Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 4:12 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pn gru 05, 2011 11:11 am 

Mnie bardziej ciekawi waga ic10:
2. Minimalna waga modelu to 1550 g

;)

1550g, to ta taczka będzie już chyba z waty zrobiona ;)

m.

edit: bez paliwa, przed, po biegu nie powinna zejść poniżej limitu

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn gru 05, 2011 3:34 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):

Sądząc po godzinie posta.....hmm, pewnie winko było na stole :D
Michale, od 20 lat nikt przed ,,panującym,, Mistrzem Polski nie rozkładał czerwonego dywanu , stąd moje wielkie zdziwienie Twojego oburzenia. Od ,,wieków,, na imprezy zagraniczne jeżdzili ci którzy chcieli, mieli kasę i drogę do takiego wyjazdu znali, zresztą znasz procedurę bo sam organizowałeś wyjazd do Aigen i rozliczenia z LOK-iem. Wytrzymaj jeszcze trochę , do jesieni przyszłego roku, pewnie mistrzowie będą dostawali powołania na oryginalnym papirusie przy muzyce i oczywiście na czerwonych poduchach.
Ty się nie wyprzedawaj, skoro ja łysy i niedowidzący się zbroję to i Ciebie zabraknąć nie może.

Od końca- nie wyprzedaję się, może zbroję, może nie ;), zobaczymy, póki co nie mam czasu porządnie się wy...ć, może mi przejdzie jak wydrukuję sobie i zaniosę do kibla niedawne posty niektórych, które staram sie czytać w miarę możliwości, bo uzbierało się tego mnóstwo.

Nie chodzi o papirus czy muzykę, ale skoro Andrzej "the wall" Trella dostał stanowisko, to może pomyślałem sobie, że coś się zmieniło przez te kilkanaście miesięcy. Ale, że nadzieja matką głupich... Jeden telefon, mail- Grzegorzu, jako MP- masz miejsce w kadrze, zawody tu i tu w takim terminie, co ty na to?. Nic więcej. Ale cóż. Bzdetne podejście do ludzi jak było tak jest... A raczej dalej sa bzdetni ludzie z bzdetnym podejściem

I masz rację, było winko :) he he- tylko wtedy umysł mi się rozjaśnia

PostNapisane: Pn gru 05, 2011 5:34 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
...
1550g, to ta taczka będzie już chyba z waty zrobiona ;)
.

Sprawa jest na tyle poważna,że na zakończonym wczoraj posiedzeniu DMC (taki niemiecki CKM) nie przyjęto wprowadzonych przez EFRA zmian.Tak więc Niemcy w kwestii wagi i smarowania będą jeździć po staremu.To może stać się powodem wycofywania się wielu zawodników ze startów na ME i obniżenia poziomu zawodów .
Wprowadzone zmiany najprawdopodobniej zostały poprzez lobbing grupy włoskiej.W zasadzie chyba tylko Capricorn w wersji podstawowej daje szansę osiągnięcia takiej wagi.
W kwestii smarowania też nastąpi swoisty wyścig zbrojeń,już pojawiła się propozycja maszynki do smarowania jak i próżniowe metody.Wszak pianka to nie guma, a finał w "spaliniakach" trwa zdecydowanie dłużej niż w elektrykach...

PostNapisane: Pn gru 05, 2011 6:39 pm 

Bardzo dobrze zrobili!! Myślę, że u nas będzie to samo. :D
Jeszcze Velox V10 ma szansę osiągnąć taką wagę, całej reszcie będzie tródno i koszmarnie drogo .

PostNapisane: Pn gru 05, 2011 8:15 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Bardzo dobrze zrobili!! Myślę, że u nas będzie to samo. :D
...

Jeśli Nasi działacze mają takie podejście:
Andrzej Trella napisał(a):
... Nie ustalono znaczących zmian przepisów. ...

boje się ,że nie zrozumieją i będzie tak jak z 7 minutowym eliminacjami. Nadgorliwość może wziąć górę.
Ps.jest też pozytywna strona tego zamieszania.Na Naszych letnich zawodach w Kłodzku może być jeszcze więcej zawodników z za zachodniej granicy,głodnych ścigania...

PostNapisane: Pt gru 09, 2011 10:32 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
...
Jeśli Nasi działacze mają takie podejście:...

Podejścia ciąg dalszy. 9.12.2011 ma się odbyć posiedzenie CKM .Niestety Nasz ,a może nie Nasz "Prezio" nie ma czasu i nie będzie. Bo zawody w Zawadzkiem ważniejsze,a tam możliwość zebrania od niedobitków opłaty za licencje. Ma Go zastąpić Kol.Jacek Żurek ,V-Prezes OSM.Czyżbyśmy mogli się spodziewać jakiś kolejnych spektakularnych umów?.
Pogaduszki CKM-u odbywają się dwa razy w roku,te jesienne są dla samochodziarzy dość istotne bo po posiedzeniu EFRA i w czasie sklejania Kadry. Zastanawia mnie kto tak wymyślił,aby zrobić to w dzień roboczy i w kolizji z terminem zawodów. Jest to tylko wygodne etatowym pracownikom LOK bo dla nich weekend już dzisiaj się zaczął.
Ps.Z całym szacunkiem dla Kol.Jacka i jego martyrologii,ale czy będzie w stanie reprezentować stanowiska Wszystkich klas i sekcji ? (np.spalinowe On i Off -road). Łódkarze mają swoich przedstawicieli z każdej sekcji.
Już z niecierpliwością czekamy na relację z posiedzenia i to nie koniecznie na stronach łódkarzy... :lol: :lol:

PostNapisane: Wt gru 20, 2011 9:42 pm 

W elektrykach 1:10 to samo

Na WE do Holandii było 6 miejsc
Byłem 6 w MP w modi i co ?
Panowie z klasy spec jadą na WE w modi a mnie chciano podpisać na ME do Hiszpanii w Specu :lol:
To samo z Tomkiem Domaradzkim

Może lok kupi mi regulator do speca :lol:

PATOLOGIA

Off topic. A może doda się przepis o zespół zawodników z danej klasy i w pewnym momencie zawodów można zrobić głosowanie, by z dyskwalifikować zawodnika ?
Np. musi być więcej niż połowa za .
Coś podobnego było w F1 ale umarło z powodu marketingu

PostNapisane: Śr gru 21, 2011 12:14 am 

Do Ciebie to chociaż napisali ;)

Heeh

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2