Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 6:42 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 11:44 pm 

Jesli nie znasz slowa KULTOWY to nie zabieraj glosu. Kultowymi staja sie rzeczy ktore sprawiaja frajde ludziom a nie z tego powodu ze maja jakies nowinki techn. Dlaczego Garbus jest autem kultowym?Dlaczego Gwiezdne Wojny sa filmem kultowym?Przedewszystkim aby cos stalo sie kultowe musi obcowac z ludzmi przez dlugi czas i dawac im radosc z tego obcowania a nie jak piszesz wprowadzic jakas nowinke.
Pytasz "a co jest takiego kultowego w traxxasie?? " Spytaj wszystkich ludzi którzy kupili ich modele,twórców ksiazek o maxxie itd.Ja kupuje ich modele bo daja mi frajde wieksza niz inne modele.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 16, 2004 12:31 am 
-=ADA$=-

slowo kultowy znam, ale jesli tak do tego podchodzisz to wedlug slownika wyrazow obcych kultowy to: związany z kultem, oddawaniem czci bóstwu, z religią, wyznaniem; religijny, obrzędowy czyli twoja religia to najwyrazniej traxxasyzm. Nie warto kontynuowac tej dyskusji bo jest calkowicie bezcelowa, ja nie zmienie zdania ze traxxas maxxem nie wniosl nic nowego do modelarstwa, ty tez swojego stanowiska nie zmienisz, to po co sie gryzc!! Zyjmy w pokoju i zapomnijmy o tej rozmowie!! OK?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 16, 2004 10:09 am 

Wracajac do glownego tematu.
Kolejna opinia o Smartech.
Mam model Smartech buggy winner sport. Sprawuje sie niezle, nie ma z nim problemow. A jak sie pobawisz w regulacje silnika, to mozna z niego wydusic troche mocy. Jak zrobie uklad do pomiaru predkosci, to napisze ile max pojedzie.
A czesci mozna dostac np. w rcmart. Oczywiscie jak sie pokombinuje to mozna dopasowac czesci od innych modeli (bez wiekszych problemow).

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 16, 2004 10:25 am 

Hej
Dzieki za wyczerpujace podpowiedzi . Nie chcialem tutaj wzbudzac dyskusji na temat co jest kultowe co nie ...moze zbyt pochopnie uzylem tego slowa - powinienem napisac "najbardziej popularne" lub " docenione i znane na rynku " Dzieki za zwrocenie uwagi na dostepnosc czesci - nigdy nic ze stanow nie ciagnalem :( wiec poszukam modelu ktory bede mogl "serwisowac" w Polsce ......Mysle ze pojade sobie do lodzi "na zywo" poogladam co nieco i dopiero zdecyduje ...Jeszcze raz dzieki za podpowiedz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 17, 2004 10:07 am 

Marcin Kierkus napisał(a):
Traxxas jest kultowy i koniec kropka a mówienie ze nie jest to jak mówienie ze czarne jest biale.Druga sprawa jak ktos nie lubi jakiejs firmy to jego sprawa i to jest niepodwazalne ale akurat ty promian bedac polakiem nie mozesz nic powiedziec na temat 20 letniej tradycji firmy traxxas.Firma ta jest najbardziej kultowa firma robiaca MT w usa i w anglii.W Polsce zadna firma robiaca Mt nie jest kultowa bo jest to w naszym kraju zbyt mloda dziedzina.

bez obrazy ale to sa brednie... Traxxas kultowy??? No na pewno tak samo jako polonez i maluch w Polsce... Porownalem do takich aut bo to taka sama jakosc wykonania jak cale badziewie z Traxxasa. Sam mam jednego E-Maxx'a ale nie ma w nim nic seryjnego i dzieki temu teraz jest dobrym modelem. Seryjny powinien trafiac na wysypisko a nie do sklepow.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 17, 2004 11:09 am 

Promian - badziewiem to jesteś ty i nie takim jak polonez czy maluch ino jak stary dziad po 70-tce zrzędzacy, ***** i narzękający na cały świat. Po jakiego grzyba kupiłeś E-maxxa z tej daremnej firmy jaką jest Traxxas, przecież oni twoim zdaniem nie potrafią nic zrobić porzadnie a ty jednak kupiłeś już nie E-maxxa ale pomysł firmy Traxxas na monstera elektrycznego, którego twoja ukochana firma od Savage nie potrafiła nawet przerobić na elektryka. Gnój sobie Traxxasa i narzekaj na wszystko - bo im więcej sie wypowiadasz tym więcej ludzi myślących i miejących po kolei w głowie wie jakim jesteś człowiekiem zapatrzonym w siebie. Właśnie niech ludzie porównają seryjnego Revo do każdego innego monstera wyciągniętego z pudła producenta za cenę do 2000zł(a zeby było lepiej porównajmy revo do poloneza), chyba zbaczam ale tak jeszcze powiem - Promian jak takiś madry co do firmy Traxxas to ja nie wiem po co ludzie kupują modele tej firmy i dlaczego ta firma ma sie tak dobrze od tylu lat, ty chyba powinieneś być jakimś przywódcą vodoo i założyć krąg dla swoich poddanych i im tą swoja wiedzę wklepywać. Teraz mnie zbesztasz ale słowa i opinia osoby która ..ówno wie i ma zamęt w głowie mnie nic nie obchodzi :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 17, 2004 11:37 am 

Panowie panowie - spokojnie, o ile wiem Ty Promian swoim w Savag'u tez wszystko wymieniłes, ale czy to znaczy że to kijowy model był?? Kolega pyta co kupić a wy się tu kłucicie. Ja jestem w zasadzie nowy na tym forum, ale zauwazyłem od jakiegos czasu ze strasznie tu ludzie emocjonalnie podchodzą do tematu - nie wiem - ale moim zdaniem powinno to nam sprawiac frajde i tyle - wazne zebyś Ty się cieszył z modelu i tyle. Dam przykład ja mam drogi rower górski - a mój przyjaciel ma o 3 kilo lżejszy i jego kosztował 10 000 zł. Ale jeździmy razem i tyle, i wcale mój sie nie psuje częściej, jedna osoba którą pytałem o model jego zdaniem lepszy napisała mi - "nie ma modeli które się nie psują". Osobiście zbieram kase na Revo - mi się podoba co o nim pisza i jak wyglądają rozwiązania techniczne, HPI pewnie niebawem wypuści coś nowego w odpowiedzi na revo - czas pokaze co to bedzie. Pozdrawiam wszystkich.
Ps. więcej energi wkładajmy w rozpowszechnianie tego hobby i bedzie fajowo. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 17, 2004 12:29 pm 

promian napisał(a):
Marcin Kierkus napisał(a):
Traxxas jest kultowy i koniec kropka a mówienie ze nie jest to jak mówienie ze czarne jest biale.Druga sprawa jak ktos nie lubi jakiejs firmy to jego sprawa i to jest niepodwazalne ale akurat ty promian bedac polakiem nie mozesz nic powiedziec na temat 20 letniej tradycji firmy traxxas.Firma ta jest najbardziej kultowa firma robiaca MT w usa i w anglii.W Polsce zadna firma robiaca Mt nie jest kultowa bo jest to w naszym kraju zbyt mloda dziedzina.

bez obrazy ale to sa brednie... Traxxas kultowy??? No na pewno tak samo jako polonez i maluch w Polsce... Porownalem do takich aut bo to taka sama jakosc wykonania jak cale badziewie z Traxxasa. Sam mam jednego E-Maxx'a ale nie ma w nim nic seryjnego i dzieki temu teraz jest dobrym modelem. Seryjny powinien trafiac na wysypisko a nie do sklepow.

