Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 04, 2026 3:09 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 17, 2004 12:12 am 
-=ADA$=-

idealna szpera jest dyferencjal typu Torsen, ktory dziala w taki sposob ze rozdziela moment obrotowy w zaleznosci od przyczepnosci, jest to jedyny dyferencjal w RC ktory nie dosyc ze daje moc do kol, to jeszcze "otrzymuje" od kol informacje o przyczepnosci

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 17, 2004 1:42 pm 

Ktoś napisał:
Byl w regulacji za 15 pln i teraz dziala ok.
kupilem strzykawke oleju za 5 pln do filtra[/quote]

Czyżbym dobrze przeczytał? Kto wziął pieniądze za regulację silnika? Któż się czuje takim mistrzem że śmie brać za takie drobnostki kasę.
Pierwszy raz słyszę o takim przypadku i jestem oburzony. Ujawnij osobe która bierze za takie coś kasę!!!

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 1:39 am 
-=ADA$=-

jestem w stanie ujawic osobe ktora tez ustawiala za pieniadze, i zrobila to tak ze ledwo dalo sie odpalic :D

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 10:26 am 

Dawaj Adaś , żadnej litości :twisted:
Jak nie chcesz na ,,legala,, to dawaj na priva

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 1:33 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
jestem w stanie ujawic osobe ktora tez ustawiala za pieniadze, i zrobila to tak ze ledwo dalo sie odpalic :D

czyzbys mysla o osobie z Kraka co ustawiala autko Miloszowi ??

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 5:47 pm 
-=ADA$=-

Bugi wie o kogo chodzi, a Artur zaraz bedzie wiedzial :D

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 6:02 pm 

Już wiem ale nie ujawnimy tej informacji. To nic nie wniesie. To forum jest po to żeby pomagać i tłumaczyć jak regulować silniki i inne wazne sprawy, jeżeli ktoś ma pieniądze do wydania to są szczytne cele i powinien tam je lokować - przynajmniej przyniosą wiele dobrego tym , którzy ich potrzebują. ( a ja coś o tym wiem)
Jeżeli ktoś sobie będzie życzył, podam numer konta chorych na nowotwory typu GIST.
Naprawdę nie płaćcie za takie rzeczy , w sezonie letnim zawody odbywaja się w całej polsce i zawsze można na takie zawody wpaść i uzyskac pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 6:16 pm 

czy to na prawde tak trudno wyregolowac silnik ze ludzie chodza do regulacji i za to placa ? ? :shock: czy to jest podobna sprawa jak np w kosiarce ? jesli tak to wcale nie az tak trudno :lol:

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 6:35 pm 

Im silnik jest bardziej wyżyłowany, wyczynowy to wymaga spełnienia określonych dla jego pracy warunków. Podstawa jest oczywiście paliwo, świeca i regulacja. Tolerancja regulacji w silnikach modeli zabawowych lub treningowych jest znacznie większa niż w modelach wyczynowych, tam zmiana ciśnienia i wilgotności wpływa na pracę silnika.
Można samemu regulować, trzeba sie tego samemu nauczyc bo ja np. nie potrafie wytłumaczyć jak reguluje silniki. Trochę na słuch, trochę na czuja i trochę na pomiary.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 19, 2004 6:47 pm 
IWAN

Dziwne są Twoje spostzreżenia, bo przecież im szybsze serwo tym lepiej, a na zdjęciach widać że jezdziłeś gdzieś w garażu, gdzie jest brud kuż i pył, na takiej nawierzchni model zawsze będzie Ci jezdził gdzie chce bo nie ma zadnej przyczepności, wyjdz na suchy czysty i nagrzany asfalt (oczywiście nie teraz) to się przekonasz jaka jest różnica w trakcji.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 9:11 am 

Artur D. napisał(a):
Czyżbym dobrze przeczytał? Kto wziął pieniądze za regulację silnika? Któż się czuje takim mistrzem że śmie brać za takie drobnostki kasę.
Pierwszy raz słyszę o takim przypadku i jestem oburzony. Ujawnij osobe która bierze za takie coś kasę!!!

Zgadza sie. Zabralem samochodzik do serwisu na Bitwy Warszawskiej - składnica modelarska.
Wczesniej spytalem o serwis i uslyszalem ze praca mechanika to 20pln za godzine - swoja droga dobra IMHO stawka.

No i facio wzial samochodzik, pokrecil srubkami - trwalo to nie wiecej niz 5 minut. Spytalem ile mam zaplacic. PAn powiedzial ze 15 pln. Bylem troche zaskoczony ze tak duzo, jednak zadowolony faktem ze samochodzik dziala zaplacilem.
Ale tez mi sie nie spodobalo, ze jak pytalem przed usluga - ile to bedzie kosztowalo to nic nie odpowiedzieli. A po usłudze nei mialem juz wyboru.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 9:17 am 

Mateusz Sworobowicz napisał(a):
Dziwne są Twoje spostzreżenia, bo przecież im szybsze serwo tym lepiej, a na zdjęciach widać że jezdziłeś gdzieś w garażu, gdzie jest brud kuż i pył, na takiej nawierzchni model zawsze będzie Ci jezdził gdzie chce bo nie ma zadnej przyczepności, wyjdz na suchy czysty i nagrzany asfalt (oczywiście nie teraz) to się przekonasz jaka jest różnica w trakcji.

Juz jezdziłem po placu duzym i przyczcepnosc rzeczywiscie lepsza. Nauczylem sie troche jezdzic.

Ale tearz mam pytanie co do vmaxa. Moj model to tamiya XBS. Obadalem przekładnię i wyglada na to ze jest 1:10. Srednica kół 66mm. Obliczylem ze przy 10krpm silnika samochod bedzie jechał 12km/h. Czyli aby pojechac 50kmh to musialbym nakrecic motor na 40krpm. Jakos nie widze aby ten silnik tyle podolał. Jak sadzicie - jaka predkosc osiaga taki model?

Jak jezdzilem na placu to chcialo sie szybciej (po prostej)

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 11:04 am 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Hehe wczoraj dostałem regiel jeszcze pakiecik i możemy pojeździć razem :) :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 12:01 pm 

Zastanawiające jest to że czas modelarza jest bardzo drogi- 20zł za godz. No, No, stawka prawie europejska.
Tak to jest , zapewne nic już więcej nie zakupisz w tym sklepie, a jak będziesz chciał on-roada to zapraszam do Serpenta. Tam nie kasują za regulację silnika i pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 12:06 pm 

Artur D. napisał(a):
Zastanawiające jest to że czas modelarza jest bardzo drogi- 20zł za godz. No, No, stawka prawie europejska.
Tak to jest , zapewne nic już więcej nie zakupisz w tym sklepie, a jak będziesz chciał on-roada to zapraszam do Serpenta. Tam nie kasują za regulację silnika i pomoc.

Moim zdaniem 20pln za godzine to niedrogo. Jak jezdze z normalnym samochodem do mechanika wychodzi kilkakrotnie drozej. A przeciez jedno i drugie to fachowa robota w swojej branży. Jak wezmiesz pod uwage podatki itp, to 20pln jest ok.

NAtomiast 15 PLN za 5 minut to niemało.
W tym sklepie akurat nie kupowałem samochodu, ael zrobilem juz zakupy na okolo 100pln - paliwo, swiece, olej i takie tam

Serpent - jak rozumiem to jakis inny sklep?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona