Ralf2107 napisał(a):
torque3 napisał(a):
atak nie manic do znaczenia ( jego srednica ) poczatek ataku jest zawsze zrobiony na dystansie chyba ze srednica zebatki jest rowna srednic jej dystansu
No jak nie ma znaczenia ? Skoro Stigg pisał, że się nie zmieści to podpowiedziałem, żeby zmierzył otwór...
Przy tej 12T dystans jest odrobinę węższy od zębatki, czyli ma niecałe 14mm.
torque3 napisał(a):
malo jest silnikow 3674 ktore nie grzeja sie na 6s
Są też mniejsze silniki, które nie grzeją się na 6s, bo to zależy od kv, a nie od rozmiarów
Z tym buzzerem do silnika to jest dobry pomysł.
w takim razie gdybys mogl mi pokazac mniejszy silnik od 3674

ktory rozpedzi moj model mta-4 z alu wachaczami wazacy dokladnie 7.231 gram wraz z dwiema baterimi (nanotech 6000 mah 3s - 600 gram jedna, silnik obecny 500 gram )bede wdzieczny bo ja takiego silnika nie widzialem:) przy ustawieniu na maxa timingu i przyspieszenia na maxa tzn linia przyspieszenia jest odrazu na maksa na wykresie - malo bardzo malo jest silnikow 3674 ktore sie nie zagrzeja

poprosze o linki do takiego silnika:) no tylko zeby niemial 400 kv;) tak zeby model przyzwoicie jezdzil

ja takoweg nie widzialem a

a milem troszke modeli i silnikow:)
Stigg mialem 9t zalozona ale dla mnie za duzo mocy ma model ciezko sie nim jezdzi na 6s - moge Ci wyslac ta zebatke zobaczysz czy pasuje najwyzej Ci ja odsprzedam bo nie uzywam jej obecnie
troche mi sie to niepodoba ze tyle model wazy bo waga zbliza sie do wiekszej skali no ale jest mocny ...
chce w nim jeszcze wymienic obudowy dyfrow na alu - zobaczymy jak spisza sie te wachacze ale raczej docelowo wloze rpmy.Waga jedna jest istotna przy duzej mocy a nie zamierzam skalowac wszystkich podzespolow do gory w dziedzinie wytrzymałosci .Moze uda mi sie wyciac wiezyczki z tytanu wtedy bede mogl powalczyc z ta nieszczesna waga .
a co do buzzera z czujnikiem temperatury to robi mi go gosc z tego forum ktory naprawia regulatory

unreal89 ? niemapietam ale jakos tak on tez naprawia regulatory rozmawialem z nim i zrobi je takjak chcialem:)
a wiec bedzie kabel ktry wtykamy do odbiornika U -----O-----C a wiec u jest to wejscie w ktore wkladamy wtyczke serwa obojetnie ktorego ,O jest to mikrouklada z diodami buzzerem i z wystajacym czujnikiem temperatury ktory podpinamy pod silnik, C jest to wtczyka do odbiornika.PO odpaleniu modelu wlacznikiem zalezy jaki to model etc przyklejamy czujnik temp ( dielektryk kotry pod wplywem zmiany tempreatury zmienia swoje charakterystyki pradowe) i tyle

koleg robiacy czujnik przegrzania pisze program pod to co chemy mieci tyle:) czujnik bedzie mial 3 ustawienia 65 - 75 - 85 w zaleznosci od tego jakie ustawienia sobie przyjmiemy , przyprzekroczeniu ustawionej temperatury ,mikrouklad podaje sygnal do buzzera a ten piszczy:) i tyle .Proste niezawodne a bardzo przydatne