Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 7:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Pt sty 07, 2011 11:52 am 

ja mam regiel mamby v3 polaczony z silnikiem kd 2800kv 110A i wiatrak na reglu jeszcze mi sie nie włączyl podczas jazdy :P

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 12:34 am 

ogniwo Peltiera odpada, policz sobie bilans mocy przy złlożeniu, że 1% mocy idzie w ciepło, a potem policz do tego radiator.

Robert

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 8:52 am 

Kiedyś było sporo projektów z ogniwem peltiera. Chyba wszystkie upadły. Ale widziałem projekt z chłodzeniem wodnym, hehe
O grzanie MMM bym się nie bał.
Silniki w wkrętarkach wcale nie są mocne. Tam przekładnia nadrabia momentem. Wyjątkiem są te dewalta, które miały w aku ogniwa LiFe.
Chyba za bardzo kombinujecie. Chcesz aby silnik pożył dłużej, kup Titana 775 lub coś z Kershaw Design. Szybkości wiele nie przybędzie ale mocy owszem.
Daniel, w MMM dobrze jest co jakiś czas sprawdzić czy wiatrak się w ogóle kręci. Przez to, ze on załącza się tylko w odpowiednim czasie często staje sie ofiarą brudu i się zacina. Wtedy nawet jak regiel przegrzejesz to się nie włączy. Rozwiązaniem jest podłączenie na stałe do BEC'a.

Sportwerks Turmoil BL conv KD Ezrun
Nowy projekt DTX Warhead Quad BL conversion MMM
Kyosho HOR BL

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 9:08 am 

MMM się zbytnio nie grzeją na 4s, a nawet jeśli osiągnie krytyczną temperaturę to się wyłączy. Poprzednie wersje dość często padały na 6s, ale teraz to chyba naprawili. A jak tanim kosztem to szczotkę 775, kershaw designs (700 lub 970) lub dewalt.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So sty 15, 2011 6:35 pm 

Tak tylko rzuciłem tego peltiera:) tam idą takie prądy, że nie licząc wiele rzeczy można tam pominąć:)
co do silnika, to coraz bardziej dorastam do mamby, jakoś wyskrobie trochę kasy:)
przyznam szczerze ( wiem, apetyt rośnie) ale odpaliłem dzisiaj standardowe titay na 2x2s i powiem, że śmiga fajnie:) tak - pewnie nie jeździłem bl, no nie:)

E-revo, mamba na pokładzie:)

PostNapisane: Cz sty 27, 2011 10:45 pm 

[quote="Ralf2107"]Wracając jeszcze do fabrycznych szczotek w e-revo to u mnie padły po 15 min jazdy na 4s lipo turnigy 5000mah 30C.

Też już mogę coś o tym powiedzieć...padły na 4 jeździe... właśnie czytam jak wymontować silniki i jaką szczotkę zamiennie kupić...
myślałem o dewalcie, później znalazłem info że dają radę Kershawy 700, a teraz szperam co jeszcze można zapodać...

PostNapisane: Cz sty 27, 2011 11:41 pm 

m-blue napisał(a):
Ralf2107 napisał(a):
Wracając jeszcze do fabrycznych szczotek w e-revo to u mnie padły po 15 min jazdy na 4s lipo turnigy 5000mah 30C.

Też już mogę coś o tym powiedzieć...padły na 4 jeździe...

ciekawe, co na to Panowie z rc4max :?:

PostNapisane: Pt sty 28, 2011 8:57 am 

Moze i ja sie wypowiem.W moim przypadku wolałem poczekac troszke dłuzej i kupic reviaka z MMM.Teraz nie żałuje ani jednej zlotowki.Jezdze na 4s i nie ma problemow z przegrzewaniem.Poza tym revo to nie byle co,to juz jest maszyna w ktora mozna włozyc troche kasy.No i jeszcze jedno,jesli myslicie ze dlugo pojezdzicie bezawaryjnie na mambie bez centralnego dyfra to nic z tego.Patrze na te wszystkie filmiki gdzie robia weele albo flipy z miejsca to jestem ciekaw po ilu takich flipach wymieniaja dyfry bo o oskach napedowych to juz nie mowie.Ja ukrecilem juz w drugi dzien.
Podsumowujac.Kolego zbierz na mambe nie bedziesz żałował i nie wchodz w połsrodki.Ile by sie nie mialo mocy to z czasem i tak jest za mało.Ostatnio na allegro widzialem zestaw MMM za 850 zeta.

PostNapisane: Pt sty 28, 2011 10:53 am 

Dzięki za info, o dyfrze czytałem, ale linka . Co do kasy - sądzę, że jakoś bym wydolił, w końcu nie zyję z kieszonkowego:) np. zastanawiałem się i czytałem też o tekinie , ale jakoś ze względu na to, że to mój pierwszy model, chodzi za mną żeby póki co rozebrać go, poskładać ( o tym też ciężko doczytać co i jak porozkręcać, nie wszystkie regulacje są takie oczywiste.
Na chwilę obecną mam chęć poszaleć po wodzie:) dlatego też zdecydowałem się na e-revo. Mambę już by pasowało zabezpieczać - kolejna robota póki co bez jeżdzenia. Jednym słowem, zanim będzie ten full wypas wolę błędy popełniać na tańszych rozwiązaniach:)
Jadę zaraz do serwisu dewalta, zobaczę co wymyślą:)

PostNapisane: Pt sty 28, 2011 1:01 pm 

Ja w tym sezonie uszczelnilem regiel zabezpieczylem silnik i pojezdzilem pare razy po sniegu.Moze i zabawa fajna ale jak ostatnio zrobilem czyszczenie wszystkiego tzn rozkrecenie kazdego elementu to powiem Ci ze to niezbyt dobrze mu zrobilo.Pordzewialy srubki,łożyska z przodu musiałem wymienic.Poprostu zrobiło mi sie szkoda i teraz juz tylko lezy na szafie i czeka na wiosne.Ja juz troche wpompowałem kasy w model,ale to odbija sie na tym ze nie nekaja mnie teraz zadne usterki.Jezeli stac Cie na zestaw MMM to sie nie wahaj.Tekin tez bardzo dobry sprzet,ale ponoc bardziej kłopotliwy z umieszczeniem go w revo.Marcin Jasinski wie o tym wiecej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3