Witam Was serdecznie. Jest to moj pierwszy post, dlatego chcialbym sie z Wami przywitac, gdyz jestem tu nowy

Milo mi zawitac w gronie Modelarzy, ktorzy rowniez czerpia przyjemnosc z tego hobby

Przechodzac do tematu...
W najblizszym tygodniach, lub moze nawet dniach, chcialbym zakupic petrola. Waham sie miedzy Baja 5SC RTR (RTR z uwagi na to, ze troszke brak mi czasu na skladanie modelu), a modelem 5IVE Team'u Losi. Model bede wykorzystywal rekreacyjnie, nie mam zamiaru tuningowac silnika do granic jego mozliwosci, mysle ze seryjna moc w zupelnosci mi wystarczy. Zanim jednak podejme decyzje o zakupie, chcialbym abyscie wyrazili swoje zdanie na temat:
1. Czy do Baji 5SC konieczna jest wymiana jakichs seryjnych podzespolow na opcjonalne (nie mam tu na mysli tuningowania silnika, mysle tu raczej o zmniejszeniu ryzyka ewentualnych awarii podzespolow napedu czy silnika),
2. 5IVE jest sporo drozszy od Baji, jednak czy jakosc wykanania jest warta zaplacenia tych pieniedzy ?
3. To czego sie chyba najbardziej obawiam, czy nie bede mial problemu z dostepnoscia czesci do modelu Team Losi ? Przeszukiwalem troszke internet i jedynym powaznym zaopatrzeniowcem czesci do modeli Team Losi wydaje sie byc Hurtownia Scorpio. A moze jest jeszcze jakas firma oferujaca czesci do tych modeli, ktorej po prostu nie znalazlem ?
Dziekuje z gory za chec pomocy i jej udzielenie

Pozdrawiam,
Arek.