PrYmEk napisał(a):
ja moge zaoferowac taki regielek
https://lh5.googleusercontent.com/-aGgd ... esc80a.PNGMałe rozmiary, prąd do 80A, nigdy go nie uzywalem wiec można powiedzieć, że nowy - 57zł z wysyłką.
I tym oto sposobem koszt naprawy wyniósł 57 zł (dzięki PrYmEk), a nie 180 zł jak sobie wyceniło usługę naprawy gwarancyjnej HPI Polska, nie licząc ponad 40 zł, które wydałem na transport w obie strony.
Zrobię zdjęcie i dołączę do dokumentacji dla HPI Europe, żeby zobaczyli jak się naprawia ich produkty na gwarancji w PL.
mortiser napisał(a):
Niestety problem cieknących amortyzatorów w HPI Mini Recon to już raczej wada fabryczna całej serii - jest mnóstwo narzekań użytkowników. Jedni uszczelniają je, inni kupują po prostu inne. Nie znam ich wymiarów, ale jakbyś je zmierzył, to może udałoby się coś dopasować z Team Associated RC18
No właśnie. Wada fabryczna. Dlatego serwis napisał "jakaś ciecz". Jaka to może być ciecz, która przez 2 miesiące pozostawała w stanie płynnym?

Fotogieniczna i destrukcyjna.

Szkoda juz strzępić sobie klawiatury. Zostawiam te wpisy dla innych amatorów wrażeń. Resztę mojej gorzkiej "cieczy" wyleję do HPI Europe. PS. Dzięki za wskazówki co do uszczelnienia amortyzatorów.