Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 9:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lut 08, 2012 6:51 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
Marek szkoda, że nie wypowiedziałeś swojego zdania po zawodach w Michałowicach. W przeciwieństwie do tamtych zawodów tutaj załoga Pana Mędzy non stop w miarę możliwości poprawiała tor, który był tutaj w normalnych wymiarach a nie tak jak tam w niektórych miejscach szerokości max 1m. Troszkę obiektywizmu co Twoje nie komentujesz co czyjeś jedziesz jak po łysej kobyle. Czy w przeciwnym wypadku ci strach nie pozwala. Co do sędziowania już nie raz mówiłem przepisy kąpletnie zacofane i nie próbujące promowac naszego hobby. Natomist sam Jan Matukin nie jest w stanie sędziować dobrze całych zawodów. Do tego są potrzebne 3 osoby minimum.

Zdawało mi się że współorganizator nie powinien zaczynać tematu, toru ja nie układałem i nie mogłem go zmienić.
Też zasuwałem na zawodach w Michałowicach, kleiłem dywany, bandy poprawiałem i starałem się zapewnić w miarę możliwości komfort zawodnikom.P
Nie piszę że klub RC Sprint sprawę olał lecz to były mistrzostwa Polski. A takie zawody to nie z motyka na słońce.
Jeśli niema się możliwości to poco się zabierać za coś co się nie uda bądź wyjdzie marnie.

Wiesz Łukasz masz do mnie problem to powiedz o co ci chodzi. A nie na forum posądzasz mnie o poniżanie innych, nie tylko ja pisze że zawody były nie udane

Wystarczyło dogadać się z innym klubem (RcWarszawa, RcWróblik, itp) a było by łątwiej zrobić lepsze zawody,

ps. dochodzę do wniosku żę na MP można jeździć 1:12 gdyż modele sie tak nie niszczą

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 12:34 am 

Nie wiem czy na innych torach poszło by ci lepiej
Może lepiej naucz się jeździć.

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 7:41 am 

Zbigniew Mendza napisał(a):

To wiele tłumaczy....Po prostu byli sami zawodnicy nieumiejący jeździć...i tacy co spadają z podestu i rwą spodnie. :( :(

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 9:14 am 

Szanowny panie Zbigniewie, po co dolewać oliwy do ognia ? Wystarczyłoby jedno magiczne słowo - przepraszam (nie sprostaliśmy oczekiwaniom zawodników, poprawimy się).

Czytam ten wątek i musiałem napisać swoje trzy grosze.
Nie byłem, nie widziałem (na żywo), nie doświadczyłem, ale po wypowiedziach osób, które były nie wyglądała ta impreza kolorowo.
Od zawodów rangi Mistrzostw Polski mamy prawo oczekiwać chyba najwięcej, wszak to są najwyższe rangą zawody w naszym kraju.
Liczba sędziów na takich zawodach - temat w ogóle poza wszelką dyskusją: przepisy mówią, że sędziowie mają być w odpowiedniej liczbie to mają i koniec, kropka.
Co do "rozwiązań technicznych" przy budowie toru dywanowego to naprawdę poszliście po bandzie i to ostro. Każdy tor off-roadowy byłby chyba bezpieczniejszy dla
modeli płaskich niż ten, który widziałem na zdjęciach z tej eliminacji: brakujące elementy band, ostro zakończone zakręty (nawroty), a przede wszystkim niestabilność
band. O wyglądzie czyli estetyce już nawet nie wspominam.

Tak jak Roland kilka postów wcześniej napisał, że trzeba szanować każdego organizatora, że chce przygotować jakiekolwiek zawody, ale... Organizator nich też poszanuje zawodników, którzy mu zaufali przyjeżdżając ileś setek kilometrów w nadziei na dobrą zabawę i zapewni im minimum ( a w przypadku Mistrzostw Polski- maximum) dobrego samopoczucia i miłych doznać podczas rywalizacji.

Proszę nie odebrać tego posta jako ataku na Oganizatora tylko jako konstruktywną krytykę.
Mam dosyć "bylejakości" w każdej dziedzinie naszego życia, która niestety zaczyna dominować na każdym kroku.
Przecież na każdych zawodach mamy się świetnie bawić i robimy to dla uciechy, a nie dla kasy więc SZANUJMY SIE NAWZAJEM !

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 9:50 am 

Marek Gadomski napisał(a):
Witam

- pierwsze bo było ich dużo

*Dywan śmierdział trupami :lol: serio (ogólnie waliło blastem :x )
*Bandy które odstawały pod włos
*Rozpadający się podest (prawie były ofiary, sam prawie spadłem)
*niskie temperatury w serwisie (uciekliśmy na tor)
*Kiepskie nagłośnienie
*Długie oczekiwanie na zakończenie zawodów

+
* Kompresor
* nagrody

Ocena 2/10

Każdy organizator wkłada w zawody czas pieniądze oraz wysiłek nie tylko swój ale i innych. Chcąc zorganizować dobrą imprezę trzeba rozwiązać wiele problemów o których zawodnicy nie wiedzą. Dlatego odnosząc się do minusów:

*Dywan śmierdział trupami (bandy wykonane były z nowych desek które mają specyficzny zapach)
*Bandy które odstawały pod włos ( skoro ścigasz się po bandach a nie po torze to mam rade - zostań stolarzem)
*Rozpadający się podest (skoro przez 2 dni podest stał i nikt się nie zabił to spełniał on swoją rolę)
*niskie temperatury w serwisie (sądzę że na zewnątrz było cieplej - zapraszam )
*Kiepskie nagłośnienie ( ja słyszałem wszystko - może żeby usłyszeć trzeba słuchać? )
*Długie oczekiwanie na zakończenie zawodów (na większych imprezach też się czekało na zakończenie i jakoś nikt nie miał pretensji - tak długie oczekiwanie miało miejsce 1 raz)

Podsumowując Marku nie wiesz jak wygląda organizacja zawodów od początku do końca, dlatego zanim coś napiszesz zastanów się 2 razy, bo jako pierwszy krytykujesz zawody a jako ostatni dojeżdżasz na metę mimo najdroższego modelu jaki można mieć. Poza tym twoja kultura osobista ( fakt że pozostawiłeś po sobie śmietnik który trzeba było posprzątać jak po 2 letnim dziecku ) nie stawia cie na poziomie partnera do dyskusji ale możesz tego nie zrozumieć bo zwrot: "zachować się z klasą" jest ci całkowicie obcy.

Z ograniczonym szacunkiem

Karol Mendza

Team XRay / RcLiga

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 9:59 am 

Irek Działkowski napisał(a):

Szanowny panie Zbigniewie, po co dolewać oliwy do ognia ? Wystarczyłoby jedno magiczne słowo - przepraszam (nie sprostaliśmy oczekiwaniom zawodników, poprawimy się).

Czytam ten wątek i musiałem napisać swoje trzy grosze.
Nie byłem, nie widziałem (na żywo), nie doświadczyłem, ale po wypowiedziach osób, które były nie wyglądała ta impreza kolorowo.
Od zawodów rangi Mistrzostw Polski mamy prawo oczekiwać chyba najwięcej, wszak to są najwyższe rangą zawody w naszym kraju.
Liczba sędziów na takich zawodach - temat w ogóle poza wszelką dyskusją: przepisy mówią, że sędziowie mają być w odpowiedniej liczbie to mają i koniec, kropka.
Co do "rozwiązań technicznych" przy budowie toru dywanowego to naprawdę poszliście po bandzie i to ostro. Każdy tor off-roadowy byłby chyba bezpieczniejszy dla
modeli płaskich niż ten, który widziałem na zdjęciach z tej eliminacji: brakujące elementy band, ostro zakończone zakręty (nawroty), a przede wszystkim niestabilność
band. O wyglądzie czyli estetyce już nawet nie wspominam.

Tak jak Roland kilka postów wcześniej napisał, że trzeba szanować każdego organizatora, że chce przygotować jakiekolwiek zawody, ale... Organizator nich też poszanuje zawodników, którzy mu zaufali przyjeżdżając ileś setek kilometrów w nadziei na dobrą zabawę i zapewni im minimum ( a w przypadku Mistrzostw Polski- maximum) dobrego samopoczucia i miłych doznać podczas rywalizacji.

Proszę nie odebrać tego posta jako ataku na Oganizatora tylko jako konstruktywną krytykę.
Mam dosyć "bylejakości" w każdej dziedzinie naszego życia, która niestety zaczyna dominować na każdym kroku.
Przecież na każdych zawodach mamy się świetnie bawić i robimy to dla uciechy, a nie dla kasy więc SZANUJMY SIE NAWZAJEM !

Rozumiem twoje rozgoryczenie ale ja np. nie krytykowałem złego toru na innych zawodach - band można było zabrać bo przecież nie są potrzebne wykładzina itd. w brew pozorom zawody mogły wyglądać dużo gorzej.

Nie jestem dumny ze wszystkich rozwiązań jakie zostały zastosowane przy budowie toru - pewnie paru dało by się uniknąć, ale przypominam że na torze jeździ się po torze a nie po bandzie!

Tor był taki sam dla wszystkich i rywalizacja jak zwykle była wyrównana - jeśli mimo tak negatywnych komentarzy wynikających chyba tylko z tego że każdy ma "sałatę" i traktuje organizatora jak sprzedawcę mającego dostarczyć mu produkt w postaci zawodów za 20 zł wpisowego - uda nam się zorganizować kolejne EHMP to prawdopodobnie będą lepszą imprezą!

Jeśli mamy się szanować to szanujmy pracę organizatora który rozkładał tor w nocy zamiast spać sobie domu, tylko po to żeby było gdzie pośmigać!

Team XRay / RcLiga

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 10:04 am 

Mareczku nie mam żeadnego problemu tylko mnie zirytowałeś i tyle. Problemy rozwiązuje sam i w cztery oczy więc nie martw sie jak będe miał pierwszys się o tym dowiesz. Byłem na zawodach i widziałem jak się starali i nie podeszli do tego żeby zgarnąć wpisowe tylko popraiwali tor oczywiście w miarę możliwości jak sam trafnie oceniłeś z gów... się bata nie ukręci. Ja też skończyłem zawody na bandzie mimo to wydaje mi się w tym dużo mojej winy (brak umiejętności). Kazdy narzeka a mało kto robi zawody a ten co je naprawde zrobił wie ile to jest pracy. Nie mam zamiaru bronic Rc Ligi spieprzyli pare rzeczy.

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 10:41 am 
Administrator forum

Czytam to i śmiać mi się chce :)

Szanowny Organizatorze, czy decydując się na zorganizowanie zawodów pod egida LOK i ich współpracowników nie wiedziałeś na jakie koszta się narażasz a co dostajesz w zamian?

Czy Szanowny Organizator nie wie jak należny bandy projektować? Ma być bezpiecznie dla modelu i jazdy - koniec kropka.

A poza tym nie ma się co chwalić poświęcanym czasem - zawodnik przyjeżdża na zawody i oczekuje bardzo dobrze przygotowanej imprezy. Nie powinno go obchodzić ile kto czasu i kasy włożył w przygotowania.

Organizator zawsze zbierze i z każdej - nawet najgorszej krytyki - powinien wyciągnąć odpowiednie wnioski.

Ale może to już jest moje skrzywienie organizatora :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 11:38 am 

Karol Mendza napisał(a):
...
Nie jestem dumny ze wszystkich rozwiązań jakie zostały zastosowane przy budowie toru - pewnie paru dało by się uniknąć, ale przypominam że na torze jeździ się po torze a nie po bandzie!
Tor był taki sam dla wszystkich i rywalizacja jak zwykle była wyrównana - jeśli mimo tak negatywnych komentarzy wynikających chyba tylko z tego że każdy ma "sałatę" i traktuje organizatora jak sprzedawcę mającego dostarczyć mu produkt w postaci zawodów za 20 zł wpisowego - uda nam się zorganizować kolejne EHMP to prawdopodobnie będą lepszą imprezą! ...

Karol z tego co słyszałem ,nie koniecznie z forum to wiem na pewno,że na tych zawodach musiały być osoby z sałatą,a raczej może z bukietem bo takowy bardziej przypominają polskie banknoty.Destrukcja modeli i związane z tym poniesione koszty były dość znaczne.Trzeba było wziąć za wpisowe 40 zł, zrobić dobrze,a zawodnicy byli by zadowoleni bo ich koszty były by mniejsze.
Jeśli ktoś lubi wino to nie zawsze "bełt"go zadowoli.

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 11:43 am 

Karol Mendza napisał(a):
Rozumiem twoje rozgoryczenie ale ja np. nie krytykowałem złego toru na innych zawodach - band można było zabrać bo przecież nie są potrzebne wykładzina itd. w brew pozorom zawody mogły wyglądać dużo gorzej.

Tu nie chodzi o rozgoryczenie tylko o nazwanie rzeczy po imieniu, równie dobrze zawodnicy mogli pośmigać na parkingu przed halą przecież, co zrobić...

Karol Mendza napisał(a):
Jeśli mamy się szanować to szanujmy pracę organizatora który rozkładał tor w nocy zamiast spać sobie domu, tylko po to żeby było gdzie pośmigać!

KAŻDY organizator zawodów rozkłada tor i go składa, ale nie trąbi o tym wszem i wobec - taka rola organizatora i koniec w tym temacie.

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 5:38 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
Mareczku nie mam żeadnego problemu tylko mnie zirytowałeś i tyle. Problemy rozwiązuje sam i w cztery oczy więc nie martw sie jak będe miał pierwszys się o tym dowiesz. Byłem na zawodach i widziałem jak się starali i nie podeszli do tego żeby zgarnąć wpisowe tylko popraiwali tor oczywiście w miarę możliwości jak sam trafnie oceniłeś z gów... się bata nie ukręci. Ja też skończyłem zawody na bandzie mimo to wydaje mi się w tym dużo mojej winy (brak umiejętności). Kazdy narzeka a mało kto robi zawody a ten co je naprawde zrobił wie ile to jest pracy. Nie mam zamiaru bronic Rc Ligi spieprzyli pare rzeczy.

Wiesz, oceniłem zawody jak MP a nie jak lokalne.
Sam brałem większy udział w Michałowicach w fizycznej robocie.
Trzeba liczyć siły na zamiary.
Rozumiem twoje rozgoryczenie.

Karol Mendza napisał(a):
Każdy organizator wkłada w zawody czas pieniądze oraz wysiłek nie tylko swój ale i innych. Chcąc zorganizować dobrą imprezę trzeba rozwiązać wiele problemów o których zawodnicy nie wiedzą. Dlatego odnosząc się do minusów:

*Dywan śmierdział trupami (bandy wykonane były z nowych desek które mają specyficzny zapach)
*Bandy które odstawały pod włos ( skoro ścigasz się po bandach a nie po torze to mam rade - zostań stolarzem)
*Rozpadający się podest (skoro przez 2 dni podest stał i nikt się nie zabił to spełniał on swoją rolę)
*niskie temperatury w serwisie (sądzę że na zewnątrz było cieplej - zapraszam )
*Kiepskie nagłośnienie ( ja słyszałem wszystko - może żeby usłyszeć trzeba słuchać? )
*Długie oczekiwanie na zakończenie zawodów (na większych imprezach też się czekało na zakończenie i jakoś nikt nie miał pretensji - tak długie oczekiwanie miało miejsce 1 raz)

Podsumowując Marku nie wiesz jak wygląda organizacja zawodów od początku do końca, dlatego zanim coś napiszesz zastanów się 2 razy, bo jako pierwszy krytykujesz zawody a jako ostatni dojeżdżasz na metę mimo najdroższego modelu jaki można mieć. Poza tym twoja kultura osobista ( fakt że pozostawiłeś po sobie śmietnik który trzeba było posprzątać jak po 2 letnim dziecku ) nie stawia cie na poziomie partnera do dyskusji ale możesz tego nie zrozumieć bo zwrot: "zachować się z klasą" jest ci całkowicie obcy.

Z ograniczonym szacunkiem

Karol Mendza

Ja akurat nic nie złamałem ale komentuje całe zawody i widziałem ile modeli skończyło jazdę, szczególnie gdy na prostej leżały deski luzem.

Cytuj:
(skoro przez 2 dni podest stał i nikt się nie zabił to spełniał on swoją rolę
czyli trzeba śmierci by się kapnąć zę coś jest nie tak :?

Nagłośnienie, w czasie jazdy ciągle syczało a od czasu do czasu były jakieś ogłuszające zakłócenia, wystarczyło dać ciszej, Sam wam to proponowałem.

Nie byłem ostatni proponuję sprawdzić wyniki, Model nie jest najdroższy. A że za inne wyniki go mam to już pozostawię bez komentarza.

Wam Kiedyś pomagałem w organizacji za darmo , sam byłem organizatorem zawodów i wiem ile jest zapieprzania by wszystkim było ok
W Michałowicach pracowałem z kolegami do późnych godzin by impreza się udała, mieliśmy możliwości i je wykorzystaliśmy.

Cytuj:

JA wam nie kazałem robić do nocy. Wy robiliście to po swojemu. I tak w sobotę do 10 trwały prace, na innych zawodach to już druga kolejka kwalifikacji bywa.

Karol Mendza napisał(a):
Poza tym twoja kultuyra osobista ( fakt że pozostawiłeś po sobie śmietnik który trzeba było posprzątać jak po 2 letnim dziecku ) nie stawia cie na poziomie partnera do dyskusji ale możesz tego nie zrozumieć bo zwrot: "zachować się z klasą" jest ci całkowicie obcy.

Po zakończeniu zawodów posprzątałem wokół stanowiska, widać że szukasz dziury w całym. Waszej winy niema

Byłem w Ścinawce, Też klub zasuwał ale umiał to zrobić lepiej i miałem większą przyjemność na lokalnych zawodach daleko od domu niż na zawodach dosłownie pod tyłkiem.

Powtarzam więc, że jeśli nie dajecie rady, to trzeba było zrobić zawody z innym klubem z Warszawy :wink:

PS. Szkoda że do mnie się RcLiga przykleiła mimo że napisałem praktycznie to samo co inni zawodnicy, ale cóż taki kraj .

Z pełnym Poważaniem
Marek Gadomski

PostNapisane: Cz lut 09, 2012 6:46 pm 

Pozwolę sobie zacytować kogoś kto komentował bieg przez mikrofon:
"Ta grupa jest bardzo wyrównana, między pierwszym a szóstym zawodnikiem są tylko dwa okrążenia różnicy"
Stosując tą skalę porównawczą to te zawody były na podobnym poziomie co inne w tym roku.

PostNapisane: Pt lut 10, 2012 9:07 am 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Pozwolę sobie zacytować kogoś kto komentował bieg przez mikrofon:
"Ta grupa jest bardzo wyrównana, między pierwszym a szóstym zawodnikiem są tylko dwa okrążenia różnicy"
Stosując tą skalę porównawczą to te zawody były na podobnym poziomie co inne w tym roku.

:-) :-) mam wrażenie że naszemu lokalnemu "głośnikowi" to już dawno "spadł łańcuch" i nie nadąża za tym co się dzieje w wyścigach samochodowych.

PostNapisane: Pt lut 10, 2012 1:37 pm 

Witam
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i zapraszam pozostałe osoby do podzielnie się dwoimy obserwacjami.
Tak naprawę dopiero teraz widać w jakim stanie jest polskie modelarstwo sportowe ( po stronie organizatorów i po stronie zawodników)
Śmiem twierdzić ze na innych zawodach jest może trochę lepiej lub trochę gorzej ale nie słychać tylu uwag poza wyrazami wdzięczności dla organizatora.
Dzisiaj macie możliwość wypowiedzenia się bez konsekwencji kar sponsorskich ... i to jest mocna strona takich zawodów. Ale proszę o konkrety bo nastopny organizator mógł wyczytać czego unikać a co się sprawdza.
Np w tych zawodach zmierzyłem się z problemem nieprzejezdności band.

PostNapisane: Pt lut 10, 2012 3:26 pm 

Zbigniew Mędza napisał(a):
...Dzisiaj macie możliwość wypowiedzenia się bez konsekwencji kar sponsorskich ... i to jest mocna strona takich zawodów...

Panie Zbyszku tego zdania nie rozumiem...
Polskie modelarstwo jest teraz w pewnym dołku,ale mamy nadzieję że linia po jakiej się porusza to parabola.Nie można proponować ludziom,którzy wydają niemałe pieniądze na sprzęt,na podróż,byle czego.czasy poprzedniej epoki minęły,a wielu zawodników nawet ich nie zna.
My wiemy,że kiedyś zdobyta butelka octu dawała satysfakcję.Dzisiaj świat się zmienił.Jeśli w sobotę spada gość z podestu,bandy stają się przeszkodą,po torze biega gość z wkrętarką,a to wszystko dopełnia nieogolony,bełkoczący sędzia to trudno się dziwić zawodnikom.Oni chcą walczyć i zdobywać tytuł Mistrza Polski w godnych tego tytułu warunkach.A tak to jakie organizacje takie tytuły.Jeśli warunki na torze są w pewnych przypadkach decydujące o wyniku to to zniechęca do startowania i działa destrukcyjnie na modelarstwo.Sam Pan napisał,że sytuacja modelarstwa jest kiepska,a Pan nie zawalczył o poprawę tej sytuacji.Takia sytuacja może doprowadzić, do tego,że droga modelarstwa trzyjmie drogę cotangensa.
No chyba ,że Panie Zbyszku było to świadome, ukryte działanie na rzecz jeszcze większego skompromitowania LOK i ich sędziów.W takiej sytuacji to ja pierwszy Pana pochwalę,a zawodnikom którzy wrócili zniesmaczeni będę tłumaczył,że tak trzeba.
Ps.Jutro my robimy zawody.My tor rozkładamy na jeden dzień,ale staramy się nikomu nie wypominać,że wcześniej wstajemy i późno idziemy spać.Ja do Pana nic nie mam,Pan pamięta, kiedyś wywalczyłem dla Pana AMB20. Dla mnie jest ważne,aby zawodnicy z naszego Klubu wracali zadowoleni z EMP.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona