Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 5:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor
PostNapisane: Wt wrz 04, 2012 7:21 pm 
Administrator forum

Czegoś tu nie rozumiem.

Powstało zamieszanie - zostało ono wyjaśnione - przepisy zostały zmodernizowane.

Wiadomo jak wyglądają sprawy. Dane było ciała - błąd wychwycony i naprawiony.

Tema trzeba zakończyć i dobrze się bawić na każdej z 10 eliminacji

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr wrz 05, 2012 9:59 pm 
Administrator forum

Miałem nie pisać, ale....
... jak czytam, że AFERA, DANE BYŁO CIAŁA, ZA PLECAMI to nie mogę się opanować.
Wyjaśnię jeszcze raz:
- jak kupowałem Losiego nie brałem pod uwagę startów na zawodach PMMS (tylko "pod domem" i u Irka na torze ziemnym za Jego zgodą)
- wystartowałem na jednej eliminacji PMMS w zeszłym sezonie, wchodząc na podest pytałem czy mogę (bo model większy) - sprzeciwu nie było, przez całe zawody nikt mi nie powiedział że ma coś przeciwko,
- zdaję sobie sprawę, że przy kontakcie bok w bok, "duży może więcej" :)
- nie protestuję, nie domagam się, naprawdę nie zależy mi na tym aby startować Trackiem, ja tylko się zdziwiłem, że Traxxasy itd. itd. ...
- myślę, że Irek dopisał Losiego ze względu na mnie (może jestem zarozumiały :wink: ) zawsze to jeden może dwóch więcej, wiedział, że specjalnie do tej klasy modelu nie kupię a zawsze jest obawa że:
Maciej Nowak napisał(a):
No dalej, co jest z fanami małego off-roadu. Zaraz się obrażę !!! Nie trzymajcie mnie w niepewności tylko się wreszcie zapiszcie, nawet mogę pożyczyć pakiety jak ktoś nie ma, dowolnej maści (LiPo/LiFe/NiMH) na całe zawody :lol: więc śmiało się zapisywać.

Jaka AFERA, kto DAŁ CIAŁA ? Po prostu dwa różne podejścia do klasy Micro Truck.
Do zobaczenia na zawodach, Losi zostanie w domku i nie będzie płakał. :)

EDIT:
Podczas tego finału
http://www.rcauto.pl/wyniki/63_f9r6.html
Irek zastanawiał się czy nie dopuścić do zawodów spalinowych ósemek. :D :D :D

PostNapisane: N wrz 09, 2012 9:20 am 

...A podobno to Ci od 1:12 są problematyczni.
W dodatku mając model 1:10 mam kompleks i chce się dowartościować... :)

Czytam wszystko od początku po raz drugi i nadal nie wiem, w czym jest problem. Po dwóch postach sprzeciwu przepisy zostały zmienione, w bodajże następnym zostalo wyjaśnione dlaczego i po co.

Miałem okazję jechać Losim - według mnie prowadzi się dużo lepiej od 1:18 od Asso, ale doświadczenia w tej klasie nie mam.
Pan Paweł :) z tego, co pamiętam z opena 1:18, jeździ pewnie ale ostro, co nie oznacza, że można.cisnąć chęć Jego startu w truckach. Rozumiem problem, że większy na torze ma lepiej, rozumiem głosy sprzeciwu, sam bym pewnie nosem kręcił, ale trochę szkoda, że po dwóch w miarę bezkolfliktowych sezonach na forum zaistniała taka dyskusja.

Do zobaczenia w sobotę :)

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

PostNapisane: N wrz 09, 2012 2:12 pm 

Jeszcze jedna informacja dość istotna.W ostatniej chwili ,a właściwie wczoraj w nocy po gorącej dyskusji telefonicznej ustaliliśmy pewne zmiany w przepisach.Nie dotyczą one spraw technicznych ale klasyfikacji w całym cyklu.Jak się okazuje w zapisie były rzeczy nie do końca respektowane. Do klasyfikacji będzie liczone siedem eliminacji ,a nie jak dotychczas osiem.Jest to ukłon dla tych z daleka. Zmienia się też punktacja za miejsca do rankingu. Postanowiono wykorzystać sprawdzony system na powszechnie znanych zawodach ETS. Za pierwsze miejsce 100 pkt. drugie 98 pkt. trzecie 97 pkt.i dalej po jednym punkcie mniej.Dodatkowo wprowadza się bonus w postaci 1 pkt.za wygranie eliminacji i zajęcie pierwszego miejsca na starcie w finale.
Ponieważ IX i X eliminacja zaplanowana jest w sobotę i niedzielę wprowadza się konieczność bycia na finale. Jest to spowodowane tym,że planujemy trofea i wartościowe nagrody. W związku z tym zależy nam na odpowiedniej ceremonii kończącej cykl,a nie korespondencyjnej za pośrednictwem usługodawców spedycyjnych. Zależy nam na obserwowaniu uśmiechów radości na twarzach zwycięzców.
Przy czym sobota jest nie obowiązkowa i może być zaliczona w poczet tych trzech pominiętych.
De Fakto będzie liczonych 6eliminacji + ostatnia.
Przepraszamy,że zmiany te zostają wprowadzone w ostatniej chwili,ale zdecydowaliśmy się na taki krok,uznając,że ta modyfikacja przepisów nie będzie miała wpływu na przygotowania do startów.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6