Jak widać nie dla wszystkich rzeczy proste są zrozumiałe. Pomimo to postaram się odpowiedzieć :
1. Nikt nie zmienia przepisów.
Możliwe, że zmiany nastąpią, ale dopiero po zakończeniu sezonu.
Nie wiem, na jakiej podstawie piszecie o zmianach przepisów.
Polecam je przeczytać.
2. Stosowanie biegu wstecznego nigdy nie było zabronione na naszych imprezach.
Powody wyjaśniłem to już wcześniej.
3. Nagrody losowane w eliminacjach od kilku lat są podobnie typowane.
Na każdej imprezie oferujemy w losowaniu jedną lub dwie atrakcyjne nagrody główne a reszta to drobiazgi.
Nie mamy wpływu na to, jeśli ktoś wylosuje produkt, który mu nie odpowiada tak samo jak na to, że nie wszyscy coś wylosują.
Zawsze możecie zrezygnować z losowania nagród. Nie jest to ani nasz ani zawodników obowiązek.
4. „Adam Wardziński napisał - Na ostatnich zawodach kilku zawodników (nie chcę wymieniać) miało zmatowione opony".
Co do zdarzeń poza serwisem jest oczywiste, że sędziowie nie są w stanie kontrolować, co kto robi poza torem.
Jeśli waszym zdaniem dochodzi do łamania zasad a nikt oficjalnie nie zgłosi tego do sędziego to, w jaki sposób mamy zareagować?
Jeśli nie chcecie o tym mówić „(nie chcę wymieniać)” to pretensje możecie mieć tylko do siebie.
Widocznie taka sytuacja wam odpowiada.
5. Średnica kół jest wymagana ze względu na możliwość identyfikacji czy zawodnik używa przepisowej opony.
Opona na boku jest ocechowana, czego nie widać przy mniejszej średnicy.
Natomiast w przypadku modeli testowych nie mamy wątpliwości, jakie opony są stosowane.
6. Kwestia Dublowania i komunikatów na torze leży w zakresie oceny sędziów.
Jeśli uznają, że należy zareagować to z pewnością to robią.
Nie jest prawdą, że sędzia o tym nie mówi w czasie zawodów i wyścigów, jeśli zachodzi taka potrzeba.
7. Próba stworzenia skandalu
Jak na razie jedyna próba to złośliwe insynuujcie w wypowiedziach „zych07” i „Adam Wardziński”.
Niestety historia pokazuje, że w każdej grupie znajdzie jakiś wiecznie i z wszystkiego niezadowolony zawodnik.
Zarówno mi jak i sędziom nie odpowiada ton Waszych wypowiedzi i nie widzimy powodu, aby je tolerować.
Skoro, więc rodzice nie nauczyli was kultury i dyskusji na poziomie to mamy dla Was prezent na zawodach Finałowych.
Z pewnością nie zapomnicie go długo, ale może pomoże wam to w przyszłości.
8. Jesteśmy otwarci na wszelkie merytoryczne uwagi, ale zgłaszane w kulturalnej dyskusji.
Organizujemy zawody dla osób, które chcą w nich startować, którym odpowiada nasza oferta a wszystkim innym pięknie dziękujemy.
Naszym zdaniem szkoda czasu na jałowe przepychanki

9. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na finały - sobota 20.04.2013