Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 11, 2026 1:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt lip 13, 2012 6:53 pm 

a ja powiem tak...czytając ten cały watek nie da się odnieść wrażenia ,ze jest coś nie tak nie tylko z jednej strony jako sprzedający ale niestety i z drugiej strony tez...
Sam czytając ten watek nie mogę dojść w żaden sposób o co chodzi kupującemu...ok kupił model...dostał go do domu poczta ..otworzył...jest niezadowolony czuje się oszukany...ok dzwonie do Pana od którego kupiłem i mu mowie co jest nie tak....jak widać pan proponuje zwrot kasy za wysyłkę modelu....mowa tu o 50 zł...ok kasa...ale przy cenie 900zł to nie jest jakaś kwota do nieprzełknięcia w zamian za szanse odzyskania kasy...wiemy o tym ze na allegro i na innych aukcjach i portalach zakupowych takie rzeczy się dzieją...ja tylko nie rozumiem tego lamentu...jest coś nie tak!...dogadujemy się o zwrot...proponujemy np wysyłkę 50%/50% i powinno być ok....albo wystawiamy negatywa ...piszemy do allegro i toczymy dalej spor....wydaje mi się ze kolega który zakupił model jest niezbyt zorientowany w rzeczywistości...i niestety naiwny...ale sytuacja jest nie do pozazdroszczenia tylko trzeba ja umieć załatwić a nie się zamartwiać i marudzić jak to źle mi jest i w ogóle...czas się wziąć w garść i sprawę załatwić na swoja korzyść to proponuje...pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lip 13, 2012 7:19 pm 

Nie o to chodziło, napisałem tylko jak kolega nie łądnie postąpił, a model mimo to i tak zostawiam sobie, trudno ze tak sie stało ale cóż moja strata bo nie będe sie szarpał o to, bo nie warto ale mimo wszystko takie coś zaistniało.

PostNapisane: So lip 14, 2012 9:30 am 

Też miałem niedawno taki problem, gdyż kupiłem podwozie w stanie 'bdb' jednak po dojściu okazało się że tylny dyfer tzn odbiór i atak dyfra były zmielone. Ale sprzedawca się zreflektował i przysłał kompletnie nowe dwie zębatki. Tak więc to kwestia uczciwości, kupujemy na aukcji wyczyszczony zadbany model i takiego się spodziewamy po przesyłce

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

PostNapisane: So lip 14, 2012 9:46 am 

Temat przeniosłem.

PostNapisane: So lip 14, 2012 6:29 pm 

Cześć, wspolczuje takiego niefortunnego zakupu. Pozwolcie ze sie dołacze. Mam do Was pytanie co do dyferencjału. Jak on powinien chodzić bo moje w e-Revo (używane) chodzą gładko, trochę cieżko sie kręcą, a ostatnio kupiłem od innego kolegi z forum nowy nie używany dyferencjał i on jakoś dziwnie pracuje, chodzi gładziutko, ale trochę sie zacina i nie ładnie spełnia swoją role. Jak kręce jedną strona to druga dopiero po chwili zaczyna dobrze kręcić sie w odwrotna stronę. Jeszcze go nie otwierałem i nie patrzyłem na zębatki, czy to moze być przez to ze jest jeszcze nowy i jeszcze nie "dotarty"?

Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam

PostNapisane: So lip 14, 2012 6:37 pm 

Co do dyfra to te co ja mam to sa niby wymieniane niedawno wiec u mnie jest tak ze jedna strona "rwie" mocniej niż druga, sprawdzone w ten sposób że trzymałem model na jedej stronie i właczałem gwałtownie gaz to na jednej stronie szarpie do przodu mocniej niż przy drugiej, znaczy ze dyfer ma inne opory dla obydwu kół, dla jednego z kół dyfer pracuje lepiej/lżej

PostNapisane: So lip 14, 2012 6:54 pm 

A czy w czymś Ci to przeszkadza?

PostNapisane: So lip 14, 2012 10:21 pm 

Jako tako dyferencjał nie powinien mieć różnic miedzy jedną strona a drugą. Jak dla mnie to któreś łożysko jest już zużyte i daje większy opór.
(nie martw się jedna - dwie jazy z Summietem 1:16 przy 3S i dyfer załatwiony)

Jeśli są luzy, tzn kręcisz kołem a drugie dopiero po chwili łapie to masz luzy na kubkach z ośkami (chociaż w revo to chyba nie powinno występować) albo dyfer ma luzy a co za tym idzie jest spieprzony.

Co do tematu bo odbiegacie strasznie to wydaje mi się temat zamknięty. Dostałeś model używany a oczekiwałeś nówki mimo że wiedziałeś że jest używany.

PostNapisane: N lip 15, 2012 7:31 pm 

Nie oczekiwałem nówki, tylko stan nie odpowiadał temu zaprezentowanemu przez sprzedajacego.

Co do aku sprawdziłem dzisiaj tego PQ1600 i lipa, zużyty widać przyjmuje ok 1500-1600mah, ale wydajność zwalona, tylko na początku ma wydajnośc po chwili jazdy widać ze sie dławi, ma też efekt starego aku tzn. pod obciązeniem spada mocno napiecie(odcina), ale po chwili odzyskuje do 3,5V na celę

Czyli tak jak myślałem nic dobrego po tym człowieku nie mozna było sie spodziewać;/ oszukał i tyle.

PostNapisane: N lip 15, 2012 10:34 pm 

Ja bym go na twoim miejscu zwrócił, lepiej wydać 50zł za przesyłkę w błoto niż 900zł na coś z czego nie będziesz zadowolony. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

PostNapisane: N lip 15, 2012 10:46 pm 

Ehh... ile razy to już było. Wszystko pięknie, fajnie a tu.. lipa.
To nie pierwszy i nie ostatni taki zakup (niestety) są ludzie uczciwi i "trochę mniej", ale taki świat. Dobrze, że o tym się pisze :!:
Z tego co widzę to sprzedawca faktycnzie tak postąpił bo nawet się nie tłumaczy (chyba że na wczasy wyjechał :twisted: )

PostNapisane: Pn lip 16, 2012 6:53 am 

MrMaku
A z czego sie ma tłumaczyć z przekrętu? Powinien załatwic sprawe polubownie (dogadać siei przeprosic) potwierdzam powinno sie głośno mówić o takich sprawach.
Co do zdjec na allegro ich nie dawał?

PostNapisane: Pn lip 16, 2012 9:45 am 

Na pytania kupującego odpowiedziałem mailowo.
Zaproponowalem by model odesłał skoro nie spełnia jego oczekiwań, ale stwierdził, że nie i dla mnie w tym miejscu sprawa się zakończyła.

PostNapisane: Pn lip 16, 2012 10:31 am 

Ja mam ponosić koszty ze Ty zawaliłeś sprawę, sprzedajesz jedno, a wysyłasz drugie? i wmawiasz ze to jest to? - śmieszny jesteś.

O pakiet głownie się rozchodzi, bo reszta "to *****" i przymknąłbym oko, aku kosztuje 45zł wiec jaki sens stracić na wysyłce 45zł?

Komentarz dostaniesz, nie ma to znaczenia czy chciałeś przyjąć towar(z -50zł) czy nie, bo dlaczego ja mam tracić z twojej winy, wolę sobie już dokupić ten pakiet niż tobie puścić to płazem, zrobiłeś to umyślnie - dodajmy że prubujesz zrobic z kogoś idiote co do tego aku, tak sie nie robi jesteś krętaczem i tyle.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2