Jarek Poniatowski napisał(a):
Oj świeżaki świeżaki. Pisałem Ci już w ktorym temacie, ze warto pokombinowac z przelozeniami. Sprawdz rowniez pasowanie silnika ( czyli zebatek - atakujacej do odbiorczej ) jesli za mocno je scisnales, to model ma opory, meczy sie zeby wogole ruszyc z miejsca... Firebolt powinien byc mocniejszy niz standartowa puska od Tamya. Powinna miec 27 zwoi ta pucha, a Fire ma 15. Tylko, ze ma mala sprawnosc, bo to tani badziew ( jak inne silniki annsmann,modelcraft itd - padały po kilku pakietach, zagotowane, wirniki sie rozpadały..)
Polecam zainwestowac w jakiegos saturna, to ten sam producent co Firebolt, ale silnik bez porownania lepszy.
Saturn 27T Firebolt 15T żaden z nich nie pociągnie dobrze bonzera będzie się grzać regiel silnik i to może się skończyć uszkodzeniem silnika, regla.
Przełożenie maksymalne przełożenie to 7.96:1 większego już nie da się uzyskać i na kołach o średnicy około 11-12 cm to jest dość duże obciążenia dla silnika. Osobiście sam mam Bozera i wiem jakie są problemy z silnikami, tam silnik klasy 600 i dopiero to jeździć porządnie zaczyna. Bonzer nie nadaje się do szybkiej jazdy 0 sterowności przy 50k/h lata z lewej na prawą. zębatek nie da się tam źle spasować tam w atak pasują tylko 3 zębatki 19T 21T i 23T więc z przełożeniem wiele nie nakombinujesz. Popatrz na internecie jaką Bonzer ma budowę.
http://rc-wheels.info/dane-b/index-hbx-bonzer.html tutaj jest sporo o tym modelu.
Pozdro.