienia napędu. Reklamuję jutro towar i mam nadzieję, że przyjmą reklamację, bo to istny złom, który nie nadaje się nawet do jazdy na drodze i baterii 2s lipo. Miałem liczne wywrotki itp. ale to już jest skandal, żeby po 2 dniach spokojnej jazdy coś mi się uwaliło. Nie chcę już tego złoma, straciłem sporo kasy, będę walczył o zwrot pieniędzy.

PostNapisane: Śr maja 15, 2013 7:08 am 

A nie mówiłem :D

PostNapisane: Śr maja 15, 2013 8:04 am 

Dlatego po kilku dniach bezawaryjnego użytkowania nie można jeszcze chwalić modelu. To może być jakaś *****, ale wystarczy żeby unieruchomić model.
A XS i tak jest mocniejszy od małego e-revo.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr maja 15, 2013 10:40 am 

Marvel napisał(a):
To ja powiem tak, nigdy więcej HPI i innych samochodzików. Dzisiaj coś mi gruchnęło podczas normalnej jazdy po asfalcie, w tym całym głównym mechanizmie przeniesienia napędu. Reklamuję jutro towar i mam nadzieję, że przyjmą reklamację, bo to istny złom, który nie nadaje się nawet do jazdy na drodze i baterii 2s lipo. Miałem liczne wywrotki itp. ale to już jest skandal, żeby po 2 dniach spokojnej jazdy coś mi się uwaliło. Nie chcę już tego złoma, straciłem sporo kasy, będę walczył o zwrot pieniędzy.

Sprzedawca nie musi oddawać Ci kasy, tylko naprawić jeśli awaria powstała w wyniku wady.
Ale coś jest nie tak, najpierw piszesz że miałeś "liczne wywrotki" a chwilę później "spokojnej jazdy", więc jak to było?
Nie przyszło Ci do głowy sprawdzić co "gruchnęło"? Taka dociekliwość to esencja modelarstwa, a podstawowa obsługa modelu (czyszczenie ,dokręcanie śrubek itp.) jest wręcz obowiązkiem kupującego.
Więc może to nie model "złom" tylko kierowca...

PostNapisane: Śr maja 15, 2013 12:55 pm 

Edit: Moje auto działa, było to jakieś dziwne zachowanie się baterii, które powodowało dziwne dźwięki i reakcję modelu, których nie zaobserwowałem w modelu kolegi. Tutaj oddaję honory HPI, na szczęście nie jest tak tragicznie i mam nadzieję, że tak pozostanie. On niestety będzie musiał wysłać na gwarancję, spalony regulator.

Trzeba się jednak przeprosić z HPI, cholerstwo jest nieziemsko wytrzymałe! Uderzenie w latarnię przy dużej prędkości lewym kołem, rezultat - lekko uszkodzony wahacz, taki długi bolec do mocowania się wyłamał, uszkodzony amortyzator, wylał się cały olej, ale łatwo usterkę naprawić jak będę miał części xD Innych uszkodzeń brak, poza lekkim pęknięciem osłony serwo i silnika (bliżej serwo). Gadzina wytrzymała, aż dziw, że nic innego się nie posypało O_o

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3