Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 4:38 am

Autor
 Tytuł: GP Nowej Rudy
PostNapisane: N mar 11, 2012 7:31 pm 

Wszystkim zawodnikom serdecznie dziękujemy, a wszystkim nieobecnym...współczujemy. :D Szczęśliwą posiadaczką Tabletu została Kasia Wicher. Gratulujemy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 11, 2012 8:51 pm 

Gratuluję zwycięzcom, dziękuję zawodnikom, sędziom oraz wszystkim którzy przyczynili się do organizacji tej dwudniowej imprezy. Czekam na następną ;)
Zdjęcia z GP Nowej Rudy

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 9:49 am 

Relacja telewizyjna: http://www.tvklodzka.pl/site/telewizja/ ... 467/n.html

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 5:46 pm 
Administrator forum

Zapraszam do oglądania zdjęć z zawodów - trzy galerie - w sumie ponad 300 zdjęć, a wszystko TUTAJ

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 7:04 pm 

Witam,

Nikomu nie słodząc i nie wchodząc...:) chciałbym podziekować w imieniu własnym i Kuby oraz naszych niemieckich przyjaciół (sic! - a jeszcze kilkadzisiąt lat temu niemożliwe:)) za:

- atmosferę, atmosferę i jeszcze raz atmosferę. Był to dla nas weekend z wielu względów trudny sportowo ale ten wątek wyścigów modelami nigdy nie była dla mnie osobiście wiele znaczący (choć pierwsze garnki sprawiały satysfakcję :) - żonie?) ale niezwykłe znaczenie miał sam sposób spędzenia czasu - w Nowej Rudzie ta część zagrała wzorcowo. Wielkie dzięki wszystkim uczestnikom, z którymi miałem przyjemność się spotkać.

- profesjonalnie przygotowane wszystko od A do Z jeżeli chodzi o sam przebieg zawodów (to zdanie Rene do którego się przyłączam) - świetny tor, profesjonalne rozłożenie czasu (co automat to jednak automat:). Tu mały dowcip z życia wzięty i pytanie Rene (tego Niemca, który i tak niczego w sensie językowym nie rozumiał) - gdzie sędzia pomiarowy? - w momencie, kiedy nikt nie siedział przy stoliku - i jego zdziwienie, że to prowadzi automat - jak widać można, a jednego mozna byc pewnym - brak żenujących komentarzy z zawodów innej..., bardziej "zielonej" serii :)

...i jeszcze jedno "ZJAWISKO", z którym osobiście spotkałem sie w Polsce po raz pierwszy (ale może tylko dlatego, że rzadko bywamy na zawodach elektrycznych - ewidentny bład!), sprawa o niezwykłym znaczeniu dla przebiegu zawodów, szczególnie w klasach młodzieżowych, gdzie ambicja wyprzedza wiek, a chęć zwycięstwa "za wszelką cenę" zabija empatię dla rywali.

To ZJAWISKO, osoba, której Scotty Ernst (może za jakiś czas i jak Grzegorz poćwiczy angielski), będzie donosić napoje to: GRZEGORZ OGONOWSKI !!! - dwa dni siedzenia z mikrofonem, zwracania uwagi dosłownie na każdą sytuację na torze, konskwentne karanie niesportowych zachowań i lekki język :) - dla mnie małe Mistrzostwo Świata. Właśnie dzięki takim ludziom i takiemu "wychowaniu" na torze wyścigi modelami stają sie prawdziwą zabawą połaczoną z rywalizacją, a nie żniwami, gdzie wygrywa ten, kto "kosi" przeciwników.

Żeby nie było tak słodko, troche o minusach:

- śniadanie w "Restauracji" przy hali - nigdy nie jadłem parówek, z których treść mozna było wycisnąć z folii jak z tubki, a ona zachowywała swój "parówkowy" kształt :) :) :)
- droga dojazdowa z Bielawy - bez komentarza ale ktoś z organizatorów mógłby pomyśleć o wyasfaltowaniu jej nową nawierzchnią, w końcu to dojazd na międzynarodowe zawody :)
- rozgrywanie meczów piłki nożnej na boisku przylegającym do hali zawodów - nie lubię piłki noznej i nie życzę sobie oglądać jej w tym wydaniu jak wychodzę na papierosa - a robie to z dużą częstotliwością
- za dużo schodów !!! - postuluję zainstalowanie windy i lokaja dowożącego sprzęt do hali !!! :) lub co najmniej ruchome schody!!!

Jednocześnie informuję organizatorów, iż powyższe minusy mam w nosie, a tam mieści się dość dużo i obiecuję przyjazd na zawody w Nowej Rudzie w każdym czasie...oczywiście jak żona zezwoli :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 7:59 pm 

Wielkie podziękowania dla Marka Kusiakiewicza za pożycznie nowiutkiego Asso SC18, dzięki któremu mogłem wystartować w ostatnim finale klasy Micro Truck (mój chińczyk nie wytrzymał dwóch dni rywalizacji). Równie wielkie dzięki dla Macieja Marcinka i Macieja Nowaka (kolejność alfabetyczna :D ) za bardzo szybkie przygotowanie modelu do startu i wsparcie podczas samego biegu. Arturowi Dzierzęckiemu dziekuję za "tuning" mojego mikrusa i bezinteresowną pomoc- super się jechało w drugim finale Mikro Open, eeeech. Te sytuacje podczas noworudzkich zawodów pokazują, że atmosfera była naprawdę wspaniała i że spotykają się na takich zawodach ludzie nieprzypadkowi tylko prawdziwi pasjonaci i entuzjaści . Pomimo końcowego niepowodzenia w "mojej" głównej klasie Mikro Open pozostaną w pamięci rozmowy, uśmiechy, emocje, które tworzą atmosferę tych zawodów. Właśnie za to wszystko dziękuję zawodnikom, ich serwismenom, rodzicom, organizatorom oraz wszystkim kibicom. Wszystkim zawodnikom, którym (podobnie jak mi) nie poszło do końca tak jakby chcieli życzę wytrwałości i samozaparcia w dążeniu do sukcesu i dobrej zabawy. Krzysiek - już niedługo 4 zmieni się w 1. Jutro też jest dzień ...

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 8:01 pm 

Witam
Odnośnie ,,parówki" to miałem podobne odczucia. Myślę, że musieli je gotować w folii bo ..... wyszłaby........
Bankiecik super, wynagrodził śniadanko.
Impreza jak zwykle super przygotowana, gratuluję wszystkim zwycięzcom, organizatorom i uczestnikom tej imprezy.

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 8:19 pm 

Ofiarą parówki też padłem...Myślę ,że "parówkowi skrytożercy" z Misia też by mieli takie odczucie...Ta masa parówkowa wyglądała jak we wtórnym obiegu... :lol:

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 8:45 pm 

Akurat jestem po obfitej kolacji i musieliście Panowie o tych parówkach..........

Wracając do zawodów, przychylę się do zarzutów co do dojazdu - nawet z hydraulikiem pod tyłkiem było baaaardzo ciężko na tej drodze.
No i schody... co prawda żyję krótko, ale na 3 piętrze bez windy, to tylu schodów chyba jeszcze nie pokonałem.

Na tym minusy się kończą, jak w całym "Ścinawkowym" cyklu atmosfera wspaniała, której aura udziela się także mojemu Tacie-mechanikowi, a koledzy z poza grona modelarskiego oglądający filmy i zdjęcia dziwią się dlaczego mimo choćby nie dojechania biegu większość z nas schodzi z podestu uśmiechnięta...to zmieniło się od początków mojej 'kariery'.

Dziękuję wszystkim serdecznie, do zobaczenia w kwietniu i [że się tak troszkę zareklamuję...] zapraszamy do Poznania na treningi :)

filmik z pro-stocka, finał nr 2 http://www.youtube.com/watch?v=KevD1a_6 ... yiZHp8EiM=

Pozdrawiam!!

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

PostNapisane: Pn mar 12, 2012 9:04 pm 
Administrator forum

Podziękowania dla wszystkich za... wszystko :)

Grześkowi Działkowskiemu i Damianowi Kaczmarczykowi dziękuję za to, że zmusili mnie do nie lada wysiłku w każdym z trzech finałów klasy STOCK. Emocje od początku do końca w każdych 5 minutach każdego finału. Poziom w tej klasie poszedł mocno w górę i nie ma już tak łatwo.

Jedno jest pewne - 2 dni i pół nocy spędzone w miłej, spokojnej i sportowej atmosferze. I o to chodzi :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Wt mar 13, 2012 8:36 pm 
Administrator forum

Od siebie powiem, że był to najszybszy południowy tor na jakim jechałem, co owocowało niemałą ilością gruzów (oj w sobotę wszyscy nałamali części :lol: ) i nowymi doświadczeniami w setupie na bogate w grzyby zakręty i łuki. Dziękuję wszystkim za miło spędzony czas i liczną ekipę w trucku gdzie poziom rośnie z zawodów na zawody, mam nadzieję że ta klasa jeszcze wróci do czasów swojej świetności, tym bardziej że są to wciąż rozwijane przez producentów mikrusy.

PostNapisane: Cz mar 15, 2012 9:31 am 

Witam serdecznie,

Pamiątkowy filmik z tych zawodów jest już dostępny: http://youtu.be/wNbjTVHQmLM
Wszystkich zainteresowanych udostępnieniem tego filmiku w jakości HDV proszę o kontakt mailowy.

Do zobaczenia w Ścinawce 28-29.04.2012r. !!!

PostNapisane: Cz mar 15, 2012 3:30 pm 

No to nasz tort dostał wisienkę... :D w postaci Super filmu...

PostNapisane: Cz mar 15, 2012 5:11 pm 

Kolejna relacja tv z GP Nowej Rudy, tym razem TV Sudecka http://www.tvsudecka.pl/material/video/7994