Może zamiast tego typu tematu lepiej założyć ankietę w sprawie wsparcia strony i forum? Z cztery opcje do wyboru ("za obowiązkowymi składkami", "za dobrowolnymi składkami", "jest mi to obojętne" i "uważam, że jakakolwiek składka jest nieodpowiednia") i może wyjdzie z tego coś konkretniejszego.
W sumie oprócz przeczytania pierwszego postu i kilku ostatnich nie chce mi się wertować kilkudziesięciu stron z nic nie wnoszącymi do rozmowy postami w stylu "popieram". Więc jeszcze raz, ankieta?

Gdzieś zaczytany pomysł z nagrodami mi się podoba, ale warto aby głos w tej sprawie zabrał sam admin. Osobiście bardziej podobałoby mi się możliwość usunięcia reklam w przypadku dokonania niewielkiej opłaty na rzecz strony. Jeśli dobrowolna składka byłaby dodatkową motywacją do częstszych recenzji, relacji i organizowania zawodów to czemu nie, w końcu kilka złotych raz na jakiś czas można dać, co przy kosztach generowanych przez samo hobby związane z modelarstwem raczej nikogo nie zaboli.
Jeśli ktoś chce płacić przez SMS to od razu mówię, że szkoda pieniędzy i zachodu, lepiej poprosić rodziców o wykonanie przelewu. W przypadku premium SMS większość kasy zabiera niestety operator... już chyba nawet lepiej skorzystać z Paypala.