Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 02, 2026 11:49 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So sty 07, 2012 4:48 pm 

Masz rację ale w pewnym sensie
Modeli hpi miałem aż 3
I tylko micro rs4 było fajnym modelem. Miałem też mini trophy oraz whelly kinga( tak dokłaxnie miał go mój brat ale to ja musiałem go serwisować) i możesz mi wierzyć że jest to tragedia, modele są niepotrzebnie tak zabudowane co uprzykrza serwisowanie i grzebanie w modelu. Po za tym jakość części można przyrównać do zapałek.
Także moja wypowiedź nie jest poparta na opowieściach od innych modelarzy tylko na moim doświadczeniu
Zapewne ktoś powie że HPI ka kilka udanych modeli np niewiem powiedzmy baja ale za model który kosztuje 3000 to chyba model musi być dobry i godny polecenia

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 07, 2012 5:39 pm 

Adrian Kicaj napisał(a):
Powiem Ci że miałem możliwość kiedyć przejechać się dużym fluksem i tam co chwilę coś się łamie. Fakt jest strasznie mocny ale nie ma żadnej przyjemności z jazdy takiej której oferują inne modele czy E revo.

:lol: :lol: niezłym musisz być kierowcą, żeby coś w tym modelu połamać :lol: :lol:
Traxxas modelem z wyższej półki... świat ześwirował. Dowcipniś z Ciebie :lol: :lol: dawno się tak nie uśmiałem, ostatni raz miałem taki ubaw przez Pana michuroz

Co do porównania hpi i trx to Ty może masz akurat takie doświadczenie, a ja mam inne. Prosty przykład w wersjach spalinowych: kolega miał revo 3.3 i strasznie szpanował modelem za 3k po tuningu, a ja sobie śmigałem lightningiem (dzisiejsze trophy) za 600zł (bo używane) I może was to zdziwi ale mój light śmigał podczas gdy revo leżało w bagażniku bez wahaczy :wink: nie raz nie dwa dochodziło do takiej sytuacji...

PostNapisane: N sty 08, 2012 1:53 am 

ja mam Bonzera i chcę do niego kupić pakiet turnigy lipo 7.4v 5200mAh tylko miejsca brakuje więc będę musiał spiłować kilka mm plastiku żeby pasowało.

PostNapisane: N sty 08, 2012 11:22 am 

Maku nie napisałem że traxxas jest modelem z najwyższej półki tylko że moim zdaniem jest on nieco lepszy od HPI i to jest moja opinia. Ty możesz mieć inną a forum jest od tego żeby podzielić się swoją opinią z innymi modelarzami.
Co do dużego ffluxa i "mojej kariery kierowcy" to miałem możliwość przejechać się i nie napisałem że to ja coś złamałem. Podczas jazdy właściciel modelu wylądował na jednym przednim kole co spowodowało złamanie felgi na kole.

PostNapisane: N sty 08, 2012 11:34 am 

To akurat podałeś przedmiot w który uwierzę, ze mógł się w ten sposób złamać/pęknąć, co nie oznacza, że cały czas się coś urywa. Oczywiście każdy wyraża swoją opinie, ale że się felga połamała to nie oznacza że model jest lipny. Ja w ten sposób mogę powiedzieć o revo 3.3, ale tam faktycznie model z minuty na minute jazdy był lżejszy ze względu na odlatujące części :wink:
Cytuję "Traxxas moim zdaniem jest modelem z wyższej półki" możliwe, że chodzi Ci jedynie o model w skali 1/16. Na temat tego się nie wypowiem bo nie miałem, ale jeżeli chodzi Ci o całą firme to według mnie HPI lepsza i to dużo. Nie oceniam tego po modelu baja 5b, ale po savage, no i starszej wersji trophiego czyli lightninga, ale nie o te modele się tu rozchodzi...

PostNapisane: N sty 08, 2012 12:21 pm 

Pakiet o takich rozmiarach zmieściłby się w Fluxie XS?
wymiary: 139x46x26mm

PostNapisane: N sty 08, 2012 12:28 pm 

Moim zdaniem to starsze modele HPI są jeszcze fajne np micro rs4 był moim pierwszym modelem i długo mi służył głównie na zawodach. Co do traxxasa to lepiej znam tylko E revo duże i małe i to na pewno są udane modele. Oczywiście pare rzeczy trzeba tam przerobić ale e revo to fajne modele. Co do spalinówek to się nie wypowiem bo słabo się znam na tych modelach bo nigdy nie miałem spaliny i nie ciągnie mnie do kupna takiego modelu. Kilkoma spalinami jeździłem ale na razie wole jeździć "melexami";) Głównie nie lubie HPI za jakość części ale każdy ma tu swoje zdanie

