Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:36 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

jest sens robienia takiej stronki ?
1. tak 70%  70%  [ 16 ]
2. nie 17%  17%  [ 4 ]
3. wystarczy mi to forum i zagraniczne strony, więc nie ma sensu 13%  13%  [ 3 ]
Liczba głosów : 23
Autor
PostNapisane: N wrz 30, 2012 8:44 am 

Witam wszystkich posiadaczy modelu HPI BAJA 5B
Piszę w imieniu G00rala .

"W dzisiejsze nudne (dla mnie) popołudnie wpadłem na pomysł, aby stworzyć stronę z poradnikami , z opisem tuningu, z domowymi ulepszeniami poświęconą modelowi HPI BAJA 5B. Oczywiście było by też forum na którym będzie można się udzielać. Jestem początkującym „patrolowcem” więc w tym wszystkim ( artykuły itp.) będzie pomagał mi MrMaku. Przeglądając Internet nie znalazłem ŻADNEJ polskiej strony . Chciałbym, aby ta strona trafiała do początkujących modelarzy posiadających modele PETROL. "

Tak od siebie dodam, że jeżeli ten plan by wypalił, to każdy z Was mógłby coś zredagować, chociażby opinia na temat jakiejś części opcjonalnej, poradzenie sobie z usterką itp. Części do baji jest naprawdę dużo i jest to wręcz niemożliwe, żeby 2 je wszystkie użytkowały, a tak, będziemy się uzupełniać.

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N wrz 30, 2012 10:08 am 

Jestem na tak. Sam mialem pomysł z 3 dni temu by zrobić forum dla posiadaczy Baji 5 b t sc. Jeśli chodzi o forum mogę takie zrobić, jesli o portal internetowy no to już gorzej bo niemam tyle czasu. Jak co to PW możemy się jakoś zgadac co do zrobienia strony .

PostNapisane: N wrz 30, 2012 10:26 am 

Witam wszystkich , jestem posiadaczem bajki od niedawna i myślę że taka stronka była by bardzo przydatna , jednak ludzie mają też modele FG i też im by się przydała pomoc , zdjęcia , filmiki opisy części tuningowych to bardzo przydatne jest dla początkujących jak i średnio zaawansowanych , także musimy coś działać sezon się kończy powoli czas na modyfikacje naszych samochodzików na pilot :twisted:

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

PostNapisane: N wrz 30, 2012 11:18 am 

Jeżeli chodzi o tą stronę to myślę nad darmowym serwerem. Dużo jest takich. Na razie nie ma sensu kupować domeny i zlecać jakiejś firmie robienie strony.

PostNapisane: N wrz 30, 2012 1:25 pm 

Dobry pomysł

PostNapisane: N wrz 30, 2012 3:05 pm 

Na razie nie wiele osób zagłosowało, ale widzę że nie którym się podoba ten pomysł. Wymyśliłem z MrMaku adres strony: www.baja-polska.cba.pl (cba.pl - darmowy serwer) Co o tym sądzicie ?

PostNapisane: N wrz 30, 2012 3:55 pm 

Witam nie ważne ile osób , będą dochodzić posiadacze bajki wszystko się rozkręci tylko trzeba coś działać . Na forum kilku ma baje , są też tacy co bez forum śmigają , wszystko po kolej najpierw stronka, forum a później rozpowszechnimy też na innych forach , napiszemy do TVN i jakoś to będzie .

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

PostNapisane: N wrz 30, 2012 4:44 pm 

Wiem, wiem. Adres juz mam , forum tez bedzie. Jak juz cos wiecej bedzie to napisze .

PostNapisane: N wrz 30, 2012 6:06 pm 

Forum już robię :) Będzie do piątku do "odebrania", czyli będzie aktywne. strona forum.
www.baja-polska.phorum.pl - będzie odnośnik ze strony internetowej, który automatycznie przeniesie na forum, znać tylko trzeba adres stronki, forum niekoniecznie. :)

PostNapisane: N wrz 30, 2012 6:21 pm 

O coś już się dzieje , niedługo wyjdę w las i porobię fotki na forum , myślę też , aby wstawić fotkę bajki z boku i w koło ruchomy dym siwo czarny , ale nie wiem czy to skomplikowany jest .

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

PostNapisane: Pn paź 01, 2012 3:41 pm 

Sprawa wygląda tak :

Adres strony już jest: http://www.baja-polska.xn.pl
Adres forum też już jest: http://www.baja-polska.phorum.pl

Zainteresowani napisaniem jakiś artykułów na stronę pisać GG:8393368 ; Mail: krystian.kopacki@gmail.com. Mile widziane zdjęcia z opisami.

Liczę na Waszą pomoc

G00ral

PostNapisane: Pn paź 01, 2012 8:13 pm 

Super pomysł, z chęcią będę korzystał z takiej polskiej strony i jeśli będzie potrzeba dołożę swoją cegiełkę :wink:

Pozdro i powodzenia

PostNapisane: Pn paź 01, 2012 9:57 pm 

A czemu nie zrobić ogólnego forum i strony dla petroli ???

