Szczurek16 napisał(a):
ten tekin wśród nas na forum nie jest zbyt popularny
to akurat o niczym nie świadczy
Tekin, to typowa zawodnicza półka, a u nas dopiero w zeszłym roku pojawiła ET-8 buggy w MP. Więc jak może być ten napęd popularny, skoro: A kosztuje, tyle ile kosztuje B większośc "aktywnych" uzytkowników tego forum, uzywa swoich elektryków do "bashu"
Dla większości "fachowców" tutaj istnieje tylko jeden napęd i oczywiście jest to Mamba, a najlepiej z 6S.
Pamietam jeszcze, jak ja szukałem napędu, to jedynym argumentem za mambą ze stony własnie tych fachowców było - "bo tak" albo "chcesz mocy, to bierz mambe"
a o takich napędach jak Robitronic, Xerun, Xcelorin, Tekin nie mieli zielonego pojęcia. Dlatego ja przed wyborem wybrałem sie na takie fora jak np rctech, które są kopalnią wiedzy na temat napędów, modeli itd, itd.
Mateyos napisał(a):
(moim zdaniem sensory są przydatne tylko w cravlingu i drifcie, gdzie indziej są zbędne)
Poczytaj najpierw, jak wielu zawodników na swiecie uzywa sensorów w "ósemkach" offroad. Xerun w dole pracuje bardzo równo i płynnie, ale nie wiem, czy będąc np Jessy Robberse'em nie oczekiwałbym jeszcze większej płynności. Ja raczej Harą czy Robbersem nigdy nie będę, więc Xerun mi wystarcza.
Jeszcze jedno, jeśli ktoś szuka napędu pod zawodu, tak jak autor wątku, to niech patrzy na czym jeżdzą zawodnicy (a mamy ich paru na tym forum przecież) w MP, czy pucharach takich jak "wróblik", ModelCars.