Promian, juz wiele razy toczylem z toba batalie na ten temat, ale widze, ze nic to nie pomoglo, wiec zaprzestaje ta "wojne pogladow" na tym poscie bo kolejne wyzwiska padajace pod adresem uzytkownikow tego forum jak i firm produkujacych modele nic nie zmienia, a moga tylko pogorszyc nasz wizerunek w oczach nowych osob na tym forum. Ty masz swoja teorie inni maja swoje, wiec nie krytykuj kogos za to co mysli. Jezeli tak kochasz swoje modele MT to nie zurzywaj sil klocac sie na tym forum o to, ktory jest lepszy ale "zainwestuj te sily" w np. zrobienie toru dla MT, wtedy twoja praca nie pojdzie na marne, bo co tu duzo mowic, wiele osob juz olewa twoje opinie na temat modeli, bo i tak wiedza ze "Savage is the best".

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 17, 2004 12:40 pm 

[quote="promian"] a co jest kultowe????

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 17, 2004 12:58 pm 

Savage z truckzilla nie wiedziales??!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 17, 2004 6:12 pm 
-=ADA$=-

osobiscie nie mam nic przeciwko ani revo ani traxxasowi samemu w sobie, ale juz od kilku lat slysze jak to T-maxx zapoczatkowal monster trucki, i niby wszystkie inne auta to sa kopie t-maxxa, nie wazne czy chodzi o 2 amory na kolo, czy o elektryczny rozruch czy inna glupote, tylko to podejscie mnie denerwuje, kazdy model ma zalety i wady, niektore mniej, niektore wiecej. Co z tego?? Osobiscie nigdy nie kupilbym ani maxxa ani savaga

Tytuł:
PostNapisane: So gru 04, 2004 10:46 pm 

gdyby nie TRAXXAS T-MAXX nie bylo by dzisiaj :

HPI SAVAGE
TAMIYA cos tam .....
KYOSHO cos tam .....
Associated MGT
TRINITY SPYDER
LOSI LST
itd ...............................................................

Dlatego TRAXXAS T-MAXX jest KULOWY !!!
RCCA wypuscilo gazete i DVD tylko na temat T-MAXX, zaden inny model nie mial tego.

kazdy moze miec swoje zdanie ale TRAXXAS T-MAXX jest kultowy, koniec kropka.

Jest wiecej T-MAXX na swiecie niz wszystkich innych MT razem !!!!

Tytuł:
PostNapisane: N gru 05, 2004 2:43 pm 

Dodam jeszcze ze ostatnio wyszla nawet KSIAZKA tylko o Maxxach wiec cos w tym chyba jest, ze jest to model juz kultowy.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 05, 2004 2:50 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
slowo kultowy znam, ale jesli tak do tego podchodzisz to wedlug slownika wyrazow obcych kultowy to: związany z kultem, oddawaniem czci bóstwu, z religią, wyznaniem; religijny, obrzędowy czyli twoja religia to najwyrazniej traxxasyzm. Nie warto kontynuowac tej dyskusji bo jest calkowicie bezcelowa, ja nie zmienie zdania ze traxxas maxxem nie wniosl nic nowego do modelarstwa, ty tez swojego stanowiska nie zmienisz, to po co sie gryzc!! Zyjmy w pokoju i zapomnijmy o tej rozmowie!! OK?

Słowo angielskie GAY oznacza radosny i szczesliwy.

Traxxas T-MAXX wprowadyil w swiat modelarstwa MT ktore w terenie nie jada 20kmh lecz przekraczaja bariere 60kmh.

Podczas jak Traxxas wprowadzał T-MAXX'a to jedyne modele MT na rynku byly :
TAMIYA CLOD BUSTER i KYOSHO DOUBLE DARE

Nie oznacza to ze wszyscy maja kochac TRAXXASA, bo tak samo nie wszystkim podoba sie VW GARBUS czy muzyka Bitelsów. Ale po co pisac ze cos nie jest kultowe skoro caly swiat wie ze T-MAXX jest kultowy, to jest tak jabyscie pisali ze GARBUS nie jest kulowy bo WAM sie nie podoba.

A tak pozatym SAVAGE 21 został wyprodukowany 2 lata po T-MAXX.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2