Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 19, 2026 7:32 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sie 31, 2012 5:31 pm 

Wiesz co - może faktycznie kup to wszystko w Polsce. Skoro 198zł=133zł a na HK nie znalazłeś tańszej opcji wysyłki niż EMS za 40$ (na przykład takiej za 15$) to faktycznie zakup w Kraju zapewne jest najbezpieczniejszym rozwiązaniem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 5:38 pm 

MasterB napisał(a):
Wiesz co - może faktycznie kup to wszystko w Polsce. Skoro 198zł=133zł a na HK nie znalazłeś tańszej opcji wysyłki niż EMS za 40$ (na przykład takiej za 15$) to faktycznie zakup w Kraju zapewne jest najbezpieczniejszym rozwiązaniem.

hmmm... znalazłem na HK wysyłkę za $14.99 :) 39,99 + 14,99 = $54.98 = 183,37zł

Kolego matematyka się kłania:D 198zł a 183,37 przy czym za 198zł mam paczkę z polski na drugi dzień i gwarancję w pl a z 183,37 mam paczkę jak sami piszą "Air Mail : 6-39 Days transit time." to chyba nie tylko ja wolę dopłacić 15zł za te wszystkie przywileje:) Do tego może dojść VAT i cło co ktoś pisał ze to 23%.... więc nie chce liczyć ile taka ładowarka wyjdzie...

Czy ja coś źle liczę popraw mnie jeśli tak jest?:)

Za Tydzień kupuję model i mogę czekać 39 dni na ładowarkę do niego....

http://www.youtube.com/Dantekasumi

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 6:05 pm 

danteforum napisał(a):
Kolego matematyka się kłania:D 198zł a 183,37

Matematyka jest na moją korzyść, logika też, no chyba że w tym sklepie w Polsce wysyłka jest za darmo......

Wiesz co, ja popieram kolegę który napisał żebyś w końcu kupił ten model. Inaczej się nie dogadamy, bo ja mówię o praktyce a Ty o teorii...

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 6:08 pm 

masz rację o przesyłce zapomniałem polskiej ale to 15zł.

więc mam rozumieć że wolisz czekać 39dni na przesyłkę nie mieć na nią gwarancji? Dodając do tego VAT i Cło to chyba wyjdzie dużo więcej...

Rozmawiam z Tobą i mówię jak to widzę bo z chęcią bym zamówił tam ładowarkę czy jakiś pakiet ale jak przyjdzie mi do zapłaty cło czy Vat to sie mozna pochlastać! Albo jakby się taka ładowarka spaliła to wysyłaj ją teraz do USA...

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 6:18 pm 

Kilka postów wcześniej napisałem że z HK idzie najczęściej 7-14 najtańszym transportem. VAT i cło dowalą jak wartość paczki będzie za duża, ale tą można "wyregulować" przy wyborze rodzaju transportu... A odsyłać nie do USA tylko do Chin :)
Są rzeczy które bardziej się opłaca tam kupować, inne mniej. Wybór należy do Ciebie, ocena ryzyka zresztą też.

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 6:22 pm 

A mógłbyś troszkę bardziej opisać to cło i Vat jaka ma być wartość paczki by tego nie podliczyli a jaki rodzaj transportu wybrać gdy nie będzie się to zgadzać... ?
Piszesz 7-14 dni i masz na myśli przesyłki które oni podpisali 6-39 dni?

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 6:31 pm 

Z HK nigdy nie czekałem na paczkę dłużej niż 14 dni. Czasami wysyłają dopiero 3 dni po zapłacie, ale i tak powinna dojść w ciągu 14 dni od płatności.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 6:40 pm 

No to mnie cieszy:)
Ale żeby ktoś jaśniej wytłumaczył mi te wartości przesyłki bym nie dostał po kieszeni...
Zamawiacie tam w ogóle ładowarki i jakieś grubsze zestawy?