PostNapisane: Pn lut 27, 2012 11:44 pm 

Tak sobie to czytam i myśle :wink: że i tak najważniejszy jest kierowca.Np. ja moge reviakiem skoczyc na 5 metrów do góry z jakiejś hopy i wylądowac na czterech i nic sie nie wydarzy,a ktos inny skoczy z kartonowej hopki i złamie wachacz (stockowy) i stwierdzi że reviak jest ch....y :lol: Wiadomo ze jak założymy RPM-y i jak na 5 metrach zdarzy nam sie TERRAIN AHEAD PULL UP i wylądujemy na przednim kole pod najgorszym z możliwych kątów to ten wachacz ma wieksze szanse na przeżycie.NO DAMAGE NO FUN :lol:
Nie można spodziewać sie po modelu,zwłaszcza RTR,że bedzie niezniszczalny,bo można sie zrazić jak ktoś kupuje pierwszy model.Jeśli maszyna ma być niezawodna,to niestety czy to jest HPI,Traxxas,AE,czy Losi to jakieś elementy zawsze są do wymiany na opcjonalne.We wszystkim jest słabe ogniwo.

PostNapisane: Wt maja 01, 2012 10:11 am 

Ja na Twoim miejscu wziąłbym traxxasa.
Mocny i szybki silnik, ciekawe umieszczenie amortyzatorów, dzięki któremu ograniczone jest dojście piachu i kamyczków, jest zbudowany ,,na płycie", puści jakaś zebatka, to zdejmujesz osłone i wszystko masz na wierzchu, łatqe do wymiany serwa.
I jak ktoś już wcześniej napisał, łatwiej go wyczyścić. A jak znajdzie się jeszcze na allegro używany model, był nie dawno za 1100zł, z klatką 4 pakiety i złączki, to naprawde się opłaca brać traxxasa.
Sam go na początku chciałem kupić :)

PostNapisane: Wt maja 07, 2013 11:53 pm 

Powiem Wam, że xs jest cholernie wytrzymały. Nie skaczę nim jakiś wielkich odległości, nie mam w tym doświadczenia, ale przeżył już w ciągu swojego kilkudniowego życia w moich rękach wiele groźnie wyglądających dachowań i innych wypadków na asfalcie. Walnięcie o krawężnik, kilkunastometrowe rolowanie uderzając kołami o asfalt, nic się nie dzieje. Jedynie antenka mi się złamała, dachowałem na trawie :lol: Koledze zaś odkręcił się jakiś śrubkosforzeń na wale napędowym (pewnie chińczyk źle dokręcił xD) i wypadła półośka, nic jednak się jeszcze nie złamało. Moim zdaniem, na tą chwilę jestem bardzo zaskoczony wytrzymałością tego modelu. Czyszczenie też jest łatwe mimo, że tam wszystko jest bardzo zabudowane. Kompresor załatwia całą sprawę.

PostNapisane: Śr maja 08, 2013 7:23 pm 

mi również podoba się xs dlatego chcę go kupić

sprzedam hsp troian pro !!!

PostNapisane: Śr maja 08, 2013 11:33 pm 

No i wykrakałem, dzisiaj ni z tego, ni z owego ukręciłem półośkę. Zauważyłem też, nie wiem dokładnie która nazwa tego czegoś pasuje do umiejscowienia w modelu, ale jest to na wale napędowym (gear shaft albo diff shaft), strasznie się to zużywa i trzeba interweniować. Tam metal uderza o metal i materiał się wyciera, więc trzeba wsadzić tam jakąś gumę, bo w tym tempie po miesiącu będzie gigantyczny luz. Tutaj wielki minus za jakość części, to po prostu jakieś badziewie O_o Póki co zostanie mi napęd na tył, ale będę już bardzo uważał, trzeba zastosować jakieś modyfikacje.

PostNapisane: Cz maja 09, 2013 6:10 am 

Marvel napisał(a):
Tutaj wielki minus za jakość części, to po prostu jakieś badziewie O_o

Kupiłeś HPI i się dziwisz... :lol:

Team: RC-Bazarka

PostNapisane: Cz maja 09, 2013 8:28 am 

Ciekawe, że 8 maja model był bardzo wytrzymały, a już 9 maja zaczął się sypać... :) Ale cóż, małe revo też jest bardzo awaryjne nawet chyba bardziej niż XS.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz maja 09, 2013 9:50 am 

Adam Wardziński napisał(a):
Marvel napisał(a):
Tutaj wielki minus za jakość części, to po prostu jakieś badziewie O_o

Kupiłeś HPI i się dziwisz... :lol:

Dziwię się o jakość części, które są pewnie tak wytrzymałe jak w innych modelach i nie chodzi tutaj o markę. Savage xs wg opinii jest bardzo wytrzymały i ja też tak twierdzę, bo tyle co on już przeżył, to głowa mała. A Ty myślisz, że co ja miałem kupić? Traxxasa, który też się zużywa w szybkim tempie? Nie lubię fanbojstwa, a tutaj mi tym zaleciało na kilometr... Modelarstwo to poważny biznes, ciekawe co by zrobili, jakby takie części były niezniszczalne O_o

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona