Marcin.Harczuk napisał(a):
Łożyska i tak już wszędzie wymieniłem na jakieś całkiem fajne niemieckie. Chodzi o to, że gdybym wstawił ośki 8mm to łożyska w zwrotnicy byłyby zbyt wąskie wewenątrz. Dla rozjaśnienia mówie o tym:
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=pl&partNo=86504Tak... kiedyś myślałem nad alu zwrotnicami, ale potem popatrzyłem na półkę i zobaczyłem w zapasie jakieś 10 standardowych

Przyjrzyj sie dobrze tej konwersji zawieszenia od revo - ptarzylem na mta i tam bardzo latwo mozna przerobic mocowanie gornych wachaczy.Poprostu ten szpikulec ktory trzyma wachacz w mocowaniu, mozna w nowym mocowaniu umiejscowic wyzej co zniweluje nam ta zmiane katow(w momencie ugiecia max zawieszenia) wynikajach z roznicy w wysokosci pivot ball'i (revo-mta) moge zrobic 4 takie mocowania jesli chcesZ:)akurat bede wycinac wiezyczki wiec to nie jest problem i koszt bedzie maly tylko ile beda kosztowac zwrotnice od revo?tez slyszalem ze sa mocne mozna sie z tym pobawic:)
w srode bede mial gotowe mocowania do bateri - z aluminium wrzuce tu zdjecia jak to bedzie wygladac - jak ktos bedzie chcial to bede mogl zrobic i dla niego:) tanio
beda anodowane badz malowane proszkowo jeszcze niewiem na jakikolor ale pewnie na czarny znajda sie one w miejscu starych oslon plastikowych beda troszke ponizej alu ramy mta ale beda mocne i ponawiercane ,na baterie 2s ,3s .Docelowo chce zeby model jezdzil na 2x2s po kazdej stroni czyli 4x2 s ale 2 baterie roznolegle a potemwszereg co daje nam z4 baterii 5000mah 2 s ===> 4s 10000

na takimzestawie model bedzie jezdic okolo80-90 minut baterie beda zippy 5000 20c spiete w rownolegole co da nam 2 s 10000 20c potem wszereg a waga jednej bateri to 250 gram wiec zestaw bedzie wazyl mniej niz moje obecne 2x 3 s 6000 mah nanotech ===> 1,2 kg 2 sztuki
Cena rowniez przemawia za takim zestawem -17 $ kosztuje jedna beteria na hobbykingu -ze skladu zniemiec wiec nie bedzie cła (unia?)

, moze ktos wiecos na ten temat? jesli bedzie bez cla to za 85 $ bede mial u siebie4 szt takich bateri wiec cena jak dla mnie super no i baterie nie beda w jednym pakiecie, czego juz doswiadczylem w przypadku zwarcia moze sie caly pakiet zniszczyc a tak tylko poszczegolna bateria. Co myslicie o takim zestawieniu bateri w modelu .
bedzie on sluzyl tylko i wylacznie do bashu i jazdy po torze.Nie bede modelem startowal w zawodach , chociaz

czy jest mozliwosc wogole startowac takim modelem w jakiejs kategori? duzo mocy i pojemne baterie?
do tego w modelu robię konwersje na 2 serwa mysle ze to się przyda

reviak ma 2 serwa a wazy 5 kg moje mta teraz wazylem bez bateri wazy 5,200 wiec nie jest zle:D
co do mocowania to jak sie dobrze przyjrzałem pomierzyłem to jest ono baaaardzo łatwe do wykonania wystarczy tylko wyciac plytke alu pod mocowanie serwa jedna taka ktora będzie trzymac serwa po obu stronach:) i zmienić jeden słupek na ten który prowadzi drążek od serwa i gotowe

30 kg momentu sie przyda jak szybko jechałem modelem to nie chciał skręcać miał za mało siły