Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 9:49 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr maja 09, 2012 3:15 pm 

Witam wszystkich!
Spodobał mi się ten model i przymierzam się do jego zakupu jednak na forum znalazłem tylko jedną niepochlebną opinię na jego temat.Chciałbym usłyszec więcej opinii o tym modelu,czy wart jest swojej ceny czy w tej cenie może coś innego?Koniecznie truggy w skali 1:8 z napędem bezszczotkowym na 4 koła.
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 4:59 pm 

Według mnie, to już lepiej kupić używke traxxasa e-revo na BL, cena ok 1300-2000 a modle naprawdę świetny.

Pozdr.

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 8:15 pm 

Moim zdaniem lepiej kupić e revo bezszczotkowy mmm. Dołożyć 500zl do nowego lub kupić używkę w tej cenie.

Galeria:
https://picasaweb.google.com/1102876462 ... Revo116Vxl

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 8:22 pm 

Trophy ma słaby napęd.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 9:28 pm 

No właśnie myślałem o mmm, ale zpaomniałem tego dodac :D Lepiej dołozyć te 500zł, i mieć model na lata, niż co rok dokładać drugie tyle naprawiając jakis inny badziew

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 6:14 am 

Ten E-Revo całkiem ciekawy tylko,że nie za bardzo mi się widzi wizualnie i trochę wykracza poza mój i tak naciągnięty już budżet.A co sądzicie o modelu Caster Fusion f8t? Chyba ,że jeszcze coś innego?

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 10:12 am 

Uwielbiam takie posty "lepiej kup e-revo". To już jest chore na podobną skalę co klub fanboy'i apple, aczkolwiek produkty apple'a przynajmniej prezentują jakiś poziom.

Co z tego że kupi podwozie z MMM, kiedy samo podwozie to czysty plastik fantastik. Z czasem, wszystko się rozsypie, już nie wspominając nawet o jakichkolwiek uderzeniach, po których model jest do konkretnego remontu :) już nie wspominając o idiotycznej konstrukcji, gdzie do wymiany wahacza trzeba rozebrać 1/3 modelu.

Druga sprawa - po co komuś taki mocny silnik, kiedy i tak będzie karmił go pakietami made in china marki turnigy, czy innymi tej klasy wypiekami. IMO, lepiej kupić przyzwoitej jakości podwozie, z przyzwoitą elektroniką, za sensowną cenę... Uprzedzając durne komentarze - Trophy to nie jest to nic zawodniczego, tak samo jak i e-revo. Zawodnicze modele kosztują zwykle 2000zł za kit i wyżej.

Swoją drogą, jestem ciekaw czy widzieliście jak to trophy jeździ, zwłaszcza buggy, nic nie można złego o nim powiedzieć.

A w casterze masz regulator 80A, do tragusa to za mało. Poza tym, do castera części w polsce nie dostaniesz.

1:10 Sprint 2 Drift | Flux Motiv + Flux Warp 5700kV
1:18 Team Associated SC18 | Reedy Brushless 6100kV

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 11:31 am 

speeder napisał(a):
Co z tego że kupi podwozie z MMM, kiedy samo podwozie to czysty plastik fantastik. Z czasem, wszystko się rozsypie, już nie wspominając nawet o jakichkolwiek uderzeniach, po których model jest do konkretnego remontu :) już nie wspominając o idiotycznej konstrukcji, gdzie do wymiany wahacza trzeba rozebrać 1/3 modelu.

To, że e-revo jest plastikowe to nie znaczy, że się rozsypie po każdym uderzeniu, a tym bardziej od samej "jazdy" nawet z MMM.
To, że nie jest tak pancerne jak zawodnicze truggy nie znaczy, że jest kiepskie.
Widzę, że nie miałeś tego modelu w rękach, bo żeby wymienić górne wahacze trzeba odkręcić koło i zabezpieczenie pinów, do dolnych dochodzą popychacze i drążki skrętu, a to chyba nie 1/3 modelu...

speeder napisał(a):
Druga sprawa - po co komuś taki mocny silnik, kiedy i tak będzie karmił go pakietami made in china marki turnigy, czy innymi tej klasy wypiekami. IMO, lepiej kupić przyzwoitej jakości podwozie, z przyzwoitą elektroniką, za sensowną cenę... Uprzedzając durne komentarze - Trophy to nie jest to nic zawodniczego, tak samo jak i e-revo. Zawodnicze modele kosztują zwykle 2000zł za kit i wyżej.

Z pakietami turnigy też chyba nie miałeś do czynienia, owszem nie są tak dobre jak Intellect czy polyquest, ale za to kosztują 1/3 ich wartości
Nikt nie pisał, że te modele są zawodnicze.
speeder napisał(a):
lepiej kupić przyzwoitej jakości podwozie, z przyzwoitą elektroniką, za sensowną cenę

Ta rada jest najlepsza! Kup Mugena MBX6T eco z tekinem za 1500zł, tylko czy to jest możliwe ?
speeder napisał(a):
Swoją drogą, jestem ciekaw czy widzieliście jak to trophy jeździ, zwłaszcza buggy, nic nie można złego o nim powiedzieć.
A w casterze masz regulator 80A, do tragusa to za mało. Poza tym, do castera części w polsce nie dostaniesz.

Temat jest o truggy, a nie o buggy, ale owszem 80A w tragusie to za mało.
Części do castera dostaniesz i to w kilku sklepach.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 6:47 pm 

Cytuj:
lepiej kupić przyzwoitej jakości podwozie, z przyzwoitą elektroniką, za sensowną cenę...

To jakie przyzwoite truggy byś zaproponował?

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 7:54 am 

Ja sam miałem na początku modele Traxxasa, teraz ostatni który mi został przerobiłem na bulwarówkę z oświetleniem - pięknie się prezentuje - jeździć już na szczęście nie musi :)
Teraz jeżdżę tylko modelami HPI bo części lepiej dostępne, tańsze i oferta tuningowa dużo lepsza.
U nas w pracy chłopaki mają właśnie Trophy Truggy i nie zauważyłem, żeby do magazynu po części za często chodzili :)
Te same modele też poszły do wypożyczalni dla jednego z naszych klientów. Na takiej wypożyczalni latem nad morzem to turyści katują te modele bez opamiętania. Rozmawiałem z właścicielem toru i bardzo chwalił te modele. Wcześniej kupował Traxxasy a teraz powiedział, że przechodzi na HPI bo wytrzymalsze są. Kropka.
http://www.rctrax.pl/product/HPI-Trophy-Truggy-Flux-RTR-2-4GHz/?id=4636

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 9:29 am 

Witam panie RCTRAX jedno powiem , hpi vs traxxas , i tak sobie tłumacz ...

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 3:45 pm 

Dzięki za wszystkie posty i porady.Wiem,że temat jest o hpi truggy flux,ale pytałem też o inne modele.Czy oprócz tego traxxasa nie ma żadnych truggy godnych polecenia w tej cenie?

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 5:50 pm 

Jest jeszcze: kyosho dmt ve (http://allegro.pl/kyosho-dmt-ve-elektry ... 96795.html) thunder tiger sparrowhawk xxt, hpi bullet (sam go uzywam)

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 6:20 pm 

Jest jeszcze opcja konwersji podwozi spalinowych. "Elektryczne spaliny" stają się coraz bardziej popularne i przede wszystkim są o wiele bardziej wytrzymalsze od, większości plastikowych elektryków...
Kwestia tylko znaleźć podwozie i konwersje, reszta jest raczej ogólnie dostępna.Tutaj jest w miarę fajna propozycja podwozia z konwersją. Do tego jakiś zestaw bezszczotkowy, aparatura, serwo, i w zależności od tego czy masz czy nie pakiety i ładowarka ;)
Jeżeli kwota za duża, to szukać tańszych podwozi, na pewno coś się trafi. Ceny zaczynają się od ~300zł.

Pozdrawiam

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 7:33 pm 

A co sądzicie o tym zestawie http://allegro.pl/losi-8ight-t-e-2-0-bezszczotkowy-2000kv-150a-ezrun-i2314677356.html ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona