Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 03, 2026 12:02 am

Autor
PostNapisane: N lis 20, 2011 11:39 am 

Witam,

na początek pragnę się przywitać, gdyż mimo, że zarejestrowałem się jakiś czas temu jestem raczej nowy na tym forum. Z góry przepraszam, jeśli pomyliłem działy ale nie mogłem znaleźć bardziej odpowiedniego. Próbowałem szukać istniejących tematów o doborze karoserii, lecz nie znalazłem rozwiązania problemu. Około 2 lat temu bawiłem się modelem spalinowym buggy, który musiałem sprzedać gdyż potrzebowałem pieniędzy. Ostatnio za grosze odkupiłem od kolegi stary model, który tylko kurzył się mu na półce. Przeczyściłem go, naoliwiłem. Zajrzałem do silnika, ale był zakonserwowany poprawnie bo nie zauważyłem żadnych śladów korozji czy innych problemów. Czekam teraz na paliwo, świecę i grzałkę do świec. Niestety nie wiem co to za model, możliwe, że samoróbka. Silnik jest zonaczony jako 150-zx, wnioskuję, że ma 1,5ccm. Pojawia się natomiast inny problem. Chciałbym dobrać do tego modelu inną karoserię, ale podwozie ma dość nietypowe (?) wymiary jeśli chodzi o tyle amortyzatory. Wystają one dość wysoko ponad poziom reszty co wymusza specyficzny kształt karoserii. Chciałbym jednak dobrać coś innego, w stylu tego. Generalnie moje serce bije w stronę muscle carów, szczególnie z lat '70 i w tę stronę chciałbym zmierzać. Jednak te amortyzaotry budzą moje obawy. Na zdjęciach powinno być widać o co mi chodzi.

zdjęcie 1

zdjęcie 2 Tutaj dobrze widać w czym problem...

zdjęcie 3 Karoseria, którą dostałem z modelem. Jej kształt pozwala założyć ją na model, jednak czy jest możliwość dopasowania czegoś o odmiennym kształcie?

Z góry dzięki za odpowiedzi. Moje pytanie być może jest oczywiste, lub wręcz śmieszne, ale naprawdę zaprząta mi głowę. A może w ogóle nie da się z tym nic zrobić i trzeba szukać budy o podobnym kształcie?

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lis 20, 2011 5:47 pm 

miałem coś podobnego jako pierwszy model. Tzw no name wiec karoserii tak łatwo nie znajdziesz, Skala modelu to pewnie cos kolo 1:10 jednak inna szerokośc i parametry. Ogólnie myslę ze tylko taka jak na zdjęciu. Jednak jak bys podał wymiary to moge zmierzyć bo mam gdzies karoserie 1:10.

PostNapisane: Pt lis 25, 2011 11:04 am 

glowy nie dam ale konstrukcja przypomina starsze modele firmy CEN