Cześć. Jeśli nie jesteś pewien czy się wkręcisz, nie planujesz pierwszym autem brać udziału w zawodach itp. mogę polecić Ci autko, które ja wybrałem na pierwszy model:
1/16 Brushless 4WD Racing BuggyCzy jest idealne? Na pewno nie. Ale ma kilka zalet.
Za autko plus dobrą apkę plus wysyłke z Chin dałem 440 zł. Reszta poszłaby Ci na ładowarkę typu imax-6 (lub jej odpowiednik) i kilka pakietów lipo.
Znajdziesz je na HobbyKingu. Nie musisz się obawiać wysyłki od Chińczyków, korzystam z tego sklepu kilka lat...
Tutaj znajdziesz mój opis plus kilka filmików:
http://rc-miruuu.weebly.com/116-brushle ... buggy.htmlWięc nie będę się ropisywał.
Zalety:
- niski koszt zakupu (nawet całości z apką, pakietem, ładowarką)
- bardzo niskie ceny części zamiennych i duża dostępność (większość części to koszt kilkudziesięciu centów)
- mały jeździ całkiem szybko i zwinnie, pojedziesz nim bez problemu ok 60kmh...
- relacja cena/jakość
- wyjdzie Ci taniej niż przykładowo TT-01, którego jakość jest zdecydowanie gorsza
Wady:
- nie ma co się oszukiwać, jakością nie dorówna markowym (ale też kilkukrotnie droższym) modelom
- jeśli będziesz chciał pojeździć na zawody, pewnie będzie ciężko znaleźć kategorię, w którą się go podepnie, choć kolega coś tam znalazł...
Ja nie żałuje zakupu. Autko fajnie jeździ. Jest szybkie, nawet całkiem wytrzymałe. Wale nim o coś co chwilę, a szkody na razie niewielkie (i niekosztowne). Myślę, że to dobra alternatywa, żeby wypróbować, czy to hobby dla Ciebie, choć pewnie są też inne możliwości

Jakby Cię zainteresowało, to pytaj, uzupełnie info.