Przecież nie tylko jest BAJA na rynku, są również i inni producenci tych modeli.
Proponuje wejść na stronę chociażby
http://www.robitronic.com/news-reader-e ... title.html
i zobaczyć jak tam się bawią , koledzy z tej klasy i nie mówcie ze maja inne warunki itd.
U nas nie są wcale gorsze kwestia tylko, żeby większość osób chciała się zebrać i stworzyć coś.

Swoją drogą jest o dziwo sporo BAJA (tzw. podróbek), gdzie niczym się nie różnią od oryginałów. Kto wie czy to nie jeden chińczyk produkuje a nasza słynna BAJA nie ma licencji na np. kilka lat i teraz zaczyna się otwierać rynek ze względu na kończącą się umowę.

Osobiście posiadam BAJA oczywiście HPI, ale sądzę iż nas Petrolowców jest nie za dużo w kraju, przynajmniej z tego co widzę na zawodach.
Dlatego proponuję otworzyć drzwi dla wszystkich petroli jako osobne forum jeśli już o takim rozmawiamy i nie klasyfikować HPI Baja jako jedynego modelu na rynku naszym.
Poza tym sporo ludzi jeździ również w innych klasach modeli 1:8 , 1:10 elektryki, spalinowe itd. dlatego został stworzony ten portal dla modelarzy by nie latać bo setkach forach portalach itd. i szukać informacji.

Jeśli osoby które, nie uczęszczają na zawodach i nie miały styczności z tego typu imprezą chcą stworzyć osobne forum, proszę żeby uznały moja wypowiedz jako nie istotną. Poprostu myślę inną kategorią jako modelarz.
( Oczywiście nie miałem zamiaru nikogo obrażać anie też negować ), Jeśli ktoś tak się poczuł z góry przepraszam

PostNapisane: Pn paź 01, 2012 10:44 pm 

Witam , forum nie będzie tylko dla baij najpierw czytaj dokładnie a później pisz

Marcin Michalak napisał(a):
A czemu nie zrobić ogólnego forum i strony dla petroli ???

Przecież nie tylko jest BAJA na rynku, są również i inni producenci tych modeli.
Proponuje wejść na stronę chociażby
http://www.robitronic.com/news-reader-e ... title.html
i zobaczyć jak tam się bawią , koledzy z tej klasy i nie mówcie ze maja inne warunki itd.
U nas nie są wcale gorsze kwestia tylko, żeby większość osób chciała się zebrać i stworzyć coś.

Swoją drogą jest o dziwo sporo BAJA (tzw. podróbek), gdzie niczym się nie różnią od oryginałów. Kto wie czy to nie jeden chińczyk produkuje a nasza słynna BAJA nie ma licencji na np. kilka lat i teraz zaczyna się otwierać rynek ze względu na kończącą się umowę.

Osobiście posiadam BAJA oczywiście HPI, ale sądzę iż nas Petrolowców jest nie za dużo w kraju, przynajmniej z tego co widzę na zawodach.
Dlatego proponuję otworzyć drzwi dla wszystkich petroli jako osobne forum jeśli już o takim rozmawiamy i nie klasyfikować HPI Baja jako jedynego modelu na rynku naszym.
Poza tym sporo ludzi jeździ również w innych klasach modeli 1:8 , 1:10 elektryki, spalinowe itd. dlatego został stworzony ten portal dla modelarzy by nie latać bo setkach forach portalach itd. i szukać informacji.

Jeśli osoby które, nie uczęszczają na zawodach i nie miały styczności z tego typu imprezą chcą stworzyć osobne forum, proszę żeby uznały moja wypowiedz jako nie istotną. Poprostu myślę inną kategorią jako modelarz.
( Oczywiście nie miałem zamiaru nikogo obrażać anie też negować ), Jeśli ktoś tak się poczuł z góry przepraszam

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

PostNapisane: Pn paź 01, 2012 11:27 pm 

Właśnie kolego czytałem i chyba ktoś ma tu problemy z czytaniem ze zrozumieniem, bo chyba nie ja.

Cyt.
"W dzisiejsze nudne (dla mnie) popołudnie wpadłem na pomysł, aby stworzyć stronę z poradnikami , z opisem tuningu, z domowymi ulepszeniami poświęconą modelowi HPI BAJA 5B. Oczywiście było by też forum na którym będzie można się udzielać....... "

Wyraźnie na początku kolega przedstawił propozycje .

Jeśli kolega ma ochotę się posprzeczać i uwypuklać swoje racje , proponuję spotkanie w 4 oczy w gronie naszych petroli i wymienimy się poglądami i uwagami dotyczącymi dokładnego czytania.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona