Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:36 pm

Autor
PostNapisane: Pt maja 13, 2011 9:05 pm 

Kiedyś pewien z działaczy napisał....
Michał Karpiński napisał(a):
...
3. Kiedyś policzyliśmy jakie pieniądze są na to potrzebne, i nie mówimy tutaj o sytuacji, kiedy ktoś ma wujka który ma drukarkę, a ja mam ciotkę która jest księgową itd. To się nazywa patologia, a nie prężnie działająca struktura....

Tak aby ukazać wartość merytoryczną tych słów, polecam linka: http://www.rc.dzialkowski.pl/index.php? ... &Itemid=38 .
Pod tym linkiem kryje się przykład typowej rodzinnej patologii.
A tak poważnie to czy naszej światłej organizacji ciągnącej kaskę z Ministerstwa udało się stworzyć coś choćby na miarę...?
Ps.Irek pełen szacunek.Myślę,że pierwszy krok do zawodów na terenie otwartym dla klasy 1:18 lub 1:16 Off-road został wykonany i Twoja praca Irku spotka się z uznaniem zawodników .wyrażona ich obecnością.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt maja 13, 2011 10:30 pm 

Gratulacje!! Można coś zrobić bezinteresownie i na własną rękę? - Jak widać można.

PostNapisane: Pt maja 13, 2011 10:33 pm 

:lol: Lesiu czy tu udajesz czy to prawda że tak jest ;-)

PostNapisane: So maja 14, 2011 7:23 am 

Michał Karpiński napisał(a):
:lol: Lesiu czy tu udajesz czy to prawda że tak jest ;-)

Michał,udaję tam,prawda ,że tak było... ;-)

PostNapisane: So maja 14, 2011 11:10 am 

Nie wiem, może jakbyś nie wyrywał wypowiedzi z kontekstu to byś nie mieszał w głowach innych. I proszę nie cytuje nieudacznie moich wypowiedzi. Każdy z nas potrafi wyrywaćz kontekstu wypowiedzi ale nie każdy ma na to czas tak jak ty.

PostNapisane: So maja 14, 2011 8:28 pm 

Michał ,czytelnik inteligentny sam oceni czy zacytowany tekst jest wyrwany z kontekstu.Ten tekst jest podpunktem Twojej wypowiedzi w którym nie naruszyłem związków frazeologicznych,ani kontekstu zdaniowego.To jest po prostu cytat zamkniętego fragmentu tekstu.W kwestii rozbieżności pomiędzy myślą ,a tekstem czyli słowem nie możemy mówić o kontekście.Psychologia strukturalna mówi , że istnieje więź strukturalna między myślą a słowem. Jeśli czujesz ,że to co napisałeś nie wyraża tego o czym myślałeś to może stanowić problem.
Ale odeszliśmy od tematu pokładów siły i możliwości jakie zalegają właśnie w środowiskach naprawdę zainteresowanych bezinteresownie ludzi.
Ta siła wsparta dodatkowo przez rodzinę może przesuwać góry.(bez marmurów,sekretarek i zgrai opłacanych pseudo działaczy).
Nowy Związek to tylko kwestia spotkania się takich ludzi....i skompensowanie ich siły.

PostNapisane: Pn maja 16, 2011 6:43 am 

Byłbym niesprawiedliwy gdybym nie przytoczył przykładu Michała Bani. https://picasaweb.google.com/micban14/TORLedziny#
Z ojcem i znajomymi namalowali fajny tor.Może jedynie groteskową jest tablica z napisem LOK ,stanowiąca odpowiednik tabliczki "zły pies".

PostNapisane: Pn maja 23, 2011 12:43 pm 

Witam, "podepnę" się pod temat, bo jest jak najbardziej adekwatny do sytuacji.

Otóż, jak ogólnie wiadomo, jeden z "tuzów" modelarskich, a przy okazji przewodniczący tworu nazywanego SMS'em (dla niewiedzących) - to taka przybudówka LOK'u, pozwalająca tej organizacji czerpać państwowe pieniądze z Min. Sportu) pozwolił sobie podczas zawodów założyć nieprzepisowy silnik do klasy SPEC, a zagadnięty na swoim oficjalnym forum tłumaczy się następująco:

przewodniczący napisał(a):
Dzięki Waszej reklamie i tak już wszyscy uważają mnie za oszusta to dopowiem tylko, że inny silnik włożyłem przez przypadek. Wymieniałem regulator z silnikiem, bo uległ uszkodzeniu, i włożyłem w pośpiechu nie ten silnik.
Po biegu poszedłem do sędziego i powiedziałem, aby mi skasował wynik z tego biegu.
Każdemu się może zdążyć w pośpiechu, a ja miałem do obróbki 3 modele.
Ale wy najlepiej chcielibyście mnie od razu zdyskwalifikować.
Czasami nie rozumiem Waszej nienawiści i zawiłości jednego do drugiego.

Przeczytałem to kilka razy i nie mogę wyjść z podziwu, do jakiego stopnia człowiek może być ignorantem. Zwracam uwagę na tekst "poszedłem do sędziego i powiedziałem..." - Panie przewodniczący Pan sobie robisz jaja z modelarstwa jako sportu od lat. Otóż, tak dla Pana wiedzy (chociaż jako przewodniczący powinien Pan to wiedzieć już dawno), pkt. 11.17 przepisów sportowych klas on-road mówi wyraźnie, że zawodnik używający niedozwolonego sprzętu zostaje zdyskwalifikowany z ZAWODÓW!!!, a przepisy w każdym sporcie narzucają sędziemu co ma zrobić!!! Panu w tej sytuacji pozostawało tylko przeprosić zawodników i spakować manatki - to byłoby przynajmniej jakieś honorowe rozwiązanie.

Dla Pana informacji: Pan nie rozumie, co to jest szacunek dla innych ludzi, nie rozumie Pan tego od lat, co pozwala przypuszczać, że nie jest w stanie przyswoić sobie zasad pożycia społecznego w cywilizowanym świecie. To nie dzięki „reklamie” jest Pan uważany za oszusta, ale dzięki Pana sportowej postawie, bo co innego jest pomylić się, przyznać do pomyłki i przeprosić, a całkiem co innego ponieść konsekwencje swojego czynu – ta prawda znana jest generalnie ludziom dorosłym, a dzieciom może być obca.

Ma Pan jeszcze szansę przeprosić tych, którzy na Pana głosowali w zeszłym roku i wycofać się po „angielsku”, bo chyba zbyt wielu zaufanych to już Panu nie zostało. Może stojąc z boku, będzie Pan miał szansę zrozumieć (cyt.) „zawiłości”, bo się Pan wyraźnie pogubił. Jedyne co Panu wychodzi i za to na pewno mocodawcy są Panu wdzięczni to sprawne kasowanie za licencję – na pewno w Pana Związko-Lok’u kilka osób jest Panu wdzięczna – w końcu to część ich wypłat.

c.d.n.
(m.in. o różnicach między donosem, a obnażaniem amatorszczyzny, półprawd i imaginacji)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn maja 23, 2011 3:17 pm 

Andrzej Trela gdzieś tam napisał(a):
...Dzięki Waszej reklamie i tak już wszyscy uważają mnie za oszusta to dopowiem tylko, że inny silnik włożyłem przez przypadek...

Pomyłka to jest możliwa sięgając po śliwkę do torebki i wyjmując akurat tę robaczywą...
Zawodnik,nie diler może mieć kilka silników ,ale te jeśli spełniają wymogi przepisów:
przepisy techniczne napisał(a):
Silnik bezszczotkowy musi posiadać następujące parametry:
- średnica silnika maksymalnie 36,02 mm, długość max. 53 mm (z wyłączeniem osi),
- uzwojenie typu Y (gwiazda) minimum 9,5 zwojów w modelach z akumulatorami NiMH i LiFe,
- uzwojenie typy Y (gwiazda) minimum 13,5 zwojów w modelach z akumulatorami NiMH i LiPo.
- wymiary magnesu wirnika: długość 23,0-27,0 mm, średnica 12,20-12,51 mm,
- silnik musi posiadać fabryczne oznakowanie liczby zwojów na obudowie

a właściciel jest w pełni władz umysłowych oraz posiada podstawową umiejętność czytania takiej pomyłki nie powinien popełnić.Wszak silnika nie wrzuca się do modelu,a raczej wykonuje się kilka czynności montażowych, które umożliwią dostrzeżenie rzekomej pomyłki.No chyba,że silnik był wyjęty nie ze swojej torby i bez wiedzy właściciela,bo ten na pewno poinformował by o niezgodności .
Co do zgłoszenia u sędziego to polska mowa ma wiele przysłów.Tu pasuje cyt.Na złodzieju czapka gore....
ps.Jeśli się ma trzy modele i ich się nie ogarnia to trzeba mieć dwa....