Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 5:49 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 11:08 am 

Witam
Czy takie "cos" http://www.rojna.pl/?d=produkt&id=219 jest warte uwagi ? tzn marzenie moje = monsterek przy sporych ograniczeniach gotowki czy to ma szanse jezdzic i czy ew czesci mozna zamieniac z "dobrymi" firmami ? Ma ktos jakies doswiadczenia ???

Zalezy mi na autku "terenowym" czy ew cos takiego :
http://www.rojna.pl/?d=produkt&id=146

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 2:05 pm 

siema

ja posiadam model smartecha buggy i jak narazie nie nazekam jedynie co to musialem silnik wymienic ale to z mojej winy sie popsul:) z czesciami nie ma wiekszych problemow.najwiecej czesci do tych modelow ktore bede pasowlay to czesci CARSONA...

pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 2:15 pm 

Powiem ci ze pierwszy model, ktory pokazales to ewidentna i tandetna kopia T-maxxa (starego nie widemaxxa), wiec mysle, ze moze nawet czesci tuningowe od Maxxa beda posowac.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 3:54 pm 

Hmmm...zastanawiam sie nad jedna rzecza ....Kultowymi wrecz markami (czytajac forum) sa HPI , TRAXXAS , LST, odnoszac sie do swiata duzych aut to tak jak np Mercedes czy Porshe ....Ja chcialbym wybrac cos z rynku klasy sredniej badz sredniej nizszej :? ....Mysle o Carsonie - firma "zaopatrzona" w swoja strone www troche informacji jest , mialem w reku ich modele (poszedlem do sklepu chociaz pomacac na razie :D )- nie odczuwalem nadmiernej tandedy w plastiku (jakosc plastiku + jego ilosc) - moj opis jest bardzo amatorski ale dopiero zaczynam Auto RC :oops: Czy ktos z was moglby utwierdzic mnie chcociaz w przekonaniu ze biorac takiego hmmmm Daewoo a nie Merca da sie tym troche pojezdzic ...?? Nie mysle o zawodach i 5 metrowych skokach ...bedzie jak w Monster Garage :D :
Budzet = ~ 1000 - 1200PLN
Auto = Spalinka ktora pojedzie po czyms wiecej niz asfalt (troche terenowy )
Osprzet = Radio 4Ch jest, serwa sa (standardowe) , zapalarka jest (od samolotu ale to chyba to samo) ladowarka pakiety itd sa hmmmm....oj mam nad czym myslec mam ...Chodzi mi o prostu o podpowiedz co z nie-kultowych marek mozna wybrac aby nie rozlecialo sie po tygodniu - Jeden glos za smartechem Kto da wiecej ?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 4:00 pm 

Sprawapierwsz LST to nie marka to nzawa modelu , marka to Team Losi :)

Za 1000-1200 pewnie sciaganies z zachodu jakis fajny model, wedlug mnie na ma co kupowac Carssona, nie mowie ze jest zly, ale lepiej kupic raz a dobrze,.... a apetyt rosnie w miare jedzenia...
Co do marek to hmmm moze mnije znana w polsce ale Bardzo dobra XTM, Ofna jest znana i robi tez dobre modele.... moja raza za ta kase bedziesz mial fajny model....

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 4:04 pm 

LST to nie marka to nazwa modelu a firma ktora go robi to TEAM LOSI, to tak na marginesie.

Jezeli masz caly osprzet i potrzebujesz model to za to co masz mozna kupic juz model dobrej klasy. Mozesz miec np. cos takiego http://www.hobbypeople.net/gallery/145610.asp co prawda radio jest ale modelik fajny i wygurowanej ceny nie ma, firma tez dobra, ale niestety czesci w Polsce nie dostaniesz. Kolejnym modelem jest http://www.hobbypeople.net/gallery/261761.asp i nawet juz nie dlugo bedziesz mogl kupic go w Polsce bo szykuje sie nowy dealer tej firmy, a jak widzisz jest to firma "kultowa" HPI. Teraz z innej "kultowej" firmy http://www.hobbypeople.net/gallery/629175.asp i http://www.hobbypeople.net/gallery/629186.asp ale tez nie dostaniesz czesci w Polsce. O dostepnosci czesci w Polsce pisze dlatego ze sa do modele terenowe, gdzie czesci narazone sa na naprawde duze przeciazenia i lubia pekac. Wiec jesli chcesz byc zabezpieczony to bierz taki model, do ktorego bedziesz mial czesci w kraju, chyba ze to nie jest dla ciebie problemem zeby czasami cos sciagac z USA.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 6:57 pm 

Skoro masz tylko 1000-1200 PLN to zobacz to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35064520
:D :D

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 8:25 pm 
-=ADA$=-

a musze Cie zmartwic, traxxas, HPI, to nie sa wcale kultowe marki, porownalbym je raczej do forda, hondy. Kultowe to raczej, Mugen, Kyosho, Serpent, Team Losi,X-ray i moze czesciowo OFNA, ale to juz raczej nizsza polka.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 8:29 pm 

Traxxas, HPI moze nie sa kultowymi firmami, ale modele ktore te firmy wypuscily na rynek zasluguja na miano kultowych.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 9:06 pm 
-=ADA$=-

rozwin temat bo czuje ze sie mylisz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 9:09 pm 

A T-maxx i Savage? Moim zdaniem te modele zasluguja na miano kultowych. Sa to prekursorzy , akuratnie wsrod modeli MT, dzieki ktorym pewne kregi modelarstwa sie rozwinnely.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 9:14 pm 
-=ADA$=-

wlasnie ze to nie sa prekursorzy, tylko troche ulepszyli niektore konstrukcje. I ulepszyli skutecznie w tym sie zgodze

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 10:24 pm 

Tomek GRYZON napisał(a):
Hmmm...zastanawiam sie nad jedna rzecza ....Kultowymi wrecz markami (czytajac forum) sa HPI , TRAXXAS , LST, odnoszac sie do swiata duzych aut to tak jak np Mercedes czy Porshe ....

Nie przesadzajmy, ze Traxxas jest kultowy... HPI i LST to jasne ale nie traxxas... sorry

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 10:59 pm 

Traxxas jest kultowy i koniec kropka a mówienie ze nie jest to jak mówienie ze czarne jest biale.Druga sprawa jak ktos nie lubi jakiejs firmy to jego sprawa i to jest niepodwazalne ale akurat ty promian bedac polakiem nie mozesz nic powiedziec na temat 20 letniej tradycji firmy traxxas.Firma ta jest najbardziej kultowa firma robiaca MT w usa i w anglii.W Polsce zadna firma robiaca Mt nie jest kultowa bo jest to w naszym kraju zbyt mloda dziedzina.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 11:09 pm 
-=ADA$=-

a co jest takiego kultowego w traxxasie?? odpowiedz mi na to pytanie. Fakt revo im sie udalo jako moedl przelomowy, poniewaz zrywa z konwencjonalnymi zasadami, ale maxxy jedyne co wprowadzily do MT to 2 biegi, a to tez zapozyczone z szosowek. Wymien jedna rzecz ktora maxxy wprowadzily poza 2 biegami

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona