Tadek napisał(a):
Nie generalizował bym tak tematu bo w niektórych modelach a zwłaszcza po konwersji elektrycznej, które zyskują na masie wstawienie np aluminiowych wzmocnień wieży faktycznie pomaga.
Natomiast z carbonem różnie bywa zwłaszcza w ciężkich modelach.
Osobiście śmigam trzeci sezon w jamminie ze wzmocnieniami alu wież i mam święty spokój. Jest to jedyne alu jakie wsadziłem do modelu, co nieznaczny ze nie miałem C-Hubów itp które wyprzedałem z prostego powodu, koszt zakupu w stosunku do wytrzymałości i waga części alu przemawiają na korzyść części plastikowych. Dlaczego ? Ponieważ za 1 komplet c-hubów alu mam minimum 4 komplety plastików i to z łożyskami co przy bardzo intensywnej eksploatacji modelu wystarcza przynajmniej na 2 pełne sezony. C-Huby alu po jednym intensywnym sezonie lecą w kosz gdyż bardzo łatwo dostają luzów na pinach wahaczy.
Jeśli chodzi o apki to myślę że:
Sanwa/Airtrinics MT-4 - w niej masz tele i szybki system FHSS-4
Spektum DX2S, DX3S ale nowsze modele z DSM2 z tym że po DSM2 nie ma tele i nie wszystkie odbiorniki Spektruma będą współdziałały z DSM2.
Jeśli nie chcesz telemetrii to rozglądnij się za Spektrum DX3R - bardzo dobra apka, używaną można kupić za rozsądne pieniądze.
To tyle z apek które znam i mogę zarekomendować.