Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 11:29 am

Autor
PostNapisane: Pn gru 27, 2010 11:55 am 

Witam.

Jestem początkujący, ale od razu chciałbym zacząć od czegoś porządnego.

Chciałbym kupić model, którym mógłbym startować w klasie IC-8. Dysponuje budżetem koło 3500, więc wiem że spory wybór jest.
Prosiłbym o jakieś propozycje, na co zwracać uwagę. Może przekraczać tą kwotę jeżeli uważacie, że warto.

Wolałbym jakiegoś kita, abym poznał budowę tego samochodu.

P.S. Są jakieś kluby w Poznaniu, bo na necie nie znalazłem??

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Pn gru 27, 2010 5:27 pm przez dzajdol, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: Model IC-8
PostNapisane: Pn gru 27, 2010 4:36 pm 
Administrator forum

Są- rcclubpoznan.p2a.pl -nasze forum i nie jesteśmy oficjalnie klubem tylko społecznośćią lokalnego forum najbliższy klub jaki znam jest w Murowanej Goślinie z uwagi na tor.

IC8 odradzam (jeśli jesteś początkujący) to klasa dla wymiataczy i trzeba mieć gdzie tym jeździć, co innego off-roadowe klasy IC8 jak np: IC8 Buggy, czy IC8 Truggy , bo jest przynajmniej w Murowanej miejsce (tor) by śmigać na jakimś poziomie :).

Chyba, że przeprowadzasz się gdzieś, w okolice Kłodzka :P to IC8 możesz zaryzykować, ale grubo ponad 100km/h na prostej dla kogoś kto zaczyna nie jest dobrym pomysłem.

Tytuł: Re: Model IC-8
PostNapisane: Pn gru 27, 2010 5:26 pm 

Oki to przepraszam bo właśnie chodziło mi o IC8 buggy.

No mam koło siebie długie i szerokie trawniki. To bym się doszkolił. A chce czasem sobie pojechać na wieś i po polach pośmigać więc dlatego szybki samochodzik chce. Liczę się z możliwymi kosztami dodatkowymi, które będą spowodowane uderzeniami w niebezpieczne przedmioty :p

PostNapisane: Pn gru 27, 2010 6:36 pm 
Administrator forum

To wpadnij na salę- najbliższy trening będzie jakoś po nowym roku tam pogadasz sobie na żywo z ludźmi, który trzymają się podium na MP bagusów ;). Co do kwoty to myślę, że da radę za tyle złożyć dobry wózek 1000zł kosztuje dobry silniczek z wydechem 1500-2000zł podwozie nowe zawodnicze 200zł Starter Box (używany) 45zł aku żelowy do niego 100zł ładowara do wszystkiego.

Zakładając optymistyczną wersję zostaje wtedy 600zł na aparaturę 2 serwa i jakieś akumulatorki do odbiornika/nadajnika.

Celował bym w rynek wtórny, to jest szansa zamknąć się w 3,5k.
Serwa ok 300zł - na tym nie warto szczędzić.
Aparatura- to już temat rzeka od 60-2000zł :). Cena za np: DX3E to jakieś 360zł (nowa).
zabrakło nam na akumulatorki do odbiornika/nadajnika, ale reszta jest dobrej jakości i mamy uniwersalną ładowarę.

Podane ceny są cenami z polskich sklepów i aukcji.
(w wypadku zamówienia z HK, które co jakiś czas robimy powinieneś się zmieścić z akusami i ładowarą w budżecie) :)