Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 2:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr gru 05, 2012 2:18 pm 

Witam, mam w planie właśnie zakupić model RC truggy lub buggy. Jeden już kupiłem używany ale niestety się sparzyłem gdyż był troszkę niezgodny z opisem.

Proszę o polecenie czegoś dobrego do ceny 1100zł RTR
(paliwo i zestaw startowy oddzielnie sobie dokupię)

Bardzo mi wpadło w oko HPI firestorm T10 czy warto go brać w cenie 959zl??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 05, 2012 5:21 pm 

firestorm to 2wd bedzie ci sie nim jeżdzić ciężej niż 4wd (bedzie kręcił bączki itp)
dla początkującego lepiej z napedem na 4 koła

ps jak byś chciał to będe miał hpi trophy z dotartym silnikiem (lrp 4,6 +wydech jp4 ) i nowymi serwami blue bird puścił bym ci go za 1200zł jak co to pisz na priv

PostNapisane: Śr gru 05, 2012 7:16 pm 

Chyba wole coś nowego przez to, że się już nadziałem. Myślę też o HPI bullet ST lub MT. Jednak bardziej chyba ST wygląda bardziej zadziornie, niestety nie ma nigdzie porównania. C

Czy one się różnią tylko budami czy może jakąś specyfikacja??

PostNapisane: Śr gru 05, 2012 8:30 pm 

mt to monster ma wyżej położony środek ciężkości(jest bardziej wywrotny) a st to truggy (kompromis pomiędzy buggy a monsterem )

PostNapisane: Śr gru 05, 2012 10:01 pm 

Kilka osób nażekało bardzo na BULLET-a, czy jest jakaś podstawa do tego aby sądzić, że może bbyć mało wytrzymały lub coś być z nim nie tak? Bo jeśli mam mieć ale to już wolę mieć trophy 3.5, chociaż nie ma takiego prześwitu jakbym chciał mieć.

A może ANSMANN truggy chyba terrier 2.0 się nazywa?

PostNapisane: Śr gru 05, 2012 11:04 pm 

Nic lepszego nie znajdziesz, sama apka jest na rynku wtórnym warta 500 zł...Kurde, że też ja nie mam kasy :/
http://www.ebay.pl/itm/Losi-LOSB0126l-T ... 43b3a4342a

PostNapisane: Śr gru 05, 2012 11:39 pm 

Gabber napisał(a):
Nic lepszego nie znajdziesz, sama apka jest na rynku wtórnym warta 500 zł...Kurde, że też ja nie mam kasy :/
http://www.ebay.pl/itm/Losi-LOSB0126l-T ... 43b3a4342a

Powiem Ci Gabber, że masz oko do okazji. Mając na wydanie tysiaka, również nie zastanawiałbym sie nawet pół sekundy.

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 9:04 am 

Gdyby BULLETY faktycznie były takie złe jak piszą, to byśmy sprzedawali masę części do nich a tak nie jest :) Sprzedaliśmy sporo tych modeli klienci, którzy je kupili nie przesiadują w naszym sklepie codziennie w poszukiwaniu części :) Ma napęd na 4 koła i mieści się w budżecie. http://www.rctrax.pl/product/HPI-Bullet-MT-3-0-2-4GHz-110-RTR/?id=7490

Tańszy jest Firestorm ale napęd ma na 2 koła no i prześwit jak mniejszy jak w truggy czy buggy. Z Firestormem zmieścisz się w cenie nawet z akcesoriami http://www.rctrax.pl/product/HPI-E-FIRESTORM-10T-WITH-2-4GHz-WITH-DSX-2/?id=3060

Buggy będzie z pewnością wytrzymalszy od Bulleta bo konstrukcja jego jest całkiem inna ale jest jak pisałeś niższy no i przekracza budżet http://www.rctrax.pl/product/HPI-Trophy-Buggy-3-5-RTR/?id=6942

Ewentualnie zastanów się nad tym modelem w dużej skali 1:8 i z kpl startowym w cenie ! Jeśli z czasem silnik będzie już dla Ciebie za mały to masz możliwość zmiany a nie przepłacasz na starcie !
http://www.rctrax.pl/product/HENG-LONG-POWER-WALIANT-18-4WD-NITRO/?id=7040

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 11:41 am 

Ten Losi truggy bardzo fajny się wydaje dzwoniłem do polskiego przedstqwiciela i oni model z apka podstawowa 2.4 ghz za 2550...... i mają wszystkie części do niego więc trzeba przemyśleć.

Natomiast Heng long power odpycha mnie nie za ciekawą konstrukcją pod budą....

No trophy mogę mieć za 1160 z 2.4ghz + zestaw startowy od hpi czyli tylko paliwo wystarczy kupić.... więc jeszcze znośnie i to nówka. W sklepie tak mi zaoferowali w miejscowości kęty czy coś w tym stylu jakaś na południu już nie pamiętam.

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 12:28 pm 

Czy jest ktoś z wrocławia kto potrafi dobrze niemiecki i pomógł by przeprowadzić tranzakcję?? W zamian za wdzięczność i dam trochę nim pojeździć jak przyjdzie...

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 12:35 pm 

Weź też pod uwagę, że do tego losi na pewno nie będziesz potrzebował całego asortymentu, bo jest o klasę wyżej od HPI. Kupienie części za granicą ma też plus w postaci znacznie niższych cen.
Ja również gdybym miał kupić model za ~ 1000zł nie zastanawiałbym się ani chwili nad tym losi.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 12:46 pm 

Wszędzie słyszałem, że LOSI jest dobry i zwykle nikt nie ma żadnego ale... więc się zastanawiam. Mój używany, który kupiłem, zdążyłem oddać... udało mi się!! (był nie do końca zgodny z opisem dla tych co nie doczytali) !! Pójdę do sklepu może będą nimi zainteresowani to by kilka kupili bo kilka ich jeszcze jest a to też sklep sprzedaje a nie prywatna osoba może by mi ściągneli bo się nie orientuje co do niemieckiego języka.

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 6:50 pm 

Jeżeli nie wiesz jak kupić to napisz do Bartka (jego gg: 2170939 ) osobiście kupowałem elementy do baji z USA za jego pośrednictwem i byłem zadowolony :)

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 8:21 pm 

dasty666 napisał(a):
Wszędzie słyszałem, że LOSI jest dobry i zwykle nikt nie ma żadnego ale...

Miałem Losi Ten-SCTE który jest konstrukcją opartą na Ten-T - najlepszy moim zdaniem SC na rynku.
dasty666 napisał(a):
a to też sklep sprzedaje a nie prywatna osoba może by mi ściągneli bo się nie orientuje co do niemieckiego języka.

Nie trzeba żadnej filozofii, klikasz "kup teraz", płacisz Pay-palem i czekasz na paczkę. Mozna też taniej - daję link do licytacji, model jest BEZ APKI, którą możesz dokupić za ~ 150 zł, model z linku pójdzie za ~ 650 zł, więc masz wypas model za 1/4 ceny tego co w Polsce. Jeśli nie zdążysz zalicytować - nie przejmuj się, taki model jest wystawiany raz na tydzień :), o portfelu, czemuż ty pusty...
http://www.ebay.pl/itm/Losi-Ten-T-Trugg ... 484c3de0c2

PostNapisane: Pt gru 07, 2012 12:51 pm 

Jestem chyba zdecydowany tylko jedno co mnie zastanawia to skala 1:10. Czy dla niej również są organizowane zawody??? Ponieważ przeczytałem na jakiejś stronie, że model jest interesujący ale przez to, że jest to skala 1:10 spalinowe to w Polsce w niczym nie można brać udziału... Jeśli się coś o tym dowiem to pewnie kupię go!

Z tego co widziałem ma wbudowany system telemetrii takich czynników jak temp silnika czy ilość obrotów oraz napięcie na akumulatorkach co jest bardzo przydatne...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona