Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 7:58 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lip 31, 2011 5:51 pm 

Konwersja castra to nie problem. Montujesz oryginalne mocowanie silnika z wersji Fusion, do tego wanienke na pakiety, która kosztuje ok 20zł i gotowe. Jesli sie ma w miare sprawne podwozie, to zawsze wyjdzie taniej zrobic konwersje, tym bardziej jesli jest ciasno z pieniedzmi. Kazde podwozie nowe PRO to wydatek ok 2 tys. Oczywiscie mozna kupic uzywke nitro i na niej zrobic konwersje, ale trzeba szukac okazji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lip 31, 2011 8:11 pm 

Może i racja mówie jestem nowy tyle co z forum się orientuje:) Ten Xerun na początek będzie dobry bo ten tekin wśród nas na forum nie jest zbyt popularny chyba dlatego że cena razi"D

PostNapisane: N lip 31, 2011 8:28 pm 

ja bym się skusił na Castle MMM 2200kV, w usa wyjdzie około 1000zł z przesyłką, sprzęt niezawodny i baaardzo dobry, i do zabawy i na zawody ;) Nie ma sensorów więc jest mniej skomplikowany(moim zdaniem sensory są przydatne tylko w cravlingu i drifcie, gdzie indziej są zbędne)

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

PostNapisane: N lip 31, 2011 8:55 pm 

Szczurek16 napisał(a):
ten tekin wśród nas na forum nie jest zbyt popularny

to akurat o niczym nie świadczy
Tekin, to typowa zawodnicza półka, a u nas dopiero w zeszłym roku pojawiła ET-8 buggy w MP. Więc jak może być ten napęd popularny, skoro: A kosztuje, tyle ile kosztuje B większośc "aktywnych" uzytkowników tego forum, uzywa swoich elektryków do "bashu"
Dla większości "fachowców" tutaj istnieje tylko jeden napęd i oczywiście jest to Mamba, a najlepiej z 6S.
Pamietam jeszcze, jak ja szukałem napędu, to jedynym argumentem za mambą ze stony własnie tych fachowców było - "bo tak" albo "chcesz mocy, to bierz mambe"
a o takich napędach jak Robitronic, Xerun, Xcelorin, Tekin nie mieli zielonego pojęcia. Dlatego ja przed wyborem wybrałem sie na takie fora jak np rctech, które są kopalnią wiedzy na temat napędów, modeli itd, itd.
Mateyos napisał(a):
(moim zdaniem sensory są przydatne tylko w cravlingu i drifcie, gdzie indziej są zbędne)

Poczytaj najpierw, jak wielu zawodników na swiecie uzywa sensorów w "ósemkach" offroad. Xerun w dole pracuje bardzo równo i płynnie, ale nie wiem, czy będąc np Jessy Robberse'em nie oczekiwałbym jeszcze większej płynności. Ja raczej Harą czy Robbersem nigdy nie będę, więc Xerun mi wystarcza.

Jeszcze jedno, jeśli ktoś szuka napędu pod zawodu, tak jak autor wątku, to niech patrzy na czym jeżdzą zawodnicy (a mamy ich paru na tym forum przecież) w MP, czy pucharach takich jak "wróblik", ModelCars.

PostNapisane: N lip 31, 2011 9:04 pm 

Mamba razem z silnikiem waży 545g., Tekin RX8 417g, Xerun 2000kv 490g.... A na zawodach każdy gram ważny:)

PostNapisane: N lip 31, 2011 9:17 pm 

Mateyos napisał(a):
ja bym się skusił na Castle MMM 2200kV, w usa wyjdzie około 1000zł z przesyłką, sprzęt niezawodny i baaardzo dobry, i do zabawy i na zawody ;) Nie ma sensorów więc jest mniej skomplikowany(moim zdaniem sensory są przydatne tylko w cravlingu i drifcie, gdzie indziej są zbędne)

a po co na miejscu w HPI taki zestaw masz za około 158 zł wiecej 613 - regiel 545 silnik
a moze zaciekawi cie moja aukcja . gdzie jest nówka zestaw . i wiele innych .
viewtopic.php?f=13&t=57183
pozdrawiam
Jacek Pietrzak

PostNapisane: N lip 31, 2011 9:26 pm 

Jacek Pietrzak napisał(a):
a po co na miejscu w HPI taki zestaw masz za około 158 zł wiecej

a choćby po to, że za te 160zł róznicy można mieć pakiet 4S z hobbyking'a

PostNapisane: N lip 31, 2011 10:25 pm 

a brałeś pod uwage przesyłkę i ewentualna reklamacje .
może sie mylę .
a startujemy na tym zestawie w MP i szcerze jak dla mnie wypas.

PostNapisane: Pn sie 01, 2011 8:47 am 

Witajcie troch nie aktywny byłem ale nadrobię to dobra zacznę po kolei Castera co teraz mam nie za bardzo jestem chętny sprzedać, żeby kupić coś nowego choćby z tego powodu ze już dosyć części do niego mam i są w miarę wytrzymałe. Jak byłem początkującym to trochę kraks zaliczyłem model wytrzymał, "wybaczył" trochę błędów przy docieraniu w końcu zacząłem zaraz od spalinówki :D Nie ukrywam że z czasem 1-2 E cilpy pękły ale przy takich skokach co się dopiero uczyłem znaleźć "złoty środek" model lądował na przednich kołach z wysokości ale większych szkód przy nim nie było. Może części są droższe ale wytrzymują swoje. Co do modelu mam już go trochę ponad rok i z czasem starałem się go na PRO przerobić ale jeszcze trochę do niego mu brakuje :) Puki co to Caster nieźle na mieszał w ostatnim czasie na zawodach bo pojawia się na podium itd. to znaczy że coś w nim jest, nie mówię że chcę zaraz na podium wskoczyć :lol: bo dopiero trenować po torze zacznę. Konwersje pójdę kupić w następnym tygodniu tyle ze będę miał nową podłogę do niej bo w standardzie bym musiał dziury wiercić a moje standardowe nie jest w topowym stanie bo trochę rys ta ma :? Wersja Pro w moim przypadku na początek by się nie opłacała bo nie miałem żadnego sprzętu (apki, akumulatorków itd.) ale z tego co się dowiedziałem to to jest dobre tylko na początek bo do lepszych nie należy.
Cytuj:
ja bym się skusił na Castle MMM 2200kV, w usa wyjdzie około 1000zł
nie sądzisz ze 2200kV to trochę za dużo? więcej prądu będzie brać. W następnym tygodniu zapytam się w sklepie ile by kosztowało ściągnięcie Tekin'a z zagranicy no i porównam co mi się bardziej opłaci normalnie Tekin by był też koło ~1000zł plus koszty dodatkowe ale to zobaczymy.
Cytuj:
Mamba razem z silnikiem waży 545g., Tekin RX8 417g, Xerun 2000kv 490g.... A na zawodach każdy gram ważny:)
tutaj kolega porównuje wagę, caster jest trochę ciężki nie ma co ukrywać ale o Xreay'u nie myślę bo jeszcze kasę na combo zbieram a co dalej to się jeszcze okaże :)

PostNapisane: Pn sie 01, 2011 9:31 am 

2200 bedzie OK tak samo jak 2300. Silniki o takim kv sa bardzo popularne w bugusach. Sam jezdzilem Inferno Ve na 2300 i 2050. Roznica w predkosci jest zauwazalna na tym samym przelozeniu. Inaczej moze byc juz przy 2650 kv :D
Mi udalo sie wyszukac w stanach Tekina za 311$
Podesle link, jak bede w domu.
U nas MMP masz z 1190 zl

PostNapisane: Pn sie 01, 2011 9:37 am 

Co masz na myśli z MMP ?
Na tej stronie są zestawy w dobrej cenie http://www.amainhobbies.com/index.php/c ... tor-Combos
Tekin kosztuje 330$

PostNapisane: Pn sie 01, 2011 9:52 am 

Mamba max pro
Zobacz sobie sklep phil's hobby shop

PostNapisane: Pn sie 01, 2011 10:17 am 

Zobaczyłem sobie ale comba do 1/8 nie znalazłem http://www.philshobbyshop.com/catalog/s ... =15&page=1

PostNapisane: Pn sie 01, 2011 11:45 am 

Mamba kosztuje ponad 380$ podczas, gdy tekina rx8 2250kv lub 2650kv można kupić za 311$ :shock: zwróć uwagę na 2050kv cena to już 420 dolców. Mambe i tego ostatniego tekina lepiej kupić na amainhobbies.com 3tygodnie temu gdy ja kupowałem napęd kosztował 269$ (mamba) z dnia na dzień cena skoczyła do 359$ i teraz już zmalała (transakcji nie dokonałem w tym sklepie :wink: ) Co do płynności silników jeździłem savem fluxem (mojego jammina z mmm jeszcze nie od burzyłem) i widziałem jak jeździ vic_firth różnica jest spora, w mambie wolno ruszając wręcz szarpie podczas gdy xerun idzie płynnie. Dla mnie model jak wcisnę spust do oporu ma jechać, a to że szarpnie to sprawa napędu.

Maciej20 napisał(a):
Zobaczyłem sobie ale comba do 1/8 nie znalazłem http://www.philshobbyshop.com/catalog/s ... =15&page=1

wpisz w szukajce mamba, tekin lub inny silnik co Cię interesuje i samo wyskoczy :wink:

PostNapisane: Pn sie 01, 2011 12:05 pm 

Spoko jak się szuka to wiem nie musisz mi do tego instruktarzów pisać :wink:
Co do mmp to kolega miał na myśli ze to combo jest dostępne w kraju. Zobaczę jaka cena Tekin'a w sklepie będzie w następnym tygodniu pójdę i się zapytam :)
2650kv to chyba trochę za dużo pomyśle tak jak vic powiedział koło 2300kv powinno być wystarczająco dla mnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona