Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 4:28 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt mar 08, 2011 8:21 pm 

No chyba w LOK atmosfera zrobiła się nieco lżejsza i poprawiło się samopoczucie "działaczy".Ministerstwo przyznało 1.marca 60000 zł na kadrowiczów.
http://bip.msit.gov.pl/portal/bip/114/6 ... ch_or.html

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz mar 17, 2011 9:58 pm 

Mają za co organizować zawody na swoich torach :)

PostNapisane: Pn mar 28, 2011 6:18 pm 

Ponieważ nie mogę zabierać głosu na "słusznym ,martwym forum"poruszę temat tutaj.
Andrzej Trella napisał(a):
Panowie,
aby uniknąć wprowadzania przez szanownych kolegów niepotrzebnego zamętu postaram się dogłębniej wyjaśnić sytuację.

1. Brak klasy Modi podyktowane jest zbyt małym zainteresowaniem jazdą modeli w tej klasie. Pokazały to dwa ostatnie sezony. Organizator ponosi koszty związane z zakupem pucharów i dyplomów, a potem okazuje się, że nie ma odpowiedniej ilości zawodników i co gorsza brak rywalizacji.

2.
Cytuj:
są chętni do pucharowych rozgrywek a brak chętnych do organizacji mistrzostw, megakit

Taka jest niestety prawda. A wszystko spowodowane jest tym, że LOK nie ma pieniędzy na organizację imprez EMP. Organizatorzy najprawdopodobniej nie udźwignęliby pełnego ciężaru finansowego, lub nie chcą mieć nic wspólnego z SMS LOK tak jak np. RC Wrocław.
Wprowadzając klasy elektryczne na zawodach spalinowych organizatorzy chcieli wypełnić wolny czas pomiędzy biegami modeli spalinowych, zapewnić wsparcie zawodnikom spalinowych w serowaniu na torze i pitstopie, podniesienie frekwencji. Wprowadzeniem takim zmian nie miało na celu połączenia zawodów eliminacyjnych spalinowych i elektrycznych. Zbyt duża frekwencja modeli elektrycznych mogłaby położyć całą imprezę, dedykowaną głównie dla modeli spalinowych.

Nie ma to jak narcystyczna świadomość działaczy.My cacy,a Ci co odwalają brudną robotę to Beee.
Z tego co napisał Przewodniczący Trella wynika,że najbardziej kosztogenne są trofea,a nie nakład pracy organizatora.Jak to czytam to zastanawiam się jak my K....a dajemy sobie radę w Ścinawce? Żaden zawodnik nie wraca z pustymi rękoma.Z tego co napisał "Prezio" wynika,że najgorszy to jest Klub Sportowy RC Wrocław,bo nie dość ,że jest jednym z nielicznych,niezależnych Klubów to jeszcze nie chce podzielić się splendorem z LOK.A gdzie są działacze z Rudy Śląskiej,z Nowego Sącza,z Warszawy czy poddane warszawskiej aneksji Oborniki ?
Co do Kłodzka też nie było oficjalnego zapytania.Trzeba sobie uświadomić Kol.Trella,że czas się zmienia (aż się ciśnie na usta:coraz trudniej o jelenia...) i pokątne ustalenia pełne niedomówień przestają funkcjonować.Jeśli nie oferujecie nic ,to i dostaniecie nic.Nie potraficie się zreformować ,tkwicie dalej przy Panach Bernadym,Matukinie skompromitowanych pseudo działaczach,którzy jedyną umiejętność,którą posiadają to czynienie destrukcji.W dalszym ciągu w przepisach grzebie kto chce i smaruje tam bzdety.Jeśli chcecie być traktowani poważnie to musicie ludzi też traktować tak samo.
Co do klas wspólnie startujących to pamiętam jak zawody dwudniowe były dla klas spalinowych i elektrycznych.Tak jak w Kłodzku te najbliższe w maju.
A pisanie,że duża frekwencja może położyć zawody to już zakrawa na dolegliwość emocjonalną wywołaną podaniem do organizmu znanych związków chemicznych.
PS
Panowie, proponuje na przyszłość najpierw zgłębić temat dokładniej, a dopiero potem stawiać wnioski na forum. Unikniemy w ten sposób wprowadzania zamętów w głowach zawodników w stylu "czarnej strony".

Jak się okazuje temat mają zgłębiony jedynie działacze.Poszli tak daleko w Swoich analizach ,że wniosek jest jeden -zawody tylko dla wybranych.Przewodniczący zamiast pokazać "czarną stronę' woli pokazać się od d...py strony wypinając się delikatnie.
Cytuj:
A miało być lepiej, a w wyszło jak zwykle...

Panowie, to Wy tworzycie ten Związek, Sekcję Modeli Samochodów. Od Waszego zaangażowania i Waszych klubów zależy rozwój naszego hobby. Każdy myśli, że brudną robotę wykona ktoś inny, a on tylko przyjedzie sobie pojeździć.

Chyba Andrzej przerobił jakiś stary tekst typu:
Robotnicy (robotników zamienił na Panów) to wy budujecie Nasz Kraj i stanowicie trzon Komitetu Centralnego.Od Waszej pracy Kraj rośnie w siłę ,a ludziom żyje się dostatniej.Zapomniał tylko o okrzyku "Pomożecie?"
Andrzej Trella ,okazał się Gierkiem dwudziestego pierwszego wieku...!!!Brawo !
Czyli w czystej postaci ustrój,którego pozbyliśmy się w roku 1989.Władza była robotniczo-chłopska.Żeby coś osiągnąć robotnicy musieli wyjść niestety na ulicę przeciwko tej "własnej"władzy.
Może to czas na "Solidarność"modelarską ? Ja dwie taczki mogę przygotować.

PostNapisane: Wt mar 29, 2011 7:09 am 

Informacja dla wszystkich,którzy zainteresowani są klasą Modi...,a w szczególności Grzesia Kopertowskiego.Na Dolnym Śląsku ta klasa ma się dobrze i żyje.Najbliższe zawody w Kłodzku, w maju na torze odpowiednim dla elektryków.

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 11:09 am 

Lesław,
nie życzę sobie, abyć używał mojego imienia i nazwiska w swoich postach.

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 3:55 pm 

Lesław,

To chyba jakaś paranoja, wypowiadasz się na publicznych forach i czegoś tam sobie nie życzysz ??? - obraź się po prostu zwiń zabawki i przenieś do innej piaskownicy, a dopóki zajmujesz miejsce w tej samej i jeszcze widniejesz jako "oficjalny" działacz to zacznij ludzim normalnie odpowiadać, informować i.t.d. pokaż, że szanujesz przynajmniej tych ludzi, którzy płacą lokowską licencję, a potem stawiaj jakieś wymagania... albo zmień nazwisko :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 6:10 pm 

Lesław,

Andrzej nie ma problemu,ale podaj się do dymisji.Na razie jesteś Przewodniczącym i osobą publiczną.No chyba,że masz jakiś przekręt na sumieniu to zostaniesz Andrzejem T.i na wszystkich zdjęciach z zawodów będziesz miał czarny pasek na oczach(ale tym razem widoczny).
A tak to niestety nie ma takiej siły,żeby nie wytykać blamażu...i to po nazwisku.Taka dola tych u władzy.
Ps.no to dzięki podpisowi teraz nazwisko Andrzeja znajdzie się w każdym moim poście.No chyba,że Andrzej złoży samokrytykę i napisze,że jego prośba była bzdurą... :D

PostNapisane: Śr kwi 13, 2011 6:43 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Andrzej....No chyba,że masz jakiś przekręt na sumieniu to zostaniesz Andrzejem T.i na wszystkich zdjęciach z zawodów będziesz miał czarny pasek na oczach(ale tym razem widoczny).
... :D

No to chyba czas na zmiany.Nie byłem świadom ,że Andrzej zrobi wszystko żebym nie wymieniał jego nazwiska :http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?f=30&t=55281 Żeby aż tak ? No cóż ale należy mu się teraz Andrzej T. :D

PostNapisane: Śr cze 15, 2011 3:04 pm 

Podobno odbyło się Walne ... pod przewodnictwem dyktatora.Ciekawe czy LOK już się poddał,wszak scenariusz o ,którym pisaliśmy z Adamem ponad rok temu już się odgrywa...

PostNapisane: Cz cze 16, 2011 5:00 pm 

http://rc-sport.pl/files/Sprawozdanie_11_06_2011.pdf

miłej lektury

PostNapisane: Cz cze 16, 2011 6:43 pm 

Modelarstwo na Walnym reprezentowane ... wybiórczo.Nie było nikogo z Tarnowa,z Nowego Sącza,z Łodzi,z okolic Poznania,Ze Śląska (tego górnego),z Lubawy,z Dywid i jeszcze z paru innych miejsc,ale była jednomyślność w kwestiach głosowania.Jednomyślność jak przystało pod rządami totalitarnego Przywódcy-Prezesa.Ponieważ uznał ,że ma prawo dobrania towarzystwa lojalnych klakierów,wiemy już kto lubi Prezesowską władzę.
Najciekawsze jest stwierdzenie o dalszych losach LOK.Kiedy my rok temu pisaliśmy o tym jak będzie,Adam przygotował Statut Nowego Związku,można było rozpocząć działania i dzisiaj byli byśmy już na prostej.Niestety pod przewodnictwem P.Niedżwieckiego ,przy poklasku A.Trelli,M.Karpińskiego,T.Bernadego i paru jeszcze podobnych działaczy ,przyjęto czas przeczekania ,a wyszło straty czasu.Wtedy Panowie na tamtym Walnym byli przeciwko nam,chociaż deklarowaliśmy pełną współpracę w tworzeniu "nowego".Dzisiaj wiemy,że Panowie po prostu nie raczyli się zapoznać z nową ustawą,a chcą działać.Ciekawe w imię czego.Może tego żeby sędzia mógł powiedzieć A.Trella może jeździć jak chce bo to mój szef.
No ciekawe co dalej ?
ps. po 12 zł dadzą Ci Panowie co byli na Walnym to będą mieli stówkę na nowy rok.

PostNapisane: N cze 19, 2011 8:22 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Modelarstwo na Walnym reprezentowane ... wybiórczo.Nie było nikogo z Tarnowa,z Nowego Sącza,z Łodzi,z okolic Poznania,Ze Śląska (tego górnego),z Lubawy,z Dywid i jeszcze z paru innych miejsc,ale była jednomyślność w kwestiach głosowania.Jednomyślność jak przystało pod rządami totalitarnego Przywódcy-Prezesa.Ponieważ uznał ,że ma prawo dobrania towarzystwa lojalnych klakierów,wiemy już kto lubi Prezesowską władzę.
Najciekawsze jest stwierdzenie o dalszych losach LOK.Kiedy my rok temu pisaliśmy o tym jak będzie,Adam przygotował Statut Nowego Związku,można było rozpocząć działania i dzisiaj byli byśmy już na prostej.Niestety pod przewodnictwem P.Niedżwieckiego ,przy poklasku A.Trelli,M.Karpińskiego,T.Bernadego i paru jeszcze podobnych działaczy ,przyjęto czas przeczekania ,a wyszło straty czasu.Wtedy Panowie na tamtym Walnym byli przeciwko nam,chociaż deklarowaliśmy pełną współpracę w tworzeniu "nowego".Dzisiaj wiemy,że Panowie po prostu nie raczyli się zapoznać z nową ustawą,a chcą działać.Ciekawe w imię czego.Może tego żeby sędzia mógł powiedzieć A.Trella może jeździć jak chce bo to mój szef.
No ciekawe co dalej ?
ps. po 12 zł dadzą Ci Panowie co byli na Walnym to będą mieli stówkę na nowy rok.

Szanowny Panie,
Modelarstwem pasjonuję się dopiero kilka lat i nie znam wszystkich osobiście, nie bardzo interesują minie animozje, które Panów dzielą. Na spotkaniu w Warszawie reprezentowałem środowisko modelarzy związanych z Auto-Klubem Szczecin.
Panie Lesławie, nie mieliśmy okazji się poznać, nie zna Pan moich poglądów na rozwój modelarstwa w Polsce, a nazywa minie Pan „klakierem”, jest to chyba lekka przesada.
Pisze Pan, iż modelarstwo było reprezentowane wybiórczo, to nadużycie, mógł przyjechać każdy. Ja do Warszawy mam ponad 600km, a Pan około 350km, ja dojechałem, Pan nie znalazł czasu. Nie wie Pan jak przebiegała dyskusja nad zmianami przepisów i jakimi argumentami ich zmiany były poparte, ja zostałem przekonany i głosowałem na tak. Mógł Pan przyjechać, przedstawić swoje argumenty i przekonać uczestników spotkania do swoich racji.
Myślę, że więcej pozytywnych efektów można osiągnąć w solidniej i merytorycznie dyskusji, niż pisząc o kimś, kogo się nie zna, że jest klakierem.
Z poważaniem:
Robert Podkalicki

gg: 26666129

PostNapisane: N cze 19, 2011 8:56 pm 
Administrator forum

Panie Robercie,

Z całym szacunkiem, ale nie wiem czy Pan zauważył jak długo LOK jechał na naiwności - zwłaszcza nowicjuszy - wmawiając im że są związkiem sportowym, że będą związkiem sportowym i wogóle że tylko oni mają prawo do czegokolwiek w modelarstwie kołowym RC.

Wtedy kiedy na tym forum "wywęszyliśmy" co jest grane nikt nie dawał wiary w słowa Lesława, Adama i każdego kto nie dawał LOK-owi wiary. Kolejne kłamstwa o tym że będą działać, zdobywać pieniądze, organizować zawody - i co?

W tej chwili wyszło szydło z worka, a Pan - z całym szacunkiem - dalej daje się nabierać na piękne plany i słówka. Już samo to że na "walnym" nie było przedstawicieli wszystkich środowisk powinno dać Panu do myślenia DLACZEGO? Może nie zostali zaproszeni do stołu bo mogliby zadać zbyt dużo kłopotliwych pytań albo co gorsze storpedować cały plan obrad "walnego" zebrania.

Panie Robercie - LOK to już przeszłość i robienie czegokolwiek z kimkolwiek z LOK-u nie ma najmniejszego sensu. KIMKOLWIEK - nie mam tu na myśli ludzi którzy działają w terenie i organizują zawody a w taki czy inny sposób byli związani z LOK-iem. Pod słowem KIMKOLWIEK kryją się Ci którzy ustalają przepisy w niejasnych okolicznościach, nie przestrzegają ustalonych przez siebie przepisów i zmieniają zasady w trakcie gry.

To tyle z mojej strony. Pozdrawiam i proponuje lekturę tego forum tak na przestrzeni ostatnich 2-3 lat.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: N cze 19, 2011 9:22 pm 

R.Podkalicki napisał(a):
Szanowny Panie,
Modelarstwem pasjonuję się dopiero kilka lat i nie znam wszystkich osobiście, nie bardzo interesują minie animozje, które Panów dzielą. Na spotkaniu w Warszawie reprezentowałem środowisko modelarzy związanych z Auto-Klubem Szczecin...

Z tego co się orientuję na podstawie sygnałów z tego forum to środowisko szczecińskie nie jest pozbawione animozji ,w związku z tym taka sytuacja nie jest Panu obca.
R.Podkanski napisał(a):
...Panie Lesławie, nie mieliśmy okazji się poznać, nie zna Pan moich poglądów na rozwój modelarstwa w Polsce, a nazywa minie Pan „klakierem”, jest to chyba lekka przesada.

Czy padło w moim tekście Pańskie nazwisko ? Chyba nie.Po prostu "gdzie drwa rąbią to wióry lecą...".
R.Podkalicki napisał(a):
...
Pisze Pan, iż modelarstwo było reprezentowane wybiórczo, to nadużycie, mógł przyjechać każdy. Ja do Warszawy mam ponad 600km, a Pan około 350km, ja dojechałem, Pan nie znalazł czasu. Nie wie Pan jak przebiegała dyskusja nad zmianami przepisów i jakimi argumentami ich zmiany były poparte, ja zostałem przekonany i głosowałem na tak. Mógł Pan przyjechać, przedstawić swoje argumenty i przekonać uczestników spotkania do swoich racji.

I tu się Pan bardzo myli, pokazując brak znajomości tematu.Rok temu razem z Adamem Różyckim byliśmy na Walnym zebraniu,na którym jak Pan prześledzi historię było wielu reprezentantów i wiele głosów,kilkakrotnie więcej niż ostatnio.Jako jedyni znający dokładnie treść nowej ustawy jechaliśmy z nadzieją na jednomyślność w kwestii inicjacji nowego Związku.Adam był nawet twórcą stosownego Statutu startowego.Niestety chęć "hibernacji"LOK na dwa następne lata wziął górę.Wybraliśmy też ,zło konieczne,Andrzeja Trellę na Przewodniczącego.Rok czasu pokazał jak błędny był Nasz konieczny wybór .My jednoznacznie zadeklarowaliśmy z Adamem chęć współpracy,ale przy tworzeniu nowego ,niezależnego związku,nie pod patronatem LOK.
Co do mojej obecności,gdyby Pan lepiej śledził to forum to przeczytał by Pan cytaty z meili A.Trelli rozsyłanych do grona zaufanych.Do mnie trafiły przez przypadek.Zacytuję jeszcze raz.
A.Trella w meilu napisał(a):
Spotkanie ma charakter Walnego Zebrania SMS. Wymienieni panowie, jak i Kluby jakie reprezentują, nie są członkami Sekcji, ani Związku. Nie mam więc obowiązku ich zapraszania.
Jeżeli jednak chcę zaprosić dodatkowe osoby to mam takie prawo sobie ich wybrać.
Pozdrawiam
Andrzej Trella
Przewodniczący Sekcji Modeli Samochodów LOK

Nie zostałem zaproszony ,to i nie byłem.
Jeśli chodzi o przepisy to były dyskutowane te dotyczące klas elektrycznych,płaskich,a np.Pan chyba nie jest bardzo zainteresowany tymi klasami.Ale to i tak bez znaczenia bo przecież w przeciągu ostatniego roku było grzebane w przepisach nawet bez konsultacji,a co dopiero przez głosowanie.To po prostu była medialna fikcja.
Ponadto nawet gdybym był zaproszony to zastanawiał bym się nad uczestnictwem w spotkaniu pod przewodnictwem osoby tak skompromitowanej pod względem sportowym.Człowiek godny podał by się do dymisji.Andrzej natomiast,pewnie myślał o wprowadzeniu przepisu,który wszystkie oszustwa można by nazwać pomyłką.
Reasumując;A.Trella napisał ,że ma prawo wybrać sobie osoby na Walne.Skoro tak to musiał prowadzić jakąś weryfikację.To,że Pan tam był może nie świadczy,że jest Pan klakierem,ale na pewno jest Pan "ideologicznie"czysty i akceptuje Pan ten stan rzeczy.
ps.polecam temat : viewtopic.php?f=30&t=56277&start=30

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 9:40 am 

Szanowny Panie Lesławie.
Ma Pan rację, że środowisko szczecińskich modelarzy jest podzielone, różnimy się wizją rozwoju modelarstwa, ale potrafimy razem rozmawiać, spotykać się na ważnych dla środowiska spotkaniach i jestem pewien, że dla dobra naszej dyscypliny możemy współpracować.
Z Pana postów wynika, że ma Pan duże pretensje do Pana Andrzej Trelli, przypominam, iż zarząd SMS został wybrany w wyborach i ma swoją kadencję. Gwarantuje Panu, iż też mam wiele krytycznych uwag do działań zarządu i sposobu organizacji zawodów cyklu MP, ale szanuje wybranych przedstawicieli, a do swoich poglądów przekonuje kolegów nie obrażając innych.
Nie śmiem pouczać Pana, ale proszę się zastanowić, czy „szczeciński” sposób działania, czyli schowanie prywatnych animozji, próba porozumienia i współpracy dla rozwoju modelarstwa nie jest dobrym rozwiązaniem?
Z poważaniem:
Robert Podkalicki

gg: 26666129

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona