Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 1:48 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz maja 24, 2012 10:21 pm 

Siema mam pytanko dotyczące KV silnika oraz amprerażu regla , a więc http://allegro.pl/regulator-150a-silnik ... 89762.html czy ten zestaw dawał by rade na zawodach ? Bo z tego co widziałem jeżdża tam modele które mają po 90 A więc chyba to styknie ? Model to Asso rc8b . I jakie dobre ale w miare tanie serwo na skręt polecacie ?

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz maja 24, 2012 11:18 pm 

Za 100zł więcej (niestety obecny kurs dolara) masz duzo lepszej jakości combo Xerun'a.

Poza tym, koleś jakiś mało precyzyjny jest w opisie. W pierwszej linijce trackstar 2560kv, a w dole zwykły Turnigy 2000kv, na zdjęciu tez jest 2000kv.

Jeśli chodzi o same kv, to jak najbardziej 2000kv przy 4S, to idealne rozwiązanie.

PostNapisane: Pt maja 25, 2012 10:50 am 

Zgadzam sie z Markiem dotyczący xeruna.

GG:20702993

PostNapisane: Pt maja 25, 2012 8:46 pm 

Możecie mi dać link do tego Xeruna ? tzn dokładnie z takim amperażem jaki byłby idealny itd ? :D

PostNapisane: N maja 27, 2012 1:04 pm 

Gdzie kupujecie Xeruny i jak to jest z wadliwymi egzemplarzami/kwestiami reklamacji? Wiem, że przy zakupie internetowym można w ciągu 10 dni żądać zwrotu całości kosztów bez podawania przyczyny ale nie wiem czy to jest prawo Polskie czy UE. Rozumiem, że o jakimkolwiek kontakcie z Chinami mogę zapomnieć ale zakup przez eBay powinien być bezpieczniejszy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

PostNapisane: N maja 27, 2012 1:46 pm 

Luknij na serwo w moim podpisie.
Jest to Savox, w obudowie Align, te same parametry, ta sama jakość, tańszy prawie o 100zł :wink:
Pozdrawiam.

Proszę, ułatwię Ci życie:
http://www.strefahobby.pl/product-pol-2 ... DS610.html

PostNapisane: N maja 27, 2012 3:52 pm 

Donat Bula napisał(a):
Gdzie kupujecie Xeruny i jak to jest z wadliwymi egzemplarzami/kwestiami reklamacji? Wiem, że przy zakupie internetowym można w ciągu 10 dni żądać zwrotu całości kosztów bez podawania przyczyny ale nie wiem czy to jest prawo Polskie czy UE. Rozumiem, że o jakimkolwiek kontakcie z Chinami mogę zapomnieć ale zakup przez eBay powinien być bezpieczniejszy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Donat, ja kupowałem swoje combo jeszcze w 2010 roku w Proximie, teraz bez problemu kupuje się je na ebay.
Jeśli zaś chodzi o wadliwe osobniki, to mam dziwne wrażenie, że wiecej RX8 trafia do producenta, niż Xerunów. W dodatku po zerowym, albo b. małym przebiegu.

PostNapisane: N maja 27, 2012 9:31 pm 

Asso juz u mnie w domciu , wziąłem sie za rozbieranie sprzętu , jutro udam sie do wróblika i zapytam o pare spraw ,ale na teraz mam jeszcze kilka pytan do was .
1.Gdzie dostane konwersje do rc8 ?
2.Gdzie jest sklep w Pl (internetowy) z największą dostępnością części do mojego modelu ?
3.Podajcie mi kilka Bl-ek do rozważania kupna ponieważ nie moge sie wciąz zdecydować . Tak wiem pytam jak kompletny laik ale chce miec 100% pewnosć dobrego wyboru :)

PostNapisane: N maja 27, 2012 9:35 pm 

Proszę Cię:
1. Wpisz na www.google.pl np. Team Associated RC8 brushless conversion kit.
2. Wpisz na www.google.pl np. części Team Associated RC8, bądź RC8be sklep.
3. Ile chcesz wydać na combo?
Pozdrawiam.

PostNapisane: Pn maja 28, 2012 2:52 pm 

Problem polega na tym że jak dostanę wadliwego xeruna to grubo przebijam koszty tekina (zakładając że drugi egzemplarz będzie w porządku) a przy tekinie mam gwarancję która wprawdzie jest krótka ale po upływie terminu można wymienić uszkodzone combo na nowe za połowę ceny.

Marek, ile płacisz za te comba? Z moich szybkich rachunków wynika że nie jest to zbyt korzystne rozwiązanie... Kurs dolara powala + 25% podatki... To będzie niecały tysiak...

PostNapisane: Pn maja 28, 2012 3:00 pm 

Osobiście kupiłem 4szt i wszystkie sprawne. Ogólnie to nie widziałem wpisu na tym forum, że ktoś dostał wadliwego xeruna...
Combo xeruna kosztuje ok 200$, tekin ok 350$ kurs dolara ma się tak samo przy xerunie i tekinie...
Chińczyk zawsze zaniża wartość więc na podatki ciężko się załapać, a przy tekinie jeśli nie zaniżą wartości to podatki dochodzą i robi się nie tysiak, a półtora...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pn maja 28, 2012 4:06 pm 

http://www.rcecho.com/XERUN-Competition ... A-ESC.html - na paczce jest zawsze napisana wartość rzędu 18$, nawet jeśli moje zamówienie przekraczało 200$
http://www.losipartshouse.com/servlet/t ... ale/Detail - możesz napisać do kolesia, żeby na paczce było 18$, nie robi problemów, ale wtedy paczka nie będzie ubezpieczona.
Jak najbardziej polecam obydwa sklepy, zero problemów. Do chińskiego mogę Ci podać kod rabatowy, wtedy zapłacisz za regiel i przesyłkę 88.70$

Co do cła - regulatory maja taka wielkość, że celnikom nie chce się zaglądać do środka. Poza tym bardziej ścigają paczki z USA niż z Chin

PostNapisane: Pn maja 28, 2012 9:54 pm 

Gabber napisał(a):
Co do cła - regulatory maja taka wielkość, że celnikom nie chce się zaglądać do środka. Poza tym bardziej ścigają paczki z USA niż z Chin

Nie w wielkości rzecz kolego a raczej kwoty zdeklarowanej wartości wraz z kosztami wysyłki zawartej na deklaracji celnej, która musi być na każdej przesyłce bez względu na kraj pochodzenia.
Co prawda celnicy lubią zaglądnąć do większych paczek opisanych jako prezent czy rzeczy używane i tu czasami można nadziać się na niespodziankę.
Co do sklepu Losi Part House to potwierdzam że da się z chłopakami dogadać, do tego miewają czasami fajne ceny zwłaszcza na droższe rzeczy.

PostNapisane: Pn maja 28, 2012 9:56 pm 

Wiem, że kurs dolara dotyczy tak samo Tekina jak i Xeruna ale wątpię żebym dostał taką zniżkę u chińczyków jak na TH (jakieś 20%). Za Tekina zapłaciłem nieco ponad 900zł więc Xerun musiałby oferować na prawdę wiele za niewiele żebym się wypiął na Tekina... Szlag mnie trafia z tym czekaniem ale chyba jednak sobie odpuszczę chińczyka... chyba że jako spare go traktować ale to zaczyna się robić kosztowna zabawa...

Decisions, decisions, decisions :D

PostNapisane: Pn maja 28, 2012 11:07 pm 

Mariusz Grubizna napisał(a):
Nie w wielkości rzecz kolego a raczej kwoty zdeklarowanej wartości wraz z kosztami wysyłki zawartej na deklaracji celnej

Moje słowa to nie mój wymysł, tylko zdanie jednego z celników w Urzędzie Celnym w Szczecinie :) A jak paczka jest dość pokaźna, a wartość powiedzmy 25$ to otwierają od razu :). Mi kazali np. pokazać dowód zapłaty, czyli w tym przypadku wydruk z pay-pala (czy faktycznie tyle zapłaciłem), paczka miała 30x15x25 cm i mimo tak małych rozmiarów sprawdzili co jest w środku.

Xerun - polecany przez wielu użytkowników, w razie uszkodzenia można oddać do elektronika, ponoć kultura pracy zarąbista, cena
Tekin - jeśli zakup nie wysuszy twojej kieszeni to jestem jak najbardziej za, gwarancja producenta, z moich obserwacji ebay'a wynika, ze używki potrafią osiągnąć cenę do 8-15$ niższą niż nowy egzemplarz (!), więc łatwiej odsprzedać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona