Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 5:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz wrz 06, 2012 2:50 pm 

Ktoś planuje coś w weekend? Ja mam nadzieje, że jutro przyjdą mi części i wybiorę się na tor.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz wrz 06, 2012 2:51 pm 

ja sie pewnie pojawię, ale nie wiem jeszcze o której.

PostNapisane: Cz wrz 06, 2012 8:40 pm 

Pogoda na weekend zapowiada się w miare optymistycznie. Myślę że spotkanie możemy zorganizować w Niedzielę czyli 09-09-2012 o godzinie 16:00. Oczywiście jak ktoś chce przyjść wcześniej to nie ma problemu natomiast fajnie by było jak by w tych godzinach było jak najwięcej osób bo wówczas zabawa jest ciekawsza.

W Sobotę czyli 08-09-2012 też proponuję w okolicy 16:00 jak pogoda dopisze.

Spotkanie naturalnie z modelami ale jak ktoś może zrobić coś aby tor wyglądał lepiej to będzie to mile widziane. Pamiętam że ktoś deklarował się co do środka na trawsko ale łopaty kto ma to moze zabrać. Może ktoś ma pomysł na nową hoppkę, zakręty lub ukształtowanie toru tak aby jazda odbywała się bezkolizyjnie i po całej trasie.

Pozdrawiam

VRX Spirit Pro Brushless
HSP Troian Top

PostNapisane: Pt wrz 07, 2012 6:25 pm 

Witam. Proszę najpierw przeczytać poprzedni wątek
viewtopic.php?f=29&t=63967
I jeszcze w sprawie wątków. Popatrzcie wszyscy jak umawiają się Wrocławianie,
ciągną od początku jeden wątek i to ma sens, bo każdemu nowemu forumowiczowi
łatwiej się zapoznać ze wszystkimi bez gonienia po poprzednich tematach, a poza tym
nieżle wygląda ilość odpowiedzi np: 280
a wyświetleń - 5169
I to czytanie...też łatwiej cofnąć się o stronę, a nie szukać w poprzednich wątkach.
Poza tym jak na dłoni tym widać aktywność....

PostNapisane: Pt wrz 07, 2012 8:45 pm 

Forma pisania postów dla mnie nie ma znaczenia i możemy pisać jak chcecie. Natomiast i jedna i druga forma ma swoje plusy i minusy.

Zgadza się duża ilość odpowiedzi, wyświetleń wygląda imponująco i fajnie aby była jak największa bo świadczy o tym że coś się dzieje. Z drugiej strony ta forma nie jest tak czytelna z punktu widzenia planowania spotkania i określania dokładnego terminu spotkania. Jest to równie ważne ponieważ aby spotkanie było udane musi przyjść na nie dużo osób w jednym czasie. Do ludzi musi jasno trafić jednoznaczna informacja że spotkanie w większym gronie się odbędzie w danym czasie aby mieli pewność że nie przyjadą na marne. Forma tworzenia za każdym razem nowych postów daje jasną informacje o tym kiedy i gdzie odbywać się będą spotkania i o której godzinie. Niestety minusem tej formy faktycznie jest to że nigdy nie będzie tak ogromnej ilości odpowiedzi i wyświetleń ponieważ z reguły spotkania są w niewielkich odstępach czasowych (co tydzień lub dwa).

Patrząc czasem ne te posty widać ewidentnie że tematy umawiania schodzą na bok i pojawiają się nowe sprawy i rozmowa zbacza z tematu. Z drugiej strony potrzebne są omówienia różnych spraw dotyczących spotkań. Dlatego proponuję aby dokładnie planować spotkania i nie robić za dużo zamieszania podzielić posty na dwie części. Czyli piszemy cały czas w jednym poście (Sekcja RC Kraków - OFF ROAD) omawiamy różne sprawy, budujemy pewną ciągłość, w tym wpisy w stylu "jade na tor". Natomiast jak uzgadniamy spotkania w większym gronie piszemy nowego posta (np. Sekcja RC Kraków 09-09-2012) i wpisujemy w odpowiedzi na posta teksty w stylu "będę w sobotę i wezmę taczki" wówczas jasno widać ile będzie osób i po co.

Co Wy na to ?

VRX Spirit Pro Brushless
HSP Troian Top

PostNapisane: Pt wrz 07, 2012 10:22 pm 

Jest pewien pomysł, który wstępnie omówiłem z Markiem (adminem) i który chciałbym Wam przedstawić. Spotkania w pierwotnej wersji miały służyć wyłącznie umawianiu się modelarzy na konkretny termin i miejsce. Jak wiadomo początkowe umawianie się z czasem ustępuje miejsca wątkom pobocznym typu kto będzie, co będzie miał, a dalej - a może grill?, a może zrobimy dodatkową hopkę, zakręcik? Propozycja jest następująca - dział Spotkania pozostanie w niezmienionym stylu, gdzie będziecie umawiać się na konkretne terminy, a dodatkowo w Hyde Parku powstanie nowy dział tyczący się tematyki budowy, rozbudowy (modernizacji) istniejących już obiektów, tworzeniu nowych miejsc jazdy i tak dalej. Temat działu w zasadzie zależy od Was samych (jest to najmniejszy problem). Kwestią do dogadania pozostaje struktura mającego powstać działu, którą trzeba sprecyzować już na starcie, by zamieszczanie nowych postów było jasne i czytelne. Istotnym problemem (poruszonym w poprzednim poście) jest rozdwojenie tych samych tematów w dwóch bliźniaczych działach - to znaczy w jednym piszecie gdzie i kiedy, a już w drugim jak było, kto był, co urwał. Temat należy przedyskutować i wyciągnąć odpowiednie wnioski - tworzymy nowy dział czy nie. Wszystkie propozycje mile widziane. Pozdrawiam Dawid.

PostNapisane: So wrz 08, 2012 11:00 am 

IMHO powinien być jeden wątek dotyczący spotkań, czyli np. "Sekcja RC Kraków", a nie tworzenie co tydzień kolejnego wątku na dany weekend. Na innym forum do którego należę właśnie tak to wygląda i tam każdy w jednym wątku pisze, czy będzie, co robimy (grill itp.) i nie ma problemu, ponieważ wszystko jest w jednym miejscu.
Natomiast co do stworzenia osobnego działu do potrzeb omawiania budowy toru, ulepszeń itp to jest to całkiem dobry pomysł. Osoba, która po prostu chce przyjść pojeździć w większej ilości osób będzie wchodziła na wątek w Spotkaniach i tylko zobaczy, kiedy kto będzie. Natomiast kwestie techniczne mogłyby być omawiane w innym wątku i nie mieszało by się to.

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 8:15 am 

W tygodniu w ogóle ktoś się wybiera pojeździć ?

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 1:08 pm 

Ja się wybieram dziś około 16

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 1:24 pm 

Ja w tygodniu to mogę dopiero ok 18-19.

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 9:44 am 

Ja dziś chyba podjadę wieczorkiem tak przed zachodem słońca :)

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 10:05 am 

Ja też prawdopodobnie pojawię sie miedzy 18-19 :)

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 12:38 pm 

Panie Adamie, wybiera się Pan również dzisiaj? Wpadłbym może na moment ;)

Prosiłbym o smsa, jeśli spotkanie dojdzie do skutku :)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 8:41 pm 

Ja powinienem pojawić się wreszcie w najbliższy wekend ok 16.

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 9:48 pm 

Byłem dziś na torze na szczęście nikt nic nie popsuł :)
Miałem spryskać tą trawę lecz wystraszyłem się lekko deszczu którego nie było.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona