Witam, jestem początkującym / poszukującym modelu RC. Model jakiego poszukuję to model elektryczny, na chwilę obecną szczotka, (na BL przyjdzie czas). Skala 1:10. Model musi być nowy, chciałbym go sobie od początku dotrzeć. Interesuje mnie tez łatwa dostępność części zamiennych. Miło by było gdyby miał 4WD. Przeznaczenie do zabawy z synem, jazda raczej po nierównych drogach i w terenie. Jazda dla przyjemności, nie przewiduję udziału w zawodach, przynajmniej na dzień dzsiejszy.
Po lekturze forum zdecydowałem się na zakup: HSP XSTR Buggy lub HPI Strada XB. Chyba że jeszcze ktoś mnie odwiedzie od tej myśli i zaproponuje coś innego. W grę wchodził jeszcze Kyosho EP Fazer Kobra 1/10 Off-Road 4WD Buggy ale odpadł z powodu słabego dostępu do części zamiennych. Zawsze jest jakieś ale…. Wiec czytając dalej posty na forum pomyślałem że do moich potrzeb może lepszy byłby truggy. Nadal nie wiem i tu prośba do was, czy lepiej buggy czy truggy?? Czy możecie mi polecić jakieś modele truggy warte uwagi w podobnych cenach jak wyżej wymienione modele. Wystarczą nazwy modeli z krótkimi komentarzami na plus i na minus, resztę postaram się doszukać na forum.
Wybaczcie jeżeli nie doczytałem wszystkiego na forum ale tego nie da się ogarnąć tak od razu. Być może przekręciłem jakieś nazwy albo pomyliłem fakty. Swoją drogą może jest gdzieś jakiś słowniczek pojęć (żargonu) aby poczatkujący mogli się dowiedzieć co to rygiel, apka, 12 zwoi, 15 zwoi … itp.

) ??
Pozdrawiam
Jacek