Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 10:36 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sty 16, 2011 4:19 pm 

Na chwilę obecną zawody raczej jednodniowe w sobotę. Tak patrzę w kalendarz i jakoś między IV EHMP w Tarnowie w lutym a finałem HMP w kwietniu nie widzę żadnych imprez gdzie jeździłyby wszystkie klasy klasyfikowane w HMP a co za tym idzie zawodnicy mieliby możliwość treningu przed finałem właśnie w tych klasach.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sty 16, 2011 7:16 pm 

Witam,
aby zaspokoić oczekiwania wszystkich stron odpowiem na pytanie Przemka, łącząc jednocześnie odpowiedź z postulatami Pana Lesława:

- wiem, że w czasie między EHMP w Tarnowie a Finałem HMP w Warszawie będzie kilka imprez na których zawodnicy mogą startować, jednakże termin sobotni imprezy w Pabianicach jest dla mnie najodpowiedniejszy.

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: N sty 16, 2011 10:07 pm 

Witam
Wolimy zawody jednodniowe, ( mniejsze koszty ).
Na nas możesz liczyć E12 + 2 x Formuła.
Przemek a może nie GP a V EHMP, Ci co nie będą w Tarnowie mieliby,
przed finałami jedną eliminacje ?
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: N sty 16, 2011 11:09 pm 

Tylko w takim przypadku liczyłyby się 3 eliminacje z 5-ciu.

PostNapisane: N sty 16, 2011 11:32 pm 

Termin zarezerwowany był dla drugiej EHMP w Pabianicach ze względu na odwołanie zawodów w Lublinie. Skoro jednak Lublin się odbył termin został wolny. Od samego początku zgłaszałem gotowość zrobienia dwóch EHMP jednak decyzja zapadła, że w Pabianicach odbędzie się jedna. Osobiście nie mam nic przeciwko V EHMP ale na takie decyzje moim zdaniem jest już za późno. Zostańmy przy GP.

PostNapisane: Pn sty 17, 2011 12:18 am 

Preferowałbym jednodniowe zawody.

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Pn sty 17, 2011 8:56 am 

Przemek Morawski napisał(a):
... Osobiście nie mam nic przeciwko V EHMP ...

Ponieważ tak mało eliminacji było w tym roku (4) i to w większości na wschodzie to gdyby zrobić tą V w Pabianicach,a policzyć dwie z pięciu ,na koniec sezonu mogła by się zapowiadać ciekawa rywalizacja.Maruderzy,którzy nie byli zdecydowani na starty mogli by się jeszcze zdecydować mając szansę Tarnowa i Pacanowa,a niektórzy poprawili by Swoje wyniki.To mogło by mieć wpływ na frekwencje na Finale .
A tak to w wielu klasach karty będą rozdane ,do tego kolejny niefortunny termin 10 kwietnia może być powodem małego zainteresowania Finałem.

PostNapisane: Pn sty 17, 2011 11:06 am 

Proszę trzymajmy się kalendarza, bo niedługo znajdzie się ktoś , komu nie pasuje termin i tarnowski i pabianicki i jeszcze może termin finałów 10 kwietnia (dlaczego on jest niefortunny ?) i bedziemy tak wymyślać nowe terminy do końca wakacji.

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Pn sty 17, 2011 1:30 pm 

Od samego początku perturbacje .Jeden Lublin się nie odbył w terminie,potem chciano zafundować święta z modelem.A 9-10 kwietnia to niezręczna data bo przypada pewna rocznica.Może być dużo ludzi w Warszawie,mogą być problemy z hotelami i w zasadzie nie wiadomo co jeszcze wynikającego z emocji związanych z obchodami tej rocznicy.
Ps.Panie Tomaszu proszę się nie przejmować,to tylko moja sugestia,a jak znam życie to wiem,że nawet gdyby komuś się podobała to i tak będzie przeciw.Zwłaszcza Ci z "wierchuszki".

PostNapisane: Cz sty 20, 2011 11:15 pm 

Panie Przemku, termin nam bardzo odpowiada, na 99% zadeklarowało się trzech zawodników 1:10, jest szansa, że jeszcze dwóch się zdecyduje. Ze względu na odległość, jednio dniowa formuła zawodów (sobota) jest dla nas bardziej korzystna.
pozdrawiam:
Robert Podkalicki

gg: 26666129

PostNapisane: Pt sty 21, 2011 11:30 am 

poproszę o link do rejestracji

My jesteśmy za jednodniowymi, ale jeśli będą dwudniowe to może pomysł z jedną kolejką kwalifikacji w niedzielę nie jest zły.

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 10:18 am 

Witam
Ja po zawodach w Ścinawce zdecydowanie jestem za dwu dniowymi, tam odniosłem wrażenie że biorę udział w wyścigach nie tylko modeli rc ale również wyścigach serwisantów, sędziów i wogóle. Nie podobała mi się ta gonitwa a zawody przeciągnięte do godź 21.00 od 9.00 to chyba lekka przesada ! W sumie jak ktoś nie śledził cały czas toru to nie miał zbytnio możliwości wystartowania swojego biegu bez spóżnienia. Agata mówiła owszem ale tylko ile minut do następnego ale brakowało zupełnie informacji jakiego ? tzn. jaka klasa jedzie, przez to własnie z A. Siwym spóźniliśmy się obaj na trzecią eliminację traków. U mnie przemówił zdrowy rozsądek i koło 8smej po prostu zwinąłem się do domu. Droga do Ścinawki jest jak dla mnie koszmarna, na odcinkach przed Nysą i tuż za dziury na całej szerokości jezdni że koło można urwać, za Kłodzkiem do Ścinawki to droga jest jak za cara Mikołaja - raczej dla pojazdów zaprzęgowych - chyba że ja wybrałem złą trasę od początku :wink: (zjazd z A4 nr 46 i aż do Kłodzka), wymijanie takich przeszkód nocą po całym dniu zawodów nie należy do zbyt miłych zajęć a w najgorszym wypadku można zostawić felgę i kawałek wahacza na poboczu :shock:. I tu nie przesadzam, po drodze spotkałem dostawcze autko na poboczu z awarią koła po wjechaniu w dziurę właśnie. Przepraszam za ten offtopic ale do Pabianic mam zdecydowanie lepszy dojazd i jeśli udałoby się zrobić tu dwu dniowe to Śląsk na pewno się zmobilizuje i przyjedziemy większą grupą.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 10:53 am 

Tomasz Świątecki napisał(a):
Witam
Ja po zawodach w Ścinawce zdecydowanie jestem za dwu dniowymi, niestety odniosłem wrażenie że biorę udział w wyścigach nie tylko modeli rc ale również wyścigach serwisantów, sędziów i wogóle...

Może zacznę od kwestii jednodniowych zawodów.Nikt nie wydaje jednodniowej wizy na pobyt w Kotlinie Kłodzkiej.Jeśli ktoś potrzebuje komfortu może przyjechać w piątek i wyjechać w niedziele spędzając dwa noclegi w licznych gospodarstwach agroturystycznych, a w niedzielę dodatkowo nacieszyć oczy wspaniałymi widokami.Świeże powietrze jakie oferuje ten region faktycznie może powodować szok tlenowy mieszkańcom dużych aglomeracji.Może on przejawiać się oznakami zmęczenia czy wręcz zaburzeniem orientacji.Rozumiem,że gdyby problem z wystartowaniem dotyczył pierwszej eliminacji,ale w trzeciej to każdy wie po jakiej grupie startuje.Wywieszona była orientacyjna rozpiska czasowa z której można było przepisać swoje czasy startów.Zegar był ogólnie dostępny.Wielu młodszych zawodników daje sobie świetnie radę z tym problemem."Dyscyplina"startowa jest jedną ze sprawności jaką zdobywa się na naszych zawodach.Tym bardziej,że na zawodach zagranicznych nikt nikogo nie prowadzi za rękę.Być może,że na następnych zawodach będzie możliwe śledzenie zawodów na własnych laptopach.
W kwestii dróg to po prostu Nasza polska rzeczywistość.Zawsze można przez Wrocław.

Ostatnio edytowano Pn sty 31, 2011 9:40 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 11:46 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Może zacznę od kwestii jednodniowych zawodów.Nikt nie wydaje jednodniowej wizy na pobyt w Kotlinie Kłodzkiej. Wielu młodszych zawodników daje sobie świetnie radę z tym problemem."Dyscyplina"startowa jest jedną ze sprawności jaką zdobywa się na naszych zawodach...
W kwestii dróg to po prostu Nasza polska rzeczywistość.Zawsze można przez Wrocław.

Świerze powietrze...
- powinniśmy też dawać przykład młodszym w ortografii, a tu obaj wpadka :x

Panie Leszku, własnie sporo osób przyjechało bez noclegów, rozmawiałem z kilkoma osobami w mojej strefie serwisowej i wiem co pisze. Ja byłem akurat wyjątkiem i skorzystałem w piątek ze stancji na świeżym powietrzu przy ul. M.Dąbrowskiej 17 w Kłodzku. Co do dyscypliny startowej to ogarniałem w dwóch klasach już nie takie zawody jak Wasze i jakoś nie zdarzyło mi się przyjść po pchełkę w połowie wyścigu, bardzo dziwny zbieg okoliczności że Andrzej który był w innym miejscu ze swoim stolikiem również był totalnie zaskoczony :lol: Kolega ma dłuższe doświadczenie w zawodach halowych a tu taka wpadka proszę :wink: A propo's naszej polskiej rzeczywistości to raczej sprecyzowałbym to do regionu Dolnego Śląska który stanowi zaledwie 6,5% powierzchni kraju i niby ma nas spinać z europą - po drogach jakoś tego nie zauważyłem, jedna A4 to chyba za mało bo reszta to nadaje się tam dla zaprzęgów konnych :lol: (bywam w Środzie Śląskiej i Kątach więc wiem co tam się dzieje)

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Ostatnio edytowano Pn sty 31, 2011 4:48 pm przez Tomasz Świątecki, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 11:59 am 

Tomasz Świątecki napisał(a):
Może zacznę od kwestii jednodniowych zawodów.Nikt nie wydaje jednodniowej wizy na pobyt w Kotlinie Kłodzkiej. Wielu młodszych zawodników daje sobie świetnie radę z tym problemem."Dyscyplina"startowa jest jedną ze sprawności jaką zdobywa się na naszych zawodach...

Panie Leszku, własnie sporo osób przyjechało bez noclegów, rozmawiałem z kilkoma osobami w mojej strefie serwisowej i wiem co pisze. Ja byłem akurat wyjątkiem i skorzystałem w piątek ze stancji na świerzym powietrzu przy ul. M.Dąbrowskiej 17 w Kłodzku. Co do dyscypliny startowej to ogarniałem w dwóch klasach już nie takie zawody jak Wasze i jakoś nie zdarzyło mi się przyjść po pchełkę w połowie wyścigu, bardzo dziwny zbieg okoliczności że Andrzej który był w innym miejscu ze swoim stolikiem również był totalnie zaskoczony :lol: Kolega ma dłuższe doświadczenie w zawodach halowych a tu taka wpadka proszę :wink: A propo's naszej polskiej rzeczywistości to raczej sprecyzowałbym to do regionu Dolnego Śląska który stanowi zaledwie 6,5% powierzchni kraju i niby ma nas spinać z europą - po drogach jakoś tego nie zauważyłem, jedna A4 to chyba za mało bo reszta to nadaje się tam dla zaprzęgów konnych :lol: (bywam w Środzie Śląskiej i Kątach więc wiem co tam się dzieje)

zupełnie nie na temat, od tego jest inny dział - Ocena zawodów, więc nie przepraszaj za offtopic tylko bądź łaskawy pisać na temat.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona