Dzięki serdeczne za jako takie nakierowanie.. A tak apropo ff czy, aby owy model w skali 1:10 nie będzie lepszy (mam tu na myśli v-max[prędkość maksymalną] oraz lepszy silnik, dobre kierowanie) ?? Gdyż z tego co czytałem, ludzie rzekomo mówią, iż ff-y najlepsze są w skali ww. 1:10... I tu moje zapytanie... czy nie lepiej będzie dołożyć trochę więcej i zakupić flying fish (link) :
http://www.strefahobby.pl/product-pol-2 ... lony-.htmlNa podstawie strony z linku, w której wyczytałem to i owo śmiem twierdzić, iż jednak to chyba będzie lepsze -- Lecz to moje i wyłącznie nic nie znaczące (jeszcze - póki jestem begginer) słowo początkującego.. i dlatego prosiłbym o wypowiedzenie się kogoś tudzież obeznanego w temacie.. Natomiast mam jeszcze jedno pytanie czy, aby nie jest tak, że pomiędzy nimi dwoma(flying fish 1:16 i flyingfish 1:10) istnieje tylko różnica skali ?? Chodzi mi o to czy ww. modele różnią się tylko skalą, a osiągi mają takie same ?? -- Sorry za takie noobowate pytanka, ale sami kiedyś też zaczynaliście chyba wiecie co to znaczy
P.S Moglibyście podrzucić jakieś dobre zaufane i mające reputacje w świecie R/C sklepy internetowa R/C, gdyż nie chciałbym na sam początek kupić z jakieś strony, która nie cieszy się długotrwałością ich towaru... Czy StrefaHobby nada się na takową stronę (zaufaną itp.., gdyż tam są oba te modele i ew. chciałem kupić z tamtej strony w razie czego ponadto jest przesyłka GRATIS!)
P.S2 Ja nie mógłbym żyć bez tuningu choć wiem, że nie za bardzo te modele są do tuningu.., to jednak mam zamiar wstawić do niego silnik HPI Saturn 20t czy to będzie dobry wybór i w miarę jest nie drogi... I powiedzcie mi czy do takiego tuningu wystarczy sam silnik czy wymieniać regiel ?? I czy ten regiel wymieniać koniecznie.., bo na YouTube w opisie filmu widziałem, że delikwent w swoim HSP flying fish`u wymienił tylko na pojemniejszy pakiecik i silnik właśnie na HPI Saturn 20t.., a reszta full stock... - Dlategóż pytom jo...

P.S3 Kolejne i ostatnie pytanie.. Czy te opony stockowe, które są od razu na modelu po zakupie.. da radę jako tako na nich driftować czy może zaopatrzyć się w coś proffesional.. ?? Czytałem też o sposobie z taśmie izolacyjną koła obkleić czy to może, aby starczy ?? Niby nawet wydający się dobry sposób, bo i tani i nawet estetycznie to wygląda

P.S4 Powiedzcie mi jeszcze po kolejne mnie naszło jaki pakiecik do niego polecacie takie nie za drogi, abym się z tym wszystkim wsmieścił do 450-500zł oczywiście nie będę kupował wszystkiego na raz.., ale po kolei i się złoży małe co nieco..

Chodzi mi o pakiecik, który wytrzyma no z 20-25-30min..

Będę miał już 2 pakiety i jeszcze 1 mojego braciszka.. 1800 mah to będzie można pojeździć...
Dzięki śliczne z góry...
Pozdrawiam..,
Patryk