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 6:52 pm 

Po zakupach masz do wyboru deklarowaną wartość przesyłki od 10 do 100%.
Ja tam zamawiam przeważnie pakiety, silniki, ESC i jakąś drobnice; goldy, przewody, itp. Ostatnio kupiłem model 1:16 ale to dla kogoś.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 9:31 pm 

Muszę jakiś poradnik dorwać do tego by czegoś nie odwalić:))

PostNapisane: So wrz 01, 2012 5:16 am 

A wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze? A to, ze wszystkie informacje kolega dostal ode mnie na PM odnosnie zakupow na HK, wliczajac w to rzeczywisty czas przesylki (7 dni), roznice w cenie tych samych pakietow (55$ z przesylka vs 290zl w PL), a takze sposoby na omijanie cla poprzez zanizanie faktury na HK. No coz danteforum pisze, ze chce sie czegos dowiedziec, ale jak widac sluchac tego co mamy do powiedzenia za bardzo nie chce.
Zapraszam do sklepu.. rece opadają

PostNapisane: So wrz 01, 2012 8:55 am 

Może to gra "dobij do 1000 postów jeszcze przed zakupem pierwszego modelu" :lol:

PostNapisane: So wrz 01, 2012 9:32 am 

Chodzi o to że chcę poznać sprawę z różnych źródeł:)
To źle?
W dzisiejszych czasach każdy mówi co innego. Na forum 50% mówi tak 50% mówi tak. W sklepach mówią znów inaczej:)
Więc chyba to normalne, że chcę popytać różnych ludzi:) No ale widzę, że wychodzę na tego złego:) Ale to tylko Wasza opinia:)

Marek Kiełbusiewicz

Napisałeś mi co i jak tak i bardzo za to dziękuję jak każdemu kto mi pomaga ale np. robiłem niby to zamówienie i nigdzie nie widziałem możliwości wpisania procentowo wartości przesyłki:) Jedyne miejsce gdzie to można było wpisać to Discount code: Ale skąd mam pewność niby...
Może zrozumieli byście też mnie.... Nie posiadam na koncie mln i nie chcę później płacić za paczkę 300zł więcej...

Trochę zrozumienia Panowie:)

Ostatnio edytowano So wrz 01, 2012 9:43 am przez danteforum, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So wrz 01, 2012 9:37 am 

MasterB napisał(a):
Może to gra "dobij do 1000 postów jeszcze przed zakupem pierwszego modelu" :lol:

A czemu by nie? Czy nie do tego jest forum? Czy człowiek który zada 1000tyś pytań przez zakupem czegoś robi źle?
Bardzo wiele lat czekałem na to by móc kupić sobie taki model. Teraz ciężko na to pracuję bym w końcu mógł za własne ciężko zarobione pieniądze spełnić swoje marzenie. Nie chcę czegoś odwalić czy żałować zakupu. Chcę się dowiedzieć ile tylko się da. To źle Waszym zdaniem?

Jeśli tak uważacie to chyba świadczy tylko o Was bo mnie oceniacie:) A ja taki po prostu jestem i lubię się upewnić 100 razy zanim w coś wejdę:)

PostNapisane: So wrz 01, 2012 10:58 am 

Nie wiem co wy tak się czepiacie o te liczniki postów?
Są ludzie co lubią pisać i są tacy co tego nie trawią.
Czy ktoś za liczbę postów dostaje jakieś profity?

danteforum kup sobie te pakiety oraz ładowarkę w Polsce. Zapłacisz za wszystko z 50zł więcej a masz wszystko w przeciągu dwóch dni w domu. Poza tym jako początkujący nie wyczujesz różnicy między pakietem Turnigy a nVision czy jakimkolwiek innym. Jedyne co wyczujesz to jego cena. Tak na marginesie pakiety nVision produkuje firma Orion.
Owszem ktoś powie : bo Turnigy spuchnie po sezonie :lol:
To niech mi odpowie dlaczego pakiet firmy CS po jednym sezonie na hali też można wyrzucić do kosza?
CS;bardzo dobra firma 5400mAh pojemności, 50C rzeczywistego prądu i normalnie super cena jedyne 360zł.
Więc jaki jest sens kupować taki pakiet na początek? Nie ma najmniejszego. Jeżeli kupisz sobie pakiet za 120-140zł w PL i po jednym sezonie wywalisz go do śmieci to na pewno nie odczujesz tego tak Twoja kieszeń.
Kolejną kwestią jest sposób użytkowania pakietu. Nawet super naj naj lepszy pakiet można wykończyć w jeden dzień. Znam ludzi co pakiety Turnigy używali przez 3 lata. Wszystko zależy jak je będziesz traktował. Trzeba pamiętać aby ich nie rozładowywać poniżej wartości na cele i szczególnie ważne trzeba je właściwie przechowywać (funkcja STORAGE).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona