Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 3:01 pm

Autor
PostNapisane: N kwi 01, 2012 6:39 pm 

Organizowany przez Irka Działkowskiego wyścig czterogodzinny w Ludwikowicach nie mógł odbyć się be ze mnie. :D Nic tak nie działa na moje dobre samopoczucie jak uczestnictwo w dobrze zorganizowanych zawodach. Na starcie stanęło 6 zespołów. Relacja na żywo pokazała przebieg rywalizacji ,a zdjęcia pokazują składy zespołów. Nie da się opisać postawy najmłodszych zawodników. W czasie zmagań na torze wyraźnie było widać pełen profesjonalizm i piękną jazdę właśnie tych najmłodszych. W przeciwieństwie do starszych zawodników ,to oni wykazywali się "zimną krwią" i konsekwentną jazdą. Wspaniałą postawą zaimponowali Kacper z drużyny Robi i Filip z "Bystrzycy". Klasę pokazali również Jarek i Kuba,ale tu nie było zaskoczenia Jarek to Mistrz Polski w klasie Kadet,a Kuba lider ścinawkowych zawodów w klasie Hobby. Równy poziom zawodników z zespołu Kobierzyc przełożył się na wynik. Pewnie nie bez znaczenia było przygotowanie sprzętu przez kobierzyckiego guru,Łukasza Kaczmarczyka. Zespoły Rcteam 2 i Ząbkowic pomimo szybkiej jazdy i dobrej postawy zawodników ,borykały się z problemami technicznymi ,które miały bezpośredni wpływ na wynik.
Cieszy też debiut taty Filipa z Bystrzycy,chociaż widać zdecydowane "braki" tego zawodnika. Filip obiecał ,że podzieli się doświadczeniem i kolejnych zawodach tato dorówna młodszym kolegom. :lol:
Na zakończenie niespodzianka, wszyscy zawodnicy i mechanicy otrzymali dyplomy ale i pamiątkowe plakietki na deseczkach z zajętym przez drużynę miejscem. Zawodnicy z Kobierzyc dostali dodatkowo trzy imponujące puchary. Były również słodkości i coś w zielonych puszkach dla pełnoletnich mechaników. Ale nie wiem co to było.
Była to naprawdę udana niedziela,zwłaszcza dla takiego "zgreda " jak ja. Świadomość ,że kilku młodych ludzi spędziło trochę czasu nie przed komputerem,a w pełnej rywalizacji atmosferze zawodów ,często z rodzicami,naprawdę daje satysfakcję.
Już padła propozycja zorganizowania cyklu zawodów wielogodzinnych. Być może w różnych miejscach Dolnego Śląska.
Irek pełen szacun,cieszę się ,że nasze drogi gdzieś się skrzyżowały...

Ps.Oczywiście chciałbym pochwalić wszystkich startujących,a tych których pominąłem po prostu jeszcze nie znam z imienia .Postaram się poprawić bo wszyscy zasłużyli na pochwałę.Gratuluję.

Ostatnio edytowano Pn kwi 02, 2012 8:36 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 7:56 am 

Witam serdecznie,

100 procentowa frekwencja na zawodach sprawiła, że "naładowałem" swoje akku i widzę sens dalszej zabawy małymi autkami. To dzięki Wam, wszystkim zawodnikom i mechanikom, którzy przybyli do naszej małej sali w Ludwikowicach Kłodzkich organizatrzy podobnych imprez są motywowani do dalszej, jeszcze lepszej pracy na rzecz tego wspaniałego hobby - bez Was nie będzie zabawy i rywalizacji. I jak Lesław wcześniej napisał widok naszej młodzieży wraz z ich rodzicami, wujkami, znajomymi uwijających się w serwisach i z wielkim zaangażowaniem prowadzących swój model na torze - bezcenne !
Żeby nie było, że "lukruję", ale bez pomocy, bezinteresownej pomocy wielu osób te zawody by się pewnie nie odbyły. Ja tylko to z lekka zsynchronizowałem w czasie i przestrzeni.
Wielkie podziękowania dla (kolejność nie ma znaczenia - wszyscy bardzo pomogli) : Lesława Zaremby (sędzia, dobra energia), Marek Kusiakiewicz (sędzia, relacja live, ogólne wsparcie), Seweryn Nierychły sponsoring, ogólne wsparcie), Grzegorz Działkowski (relacja foto-super), Miłosz i Wiktor Garbicz (rozkładanie toru, ogólne wsparcie), Paweł Michalski (grawerton, naklejki, dobra energia i szczególna dla mnie pamiątka z tych zawodów - mega niespodzianka - tabliczka z podziękowaniem i podpisami wszystkich uczestników imprezy, eeech...), mojej żony Alicji, że jeszcze znosi to moje hobby i wspiera mnie w tych działaniach zawsze :D .
Duży ukłon dla wszystkich uczestników zawodów za złożenie toru i miejsc serwisowych - bardzo zgrana ekipa :D .

Zdjęcia z tej imprezy : http://rc.dzialkowski.pl/index.php?opti ... 0&Itemid=4
Relacja z zawodów : http://rc.dzialkowski.pl/index.php?opti ... 1&Itemid=5

Wkrótce filmik pamiątkowy z imprezy.

Do zobaczenia na kolejnych zawodach !

PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 9:17 pm 
Administrator forum

Napiszę tylko jedno: serce się raduje i to wszystko.

Ocena zawodów: 6+ w skali od 1 do 6 :)

Ponad 450 zdjęć z zawodów znajdziecie TUTAJ

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO